Wednesday, March 25, 2009

Hari Gaji

Korang suka tak keje arini?? muahah mesti suka bangat kan? Biasanya hari isnin adalah hari paling malas.. terus terang cakap saya memang malas gilerrr nak bangun.. mandi pun malas.. hari ini dah hari rabu.. terasa cepat sangat waktu berlalu.. tup tup dah jumaat.. pastu esoknya dah cuti.. sabtu ahad holiday.. owh sangat bahagia..

Tapi entah la saya rasa dalam banyak2 minggu keja.. sepanjang minggu nie la yg paling malas.. huhu apa nak jadi? Agaknya sebab saya nk kena balik kampung dulu kot.. biar semangat baru datang.. cea cea alasan.. tak pun mmg saya dah bertukar jadi pemalas kot gamaknya :p


saya tengah kire utang nk bayo bulan nie :p

Kepada yg bekerja di sektor awam hari nie uols sume boleh bergumbira la yer.. mana taknya hari gaji.. pastu pale pun pening nk pk bayo utang2 suma.. haha macam saya jugak la tu.. jap g tengah hari nk kuar jap nak settle apa yang patut.. bayar duit keta, duit kutu, bil stimix.. bla bla macam2 la.. adat la tu org kata lagi banyak dapat lagi banyak kuarnya..

So uols cemana pulak?? tak merasa seperti apa yg saya rasa? muahaha

17 comments:

nenekrock said...

wohoooo bestnyaaaa
nak gaji dh...
den jg tggu la lepas 1 hb
sob sobbbbbb

Cik Anie said...

dah gaji erk.. biasanya akak kalo time hari gaji trus ilang mood nak kerja.... hehe

Dyana said...

hahahaha...gaji gaji gaji.....hutang takleh lari....slalu je ade..hehehe...adoiiiiyaiiii...

::dazzLaila:: said...

waa... gaji l2hb br masuk lorhh..

honeysour's blog said...

GAJI GAJI...

BARU DAPAT DAH TGL SKET BAYAR HUTANG..

HEHE

:iBuAfiQah: said...

gaji dah masukk..
utang pun banyak...
asyik xbalance jerrr a/c
hehehe...

shaifulsafar said...

saya pun rasa apa yang anda rasa.... tak jenguk lagi account...hihihih....

p/s: insyaAllah...malam esok bercadang nak gi restoran cheng ho amy search....

CuTeMiUt78 said...

wah...blh belanja aarrr.. kita belum gaji lagi

neezareef said...

kita pn gaji hr nie...
tade utang nk bayo
mane2 utang dah tolak gaji siap2 :D

atty's said...

kty lak baru je issue cek..alhamdullilah bos dah sign..baru nak bank in..jumaat gaji..

Maza's said...

WAWAWA, AWAK NI KEJE KAT GOMEN EK? KEJE PE EK? SY SWASTA...HUHUHUU XDPT2 LG GAJINYER LA.... SEDIH TUL....UTANG DH BERLAMBAK... GAJI BULAN 2 PON XDPT LAGI.. COMPANY XBRAPE NAK KUKUH LA...

alina said...

Jivebum oi...besh sungguh ekau!Den ni ha baru habih membuat analisis belanjawan tuk boss! Gamaknya nak nunggu betul2 31hb baru nk suh aku issue chq pas tu mula la dia main lariks - lariks kan.Time tu le nak otstesen la nk ke new zealand lah nak ke bulan la...eiii sib baik ko boss jer! Kalu tak...

PerantauSepi1306 said...

hehehe gaji time memang besh kan.. memula tgk figure senyommmmm je kan, paih kira tolak campuq jadik toye balik muko, hehehe... apa pun alhamdulillah ado gak gaji ;D

miera said...

saye xsuke gaji...!!

nk bayar bnyk bnda..
cehhh

FRB said...

kalo frb dpt je gji trus abis shopping&byr hutang. nak survive korek bank mr hubby la.. ksian laki aku..

UnGu VioLet said...

wow.. best tue kak dpt gaji.. kena belanja mar nih.. ;)

akak, mardah decide.. jadi la nak mintak akak belikan mar tudung tue.. boleh ker kak??

JIVEBUMZ said...

UNGU VIOLET,
oic nk kaler ape? bape banyak? bleh email akak tak or add ym kt cni : jivebumz@yahoo.com

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site