Wednesday, March 18, 2009

Hari bahagia Hazati & Haikal

"Selamat Pengantin Baru sahabatku... Hazati dan Haikal.."
"Semoga kalian berbahagia di dunia dan juga di akhirat sana"
"Moga cepat2 dapat baby loh...:p"


Ok continue lagi ek.. kalo korang rasa bosan nak baca sila lihat gambo sahaje.. tak pe saya tak marah.. lalala

Hati saya berbunga riang dapat bersama-sama menghadiri majlis perkahwinan dorang berdua nie.. sampai sanggup amek cuti rehat g taw! punya excited la kan..

Majlis persandingan dorang nie bermula jam 2.30 ptg.. kalo kat tempat saya time cam gini dah tak ramai orang yg datang.. so lebih kurang pukul 2 ptg pengantin pompuan pon dah siap menanti suaminya..

u see mak andam mmg vogue taw! sume bajunya sedondon ngn pengantin.. agak2 nya baju-baju dia sume kaler ala-ala baju pengantin, maklum la baju nie pon daripada kedai mak andam nie jugak.

Sekali lagi diulang.. zati memilih tema warna coklat untuk hari bahagianya..

semasa menanti rombongan pihak pengantin lelaki sempat la jugak kami gedik2 gambo ngn Zati dulu.. saya bersama pengantin dan jugak kawan2 nye.. sume nya saya tak kenal kecuali pengantin sorang nie..

sempat jugak menjenguk di luar rumah.. makanan untuk pengantin makan beradap dah ciap terhidang.. sungguh menyelerakan.. dan dan tu saya lapar balik :p

pastu masuk balik dalam bilik pengantin.. nak bergambar berdua pulak.. nk wat kenangan..cea cea.. :p

lebih kurang jam 2.30 ptg pengantin lelaki pun sampai.. masa nie suasana mmg sangat la meriah nye coz ada paluan kompang dan orang nyanyi2 gitu.. bestnye!!! hiks

semua mata bertumpu kat luar rumah.. kat johor nie depa adakan TOL untuk pengantin lelaki taw! so pengantin laki kena bagi TOL dulu untuk lepas masuk ke dalam rumah.. naseb ko la pengantin.. ala bagi jer duit rm1 pon dah lepas.. kira cam adat jugak la.. selalunya mak cik2 or pak cik2 belah pengantin pompuan tu akan mintak TOL tu.. so kepada yg nak kawen ngn orang johor tu standby la duit lebeh cket :p

Ada yg tanya saya.. "En Bob g mane ek masa ari kenduri nie??"
hehe dia ada.. tapi bz bangat.. tak sompat saya nk snap pic dia.. dia ditugaskan untuk amek video kawen dorang nie so dia kene follow la pengantin pegi ke mana sahaja.. saya kene pandai bawak diri la kan..

Sedang pengantin lelaki dalam perjalanan masuk ke dalam rumah.. pengantin pompuan sedia menanti kat atas pelamin.. nie kira LAST TOL la kan.. sebab mak andam akan duduk sebelah pengantin pompuan kt tempat pengantin lelaki tula.. so kene bayar mak andam nie dulu.. duit nye lebih la cket...

Kitorg lak kene paksa ngn mak andam dok kat bawah pelamin tu.. maknanya kitorg jadik TOLL GATE GIRL la kejap..hihi dapat la rm taw! bukan duduk2 saje.. hihi saya malu gak nak dok kat situ pastu mintak duit lak kat pengantin laki..huh tapi cam main2 la gitu.. sambil gelak2 ngn dorang.. caver malu owh :p

time nie mak cik baju merah tu ngh tawar2 nk mintak kitorg bangun nak kasi change pengantin laki tu naik pelamin.. tapi mak andam tak kasi.. dia mintak bayar TOL dulu baru bleh katanya.. tanpa buang masa lagi si Pengapit pengantin laki tu kasi la kat sume2 yg ada atas pelamin tu sekali ngn mak andam.. tapi mak andam best wooo dia dapat rm50!!! best gilesss kan

selesai acara TOL tu maka dapatlah pengantin baru ini disatukan atas pelamin yg indah ini.. syabas Ake kerana berjaya membayar TOL :d ngeh ngeh ngeh (habes duit ko)

macam biasa lepas dah puas dorang posing atas pelamin pastu ada acara merenjis dan berinai sekali trus ke acara makan beradap plak.. time nie saya dah tak larat nk amek gambo dorang lagi.. dan dan tu lapo balik.. tengok meje pengantin tu banyak yang kosong terus menyelit kat situ..hihi

haa ape lagi kalo dah makan tak reti2 nak dok diam.. so saya berenti amek gambo dulu.. makan dulu beb! sedap tau lauk pauknya.. kira 2x makan jugak lani..

Lepas pengantin siap makan dorang sambung bergambo lagi.. maklum sajalah raja sehari sume orang nk gambo ngn dorang kan..

saya dah tak larat time nie mata dah layu.. dok diam2 dalam rumah dan sempat jugak la bergambo ngn baby comel yg bernama "Salsabila" anak buah kepada pengantin lelaki nie.. tomei tak baby nie?? sweet je kan dia pakai cam tu? :d

7 comments:

nenekrock said...

last pic tu mmg sesuaii banget dgn akk
cm ank akk jek si salsabila tu hiks
nak kene shout abg bob nihh kekekkeke :P

JIVEBUMZ said...

HAI NENEKROCK, amboi2 si budak elly nie ade2 ke ko yer!! bawak2 bersabar yer.. nie sapa yg tak sabar nie? ko ke akak? :p

Nurul Ain binti Mohamad Yusop said...

boleh jadi ibu dah tu..hikhik..

CuTeMiUt78 said...

heh.heh..tol2 tu memang just adat je la.. utk org2 johor.. duit mak andam memang kena lebih skit.. kira upah mak andam kan

JIVEBUMZ said...

HAI NURUL AIN, iye?? muahaha ibu mithali :p


HAI CUTEMIUT, haah kak mak andam dapat lebih sebab dia yg make up pengantin laki tu jugak.. baru la saya tau kak oi..hihi

kojah said...

akakkkkkkkkkkkkkkkk, bila turn akak??

JIVEBUMZ said...

HAI KOJAH, kojah ku cayang akak tak de jawapan lagi loh untuk soklan tu :p

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site