Monday, March 16, 2009

Perjalanan ke Kulai

Saya dah selamat pulang ke rumah.. alhamdulillah perjalanan kami ke Kulai, Johor tiada sebarang masalah.. syukur kepadaNya

Hari nie saya cuti rehat so dapat la berehat sepuas-puasnya kat rumah.. owh alangkah bestnya.. siap off henfon lagi tu!! hihi ada yg calling saya dan hantar msg lagi.. mintak maaf yer saya tau anda yg berkenaan akan menghubungi saya tapi kalo saya off day harusla saya off kan henfon sekali :p

Erm saya keseorangan malam nie.. housemate blom balik lagi.. biasala kan org ada tunang leh ar ajak kuar makan same2.. tinggal lah aku seorang diri..cewaaahhh ayat tak boleh blah
Lagi 2 orang housemate saya pi berkursus pulak.. huh terasa sunyi sepi lak sorang2 cam nie.. nasib baik ada tv n tenet yg setia menemani diriku :d

Seperti yg saya cite dalam entry di bawah saya nk pegi Johor kan.. ok meh saya stori cket yer.
Kami gerak 2 biji keta konvoi ke sana.. sedara mara belah lelaki dah gerak dulu so janji jumpa kat last tol yg keluar ke Kulai tu.. tak ingat lak tol apa..

So saya bersama En Bob satu keta.. saya ingatkan pengantin laki tu nak naik ngn kitorang rupanya dia nk tumpang barang dia saja.. dia naik ngn kawan2 dia yg lain.. kitorg kumpul kat ngn tol sg besi tu.. pastu cam besa la berenti rehat jap kat hentian rehat Nilai.. singgah minum n makan dulu.. pagi tu saya tak sempat bekpest jadinya perut pon lapo laa..

Lepas dah berenti kejap makan minum sume kitorg teruskan perjalanan.. panas terik semacam jer rasa macam nk hujan kalo panas2 semacam nie. Kenderaan sepanjang jalan agak banyak jugak la mybe sebab permulaan cuti sekolah kan.. so ramai yg nak balik kampung.

So far mmg tak da problem sepanjang jalan.. saya pon tak de la nk tido2 dalam keta.. harus temankan En Bob kang kalo dia ngantuk jugak kan susah :P

Lepas berenti kat Nilai tu kitorg berenti kat Pagoh pulak.. kalo tak silap saya la.. nama tempat tak berapa nk ingat tapi hentian rehat tu kat atas bukit. Saya terlupa nk snap gambo tempek kat cni.. tapi orang2 belah selatan tu sedia maklum kan tempat tu :d

Sepanjang jalan kejap ujan kejap panas.. nak tido pon rasa riso aje.. seb baik saya bleh maintain tak tido taw! kalo idak cian En Bob nak borak ngn sape :p

Setengah hari jugak la kitorg nak g Johor tu.. rasa cam lama sangat perjalanan tu.. yelah kan kejap berenti pastu drive balik n then berenti lagi..drive balik..

saya ingat nk tukar2 drive ngn en bob.. cian dia drive sorang2 tapi kan kalo saya bawak mau 8 jam baru sampai Kulai..hihi so better biar dia yg bawak la..

Dipendekkan cite kitorg sampai dekat waktu maghrib jugak la.. fuh lega.. sengal2 badan suma la duduk saja dalam keta.. hiks

next entry saya tempek gambo pengantin lak yer.. arinie saya mau rehat puas2 esok saya dah stat koje..huhu

LALALA KERJALAH...

11 comments:

atie said...

Bestnya g johor dgn en bob....heh heh. Mesti suka jln2 dengan yang tersayang...tuk meraikan teman yang tersayang lak tuuuu...hehe

JIVEBUMZ said...

HAI ATIE, hai akak cayang.. best jugak sesekali berjalan jauh.. bukan clalu tau kak! hihi aah kak time baik kawen kitorg sedaya upaya nk raikan.. pasni kalo jodoh kami tak tau lak saya yg sanggup turun lak kan? hikhik

JIVEBUMZ said...

HAI ATIE, hai akak cayang.. best jugak sesekali berjalan jauh.. bukan clalu tau kak! hihi aah kak time kawan baik kawen kitorg sedaya upaya nk raikan.. pasni kalo jodoh kami tak tau lak sapa yg sanggup turun lak kan? hikhik

yg diatas tu typing error ar..hihi

nenekrock said...

wowww bestnyaaa gi honeymoon skali eh kak bam hehehe

jgn lupa post n3 pengantin ehhh
x saba nk nengok baju pengantin hiks ^ ^

neezareef said...

ohh..pg kulai...singgah umah mawi x
hahahaa

Shemmi said...

aku tak sabar nk negok cik Jivebumz ni melaram...

jeng jeng jenh..tunggu entri trbaru dia..

JIVEBUMZ said...

HAI NENEKROCK, haha honeymoon?? ala-ala honeymoon la yo..nnti akak post entry gambo kawen lak..sabo ek


HAI NEEZAREEF, itu la tak sempat singgah umah mawi sempat lalu jer kat depan Felda umh dia tu..:P


HAI SHEMMI, jivebumz melaram?? muahaha bukan saya yg kawen kak oi~~

CuTeMiUt78 said...

emmm... g kulai ke.. member tu kawin kat kulai area mana...akak pun lalu kulai gak, blk jb

JIVEBUMZ said...

HAI CUTEMIUT, kulai lalu kat Taib andak tu kak.. Felda Bukit Besar.. akak lalu ctu ek?

kojah said...

saya sanggup turunnnnnnn

JIVEBUMZ said...

HAI KOJAH, ko sanggup turun mane kojah?? hikhik

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site