Tuesday, March 24, 2009

Sayang itu bukan CINTA

Saya cilok daripada Blog saudara Amry.. mcam best je kata-kata nie..

sayang
satu perasaan yang amat unik
membuatkan seseorang dibuai perasaan
mendorong seseorang melakukan sesuatu
mengambil berat
seperti sayangnya ibu bapa kepada anaknya
sayangnya abang kepada adiknya

tetapi cinta
perasaan yang sukar digambarkan
membuatkan seseorang itu tak tidur malam
membuatkan seseorang itu menangis
membuatkan seseorang termenung

cinta itu amat pedih
apabila mencintai orang yang tak sepatutnya
amat sukar melupakan seseorang yang kita cinta
amat sukar menghilangkan perasaan ini

walaupun kita cuba melupakan
walaupun kita cuba mencari pengganti
tapi hakikatnya kita sukar melupakan
perasaan yang sudah bersarang di hati ini

the more you try to forget
the more pain that you will suffer

only time will heal you from the pain of love


p/s: ko macam putus cinta je amry...hihi jgn mareee

13 comments:

::dazzLaila:: said...

cinta itu amat pedih
apabila mencintai orang yang tak sepatutnya
amat sukar melupakan seseorang yang kita cinta
amat sukar menghilangkan perasaan ini


yupppp.... sgt menyokong kenyataan ini.
wlau 2 taun 3 taun 4 taun lum tentu kite leh lupekan wlaupon sudah ketemu cinta baru..
(aku sgt rindu die)

sob sob sob

[yAN!e][pUTraJAya] said...

benda ni pernah terjadi kat yanie....

yanie pernah kapel dengan orang lain dulu....tp dalam fikiran still teringat kat seseorang....

dah last2 yanie putus gak dengan x bf tu.....sebab yanie tak bleh tipu diri sendiri...

yang yanie masih sayangkan seseorang tu.....

uuhuuhuhu....sedeh nyer time tu...Allah SWT jer yg Maha Mengetahui.....

=[

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

atty's said...

akak pun masih sygkan sesorg..itu..ehehehhe

Dyana said...

huhuuu....yana sokong sgt2 SAYANG ITU BUKAN CINTA....n skrg....tgh mngalaminya...huhuuu....bkn sng nk mlupakan...n bkn sng nk trime org bru...hati nih msih tluka...hnya Allah SWT sje yg thu....

JIVEBUMZ said...

DAZZLAILA,
hurm.. kadang2 mmg tak dinafikan boleh teringat balik pada yg lama.. tapi anggaplah tiada jodoh antara kita.. mulakan hidup baru! :p


YANIE,
oic so skg yanie kapel ngn sape?? yg terbaru ke..hihi sebok nak tau..


ATTY,
hoho masih sayang yer.. takpe bukan CINTA kan? :p


DYANA,
mmg bukan senang nk CINTA kalo tak SAYANG.. huhu

::dazzLaila:: said...

tak mungkin kerana syg
cuma kadang kala aku terkenang..
(suke lagu alyah)

JIVEBUMZ said...

DAZZLAILA,
yesss i like that song also..
layan jer kalo dengo lagu tu time drive kan? hikhik

CuTeMiUt78 said...

yupp...akak pun skkkee ngan kata2 cinta ni..

Uncle said...

menarik .. walaupun tak setuju 100% .. tp still menarik

JIVEBUMZ said...

CUTEMIUT,
yes ramai yg suke kak..hihi

UNCLE,
menarik ajer?? ok la tuuu

mknace said...

mana aci main cilok2 ni
hehehe

JIVEBUMZ said...

MKNACE,
tak pe cilok2 kat member2..hihi g pon ayat nye sedap

AzLiA said...

huhu...
menarik2....
erm perasaan syg vs cinta..sampai skrg ramai tak paham apa erti nyer..masa kn leh bercinta bertahun2 but dah kawin tak sampai setahun dah bercerai...~hurm

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site