Friday, March 6, 2009

Asal usul JiVeBuMz

Korang tau tak?? tau ker??? muahaha gelak dulu pepagi nie... ada orang mintak saya menjawab soalan yang sentiasa bermain difikirannya.. cewahhh

Camni soalannye..

"haii..akak, tnye ckit leh?..dh lme nk thu...cmne leh wujud name JIVEBUMZ nih ek?..hehe..unik ckit nme blog akak nih...klu leh..buat laa entry cmne leh wjudnyer nme tu...

-dyana blog's-

Untuk tidak menghampakan kalian yang sudi menjengah blog ijau nie meh saya ceritakan serba sedikit tentang asal usul kejadian nama JIVEBUMZ neh ye

Alkisahnya.. Pada tahun 2003 tak salah saya la.. bermulalah..nama jivebumz nie asalnya daripada seseorang.. dia nie adalah ex-boipren saya.. sebenarnya nama nie berasal daripada dia.. email dia.. saya yang tiru dia..hukhukhuk email dia "jivebumz@hotmail.com" masa tu ngah bercintan-cintun mesti nak serupa email.. masa tu saya baru mula-mula nak daftar email.. saya lebih minat nak join yahoo.. rasa cam yahoo nie senang sket dari hotmail, padahal sama je..hihi ala masa tu saya masih student lagi.. terus timbul idea nak samakan id email kami.. dia pakai hotmail kan saya pulak "jivebumz@yahoo.com" cea cea konon sehati sejiwa la tu.. pirahhh :p

Seingat saya waktu tu saya tengah praktikal kat "Pusat Komputer Hasani, Sg Petani". Saya belajar dalam jurusan IT di Politeknik Seberang Perai. Nak kata minat pada IT waktu tu idak la sangat.. Kira IT adalah second choice, sebenarnya saya mohon jurusan Pengajian Perniagaan.. boleh tahan minat jugak la waktu tu sebab saya baru lepas Stpm amek subjek tu. Tetiba dapat kos IT.. go on jela.. sampai satu tahap saya mula tunjuk minat... Alhamdulillah saya teruskan bidang IT sampai ke peringkat diploma.. dan kalo ade rezeki nak sambung sampai Ijazah.. nak sangat ok! :D


Gambo lama masa tahun 2004.. gambo org sebelah telah di cut sebab dah tiada kaitan.. muahaha

Aisey termelarat dah nie.. sambung balik pasal nick name jivebumz tu kan.. saya suka nama jivebumz!! nampak macam unik sangat.. kalo rasa nak sebut jibam aje pon bleh.. kalo sebut betui2.. J.I.V.E.B.U.M.Z

Tapi ditegaskan di sini saya dah tak pape ngn ex-boipren saya tu.. dia pon udah kawen, tapi saya teruskan aje ngn nick name tu.. boleh kan.. hihi

Sampai sekarang nie kalo nak register apa-apa sekalipun saya lebih senang menggunakan nick name nie.. suma id saya untuk apa-apa web sekalipun adalah JIVEBUMZ. Tapi uols jangan lak tanye saya maksudnya.. sebab saya memang tak tau ape ke maksudnya jivebumz tu!! haha dalam kamus pun tak dok.. kalo ada sesapa yang penah jumpa ngn perkataan "jivebumz" nie sile bagitau saya eh.. sama-sama kita kongsi ilmu ye.



Tetiba kuar gambo saya konvo lak apa kes?? hihi ok saja nak bagitau saya dah grad tahun 2007.. dan bersama En Bob tersayang menemaniku... lalala

8 comments:

Luth Textile said...

oh.. ini cerita cinta ni..
asal usul yg tak paham.. ni disebabkan rekaan semata - mata eh..


sedap lagu background blog kak..

adenium said...

kalau my lil sis... bumzequipmentgurl... so fanatic ngan brg2 B.U.M dulu... hehehe

Atan said...

oo gitu..kira kenangan mengusik minda la

eliza said...

wah ada kisah di sebalik nama rupanya...hehehe

aDuKa イスラム教 said...

ohooo.. baru la tauuu.. ye la mmg pelik kan blog pompuan cenggitu bunyinya.. bese2 mesti nak nama sweet.. gurlluv la sweetgal la.. mcm2 lgi laaahhhh.. bila baca citer cik jivebumz ni oohhhh bru saya tau.. kirenye time tu jiwang karat lg la kan? hakhak.. ape2pun, gudluck utk cik jivebumz.. ;)

CuTeMiUt78 said...

oohhh.. gitu ke.. baru nak bertanya... tapi dah terjawab pun..

honeysour's blog said...

hikhikhikhik....
mesti dia appreciate sebab kak ila pakai lagi nickname tu...

ngehngehngeh,,,

Hayati said...

hahaha..mengulit kenangan lama nie..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site