Thursday, September 30, 2010

Mood mummy to be...

Assalamualaikum wbt.. salam sayang kepada rakan2 blogger ku sekalian.. Jutaan maaf ku pohon andainya dah lama menyepi kan diri dari arena blogging nie.. korang mesti tertanya2 kan? tak pon korang tak kisah pon.. huhu aku sorang jek yang perasan kot :P

eh tapi tapi adalah sorang blogger nie sms aku... tapi sms tu dah terdelete ar.. huahua lebih kureng cam gini la ayat dia..

" kak ila, nape lama tak hapdet blog? rindu laaa..."

see... masih ada yang rindu sama jivebumz blog :)

hihi aku pon rinduuuuu gilerrrrrrrrrr sama korang tau! seminggu sekali bukak tengok2 blog korang tapi tak tinggal komen.. ampun yer korang...

sume nie gara2 mood mummy to be kot! ahakssss aku rase2 la kan.... hurm

Penyakit M.A.L.A.S semakin menjadi2.. malas nak hapdet blog.. malas bukak fesbuk.. malas masak.. malas kemas umah.. malas bla bla bla

huiiii macam2 jenis malasnye.. payah nak descibe kat sini :P

kata orang itu pembawakkan budak... agaknya la kot kan.. sebab sebelum nie aku rajin jer.. cis rajin la sangat kan haha

sekarang nie kandungan aku dah masuk minggu ke 10.. kejap jer rasanya.. so far aku tak de banyak alahan.. muntah pun baru 3x.. tu pun jarang2.. biase bangun pagi jer rasa mual2 cket.. wek wek tapi tak muntah.. tapi bila balik keje petang tu kan haaa lembik ko! tersadai kat atas sofa tak boleh buat apa dah.. penat sangat la konon keje huhu

series aku penat sangat! penat berjalan ke hulur ke hilir agaknya.. penat bercakap lagi.. yelah orang peknen nie kan nafas dia pendek selalu mengah2 haa camtu la ngan aku sekarang nie..

gambarajah perkembangan baby aku setakat nie.. :) perut aku dah mula moncit sket daa

budak2 opis aku cakap sejak2 aku peknen nie kan aku nampak garang.. cakap pun garang.. mula la dorang nie jadi nujum pak belalang.. dorang kata aku bakal dapat anak lelaki nie sebab aku nampak garang + kasar

haaaa?? korang nie mandai2 jer kan.. aku tak kisah boy or girl yang penting sihat tubuh badan dan cukup sifatnya.. amin

erm tu jer dulu nanti aku hapdet lagi yer perkembangan aku dari semasa ke semasa..

oh lupa nak bagi tau kat uols.. sabtu nie aku nak pindah rumah.. ingat tak dulu aku pernah buat entry pasal rumah kuartes yang teruk tu? haaa sekarang dah cantik u! tak sabar mau pindah masuk hihi

nanti aku wat stori khas rumah tu after renovation yer.. k la uols mau sambung koje plak

papai

18 comments:

zura@iwan said...

wahhh...tahniah ye ila....semoga semua slmt semuanya higga melahirkan k...

JIVEBUMZ said...

zura@iwan ,
terima kasih bebanyak yer.. mudah2an begitulah hendaknye

ChiLaBaey's Spot said...

Wahhh.. Tahniah Jibam... Tahniah....

Jangan terbawa2 sangat pembawak budak tu... nanti susah pulak diri nak uruskan... Suka x3... :)

JIVEBUMZ said...

ChiLaBaey's Spot,
hikhik mekasih ler pak ngah.. insyaallah :)

doakan saya yer

honeysour's blog said...

macam kenai je sapa yang sms tu..hahahha.. bukan nana ek?

ala..baru je abg gee ajak nak beraya ke umah kak ila. abg gee yg ajak tau. bukan nana.. tgu kak ila buat housewarming kot..hehe

JIVEBUMZ said...

honeysour's blog,
sape la adik akak tercayang nie la..hihi

boleh nti datang kt umah baru la.. bleh buat makan2 sket kan :)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yeahh..N awal2 ritu pon kmalasan nk update..skg so far da ok...wee..garang kerr..?? atot r...

♥ QaseH ♥ said...

sy pun rindu akk gak,,,lama tunggu n3 dr akk taaw

SharHanah® said...

Eh, betul la... lau awal preggy tuh, mmg segala²nya jadi malas... hihihi... takpe tunggu abis fasa pertama ni, nnt jadi la rajin cam saya :)) preggy dah masuk 16 weeks! MALAS dah ilang weh ;)

atty's said...

jaga diri ye ila..
dulu masa preggy kan fir..kata selalu capek belah ptg..nak tido je keroje nya

mekchu said...

ehhhh.. mekchu kisah la.. tertanya2 jugak nape jibam lama menyepi.. tp tya dlm hati je la.. dah agak tgh mood swing.. x pe, sok sok dah ok update lagi ehh.. x pun kalau teruk sgt, update terus gmbr bby.. saje ayat kasik sentap!!

hajarus said...

take care yer kak... t jgn luper story pasal perkembangan rumah akak yer...

dd dudu said...

huwaa memang lama sangat kak jibam x update blog.. dd pun nak kawen dah ni huhu

;p

kak jibam. nak alamat kak jibam lehh, emel alamat akak ke greenrose_dd@yahoo.com ehhh

Cery said...

tahniah...jomtry resipi time berpantang yg dpt boost milk http://everybodylovescery.blogspot.com/2010/10/fish-papaya-soup-to-boost-milk.html

therosputih said...

aish...tumpang lalu...kasik bersih sawang kat sini sket...free of charge ye bukk...hehehe

honeysour's blog said...

adeiii..seminggu dah ni..ayoooo..cepatlah apdet...

ChiLaBaey's Spot said...

Kunjungan kali ke berapa entah di blog awak...

*Jom join contest saya pulak... Hadiah menarik... :)

Bermula : 15-25 Oktober 2010

http://chilabaeys.blogspot.com/2010/10/perhatian-contest-chilabeays-spot-telah.html

zaidani said...

tahniah gak...dpt bunting pelamin ker x ni???

anyway take care

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site