Tuesday, March 17, 2009

Jom melaram dulu!

Ok jom sambung n3 kawen tak habes2..hihi

Malam kenduri tu saya tido di rumah Zati.. tido sebelah pengantin lagi sambil borak2 n gosip2 cket.. maklum la pasni tak boleh tido same lagi :p Kebetulan ada kawan2 Zati yg satu tempat keje dia pon datang jugak.. so ada la jugak kawan kan.. kalo idak mau nye saya seorang diri..hukhuk En bob lak tido ngn geng pengantin lelaki nun.. depa tido hotel kat area Kulai.. tak kan saya nak ikut depa plak.. baik saya tido umah pengantin lagi best kan.

Pagi2 lepas subuh saya tido balik.. tengok kiri kanan masing2 ngh sedap tido siap ada yg berdengkur bagai.. so saya pon sambung la.. kitorg tido kat bawah jela.. uols jangan ingat kitorg tido atas pengantin tuu.. muat untuk 6 orang dalam bilik tu taw! nasib baik sume kecik2 badan..

Tengah sedap2 tido dengar mak Zati ketuk pintu suh Zati bangun.. suh kitorang sarapan.. ape lagi masing2 bangun kelam kabut masuk bilik air.. gosok gigi dan cuci muka terus g sarap dulu.. best wooo ada nasik goreng dan kuih muih..

Lepas sarap tu masing2 mata ngantuk balik.. tapi tak kan nak sambung tido plak.. terus g gosok baju dan mandi bagai.. terus siap2 pakai baju kenduri..cea cea

seterusnya nie adalah katil pengantin..cantek tak?? simple je kan tapi ok la tak payah serabut sangat.. cam nie pon dah ok. Tapi terlupa la nak alihkan plastik kuning kat atas katil tu.. haha wat2 tak nampak la yer :p

tarra saya dah ciap.. pengantin pompuan pun belum siap g tau!! tapi uols jgn terpedaya gambo nie telah di edit terlebih dulu.. tu yg nampak lain macam cket tu..

hah inilah dia kawan2 Zati yg tido kat umah kenduri nie.. dorang nie sume nurse kt PPUM nun.. 3 org dah berpunya sorang tu dah kawen.. nama dorang tak bape nak ingat dah ar..hihi

tetiba lak gatal tangan nak amek gambar cam gini.. bile nk dapat munge rose segar cam ni kan? :p

Bila pengantin tak siap lagi kitorang apa lagi wat muka tak malu merasmikan pelamin depa tu..

harus la gedik2 cket amek gambo dulu..kang kalo dah dorang sanding tak dapat peluang nie lagi

sementara si zati ngh bersiap make up sume tu saya dan kawan2 g makan dulu.. waktu tu ramai dah tetamu yg datang.. so kitorg makan pelan2.. kang petang leh makan lagi.. lama lagi kat umah kenduri tu :p

menu untuk tetamu memang istimewa.. ada nasik beriani, ayam cam ayam percik tu, daging lembu n daging kambing pun ada.. tapi yg paling best ayam tu!! siap meratah lagi..huiii sedappp la sangat..

owh gambar pengantin sanding.. next n3 yer..kikikiki

17 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

akak dh nmpk cam pengantin dah...hehe..
time nih..mane en.bob?????

Corey said...

Ni rasa mcm nak kawin ni.. tp apakan daya belum seru

UnGu VioLeT said...

cantik.. berkenan betul mar kat tudung akak tue..

JIVEBUMZ said...

HAI CERRY BERRY, hihi cam pengantin yek?? en bob mase tuh ngh temankan pengantin lelaki bersiap.. pastu dia kene amek video pengantin. Bz dia tu!! :p


HAI COREY, tak pela sampai jodoh nti en corey akan kawen jugak akhirnya :d


HAI UNGU VIOLET, kalo berkenan nak kaler ape??

neezareef said...

cantek deco taburan bunga tuh...

:iBuAfiQah: said...

cantiknya..

ada gaya dah cam pengantin tuh..
bila tu ila?dah dekat ke nak makan nasi minyak awak?
hihihi..jgn mare..

Dyana said...

cntik r cadar dia...bkenan plak..simple je...kn?...akak, kwen r cpt2....hehehe.....nk rs ns myk akak plak nih.....;P

JIVEBUMZ said...

HAI NEEZAREEF, cantik kan?? hihi budak2 nurse tula yg deco taw..main belasah ajer tu


HAI IBUAFIQAH, nasik minyak kite?? erm blom lagi kot.. kite g makan nasik minyak honeysour dulu ek :p


HAI DYANA, itu cadar turun temurun taw! stat dpd abg dia kawen pastu trn kat dia plak cadar tu.. tp masih ok lagi tu.. kawen cepat2?? ok nanti akak minang abg bob eh :p lalalala

Shemmi said...

cadar turun temurun? wow...berkat tuh!!..hehe..

paling ptg..inilah sikap tak membazir..recycle je.bagus..

JIVEBUMZ said...

HAI SHEMMI, haah betul betul betul.. ala kak benda baru lagi wat pe nak bazir kan? boleh guna baik guna jer lagi..

nenekrock said...

hehehehhe mcm akk plak yg bridenya hehehehe abg bobbbbbbb cpt2laaa adik elly ni x sabo nak tgk kak bam2 wearing bajuk pengantin nii
heheheheh
=D

[ LADYKiKi] said...

wahh ko hebat ehh..aku ingat ko yang naik pelaminnye.. hehe

JIVEBUMZ said...

HAI NENEKROCK, muahaha akak "interprem" kejap je elly jgn salah pengantin pulak..hihi apa kata elly jerit kt tinge abg bob kasi taw dia cket..muahahah


HAI LADYKIKI, naik pelamin jugak tu kiki.. tumpang kejap jer amek gambo :p

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. pasni awak ler plak ya...

JIVEBUMZ said...

HAI CUTEMIUT, hihi saya amin kan aje la kak.. AMIN

kojah said...

cantik la katil pengantin...

JIVEBUMZ said...

HAI KOJAH, haah mmg cantik simple pulak tu.. akak suke nyah..hihi

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site