Wednesday, March 18, 2009

Pengantin shoot outdoor!! bestttt

Last but not least...muahaha

Ada je lagi n3 untuk pengantin baru nie kan.. masa nie dah petang lepas pengantin siap makan sume la.. dorang nie tempah photografer daripada KL.. ada 3 orang photografer yg datang masa majlis akad nikah sampai la settle majlis kenduri nie.. dorang nie kira banyak idea jugak la untuk buat photoshoot nih.. habis se"felda" dorang ajak pengantin bergambo..hihi

Tapi best la jugak sekali sekala camni.. mana orang kampung yg tak kenal ngn pengantin pon bleh jadik kenal.. lagipon kawen seumur hidup sekali jer.. berhabis skit2 tu pejam mata la untuk gambo semata-mata.. semua tu kenangan yang indah untuk di kenang pada hari tua kan..

oppss dorang turut wat banner untuk pengantin.. semuanya dibawa daripada KL.. umah pengantin yg kat bawah tu.. kat cni cam kawasan bukit tu so rumah adalah di bawah..

Ini lah rumahnya Zati.. ciap khemah2 suma tula

Petang tu saya bersama En bob follow mengiringi pasangan mempelai dan juga photografer tu g cari tempat2 yg menarik sekitar Felda Bukit Besar untuk amek gambo menarik dorang nie.. best jugak dapat tengok2 suasana kampung kat cni.. teringat kampung halaman sendiri..huhu

time nie hujan rintik2 tapi masih boleh redah lagi laa.. kat depan umah pengantin nie ada balai polis.. tu gambo kat atas tu dorang shoot depan balai polis latu.. cantik betul tempat tu.. macam kt tempat reakreasi pun ada.. mesti hasil gambo yg dorang amek tu cantik sangat kan.. tak sabar nak tengok nanti! :p

Hazati dan Haikal cantik berpakaian ala-ala Prince Charles dan Queen Elizebeth..hihi

sempat saya snap pic nie.. yela photografer yg lain tu tengah mencari port untuk shoot.. so saya cepat2 la amek gambo nie.. see cantik kan my frenz?

tengok la suasana permandangan kat Felda nie.. sungguh nyaman

Sementara menunggu dorang ngh shoot gambo yang pelbagai aksi tu saya agak2 bosan cket.. mula la sebok2 nak gambo jugakkk tak kan nak tengok jer dorang kan.. hiks

Mula la ajak en Bob gambo sekali.. seb baik dia sporting kan..heheh inilah hasilnya.. bukan senang nak gambo berdua masa kenduri nie.. time nie baru dapat taw! huh


ada cam aksi model tak?? muahaha

Lepas dorang dah settle ngn keje photoshoot tu sume kitorg balik semula ke rumah Zati.. balik tu trus ke pelamin.. masa nie baru la sempat saya dan en bob bergambar ngn pasangan mempelai nie..

harus la ada gambo ngn best frenz en bob nie.. kalo uols nak tau Haikal tu kawan dari sekolah rendah lagi tu.. dorang nie mmg kawan baik sesangat..

ok sampai disini je dulu edisi kenduri kat Johor.. sabtu nie kenduri belah umah Haikal pulak kat KL je.. insyaallah tak da aral sampai la kami nanti.. :d

Pepon kenduri dorang mmg best!!

18 comments:

Nurul Ain binti Mohamad Yusop said...

suke la tgk gmbar kak ila dgn abg bob tu..sweet bangat!

:iBuAfiQah: said...

gambo ila n bob bagai pinang dibelah 2..comel keduanya...

kojah said...

cam aksi model tuh bila nak kawen??

UnGu VioLet said...

cantiknyeeeerr... baju pengantin pompuan tue.. bekenan la.. hik2..

~ceRRy beRRy~ said...

sys..
serius cakap nih...
kak zaty tuh sgt2 sweet...
waaaa..nmpk btol seri pengantinnye..
berseri2.. dah la baju die cantik gler...
waaaa...
[berangan nk kawen la plak..ish3..hehehe]

CuTeMiUt78 said...

wah... cantik ler pengantin... tomey je.. memang ala2 princess.. lagi tu

singamaraja said...

Nganten yang cocok

JIVEBUMZ said...

HAI NURUL AIN, iye? sweet yek..hihi tengkiew ain.. akak pon suke bangat ngn pic tu :p


HAI IBUAFIQAH, pinang dibelah 2 yer?? hihi nasib baik tak belah 8.. thanxs irnie :)


HAI KOJAH, camno nak jawab kojah?? ko kene shout kt tinge en bob eh...larikssss


HAI UNGU VIOLET, mar kene study abes dulu ek nanti baru dapat pakai baju yg cantik2 nie.. means masa mar nak kawen nanti la kan..hihi

HAI CERRY BERRY, aiyaaa cerry berry entry nie kasi ko semangat cket abeskan study!! leh cepat2 naik pelamin lak :d


HAI CUTEMIUT, yup dia mmg cantik kak.. orgnye lemah lembut aje


HAI SINGAMARAJA, iya dong :d

Binjaie said...

Sakan...Takut saya nak kawen mau berpuluh ribu jugak ni kan?

JIVEBUMZ said...

HAI BINJAIE, ala apa nk takut bank kat ada.. kalo berani pinjam sama along..hihi

wh0se said...

kawan dah kawin...korang bila lagi...tema apalah agaknyer erk...kalau jivebums nak kawen jgn lupa upload gambar erk...nak tgh pasagan merpati sejoli...hehe..

JIVEBUMZ said...

HAI WHOSE, kitorg coming soon insyaallah.. doakan ya.. tema kitorg nanti adalah yg besa-besa saja.. insyaallah musti upload kan ker blogger tegar la sangat..hihi

Cik Anie said...

tunggu kek kawin ila plak.. ermmm..mesti lagi sedap kan?.. hehe

JIVEBUMZ said...

HAI CIK ANIE, eheh tak tau lagi la sedap ke idak nye..

AzLiA said...

erm..k.ila biler g..tak sabar nak tgk blog nie dihiasi our wedding pic..
hehehe..jgn mare eh..nanti kene jual..

JIVEBUMZ said...

HAI AZLIA, kak ila bila lagi?? sile tanye en bob eh.. sabar taw kalo kawen kang kitorg roger2 lia eh..hihi tak marah la yang akak soka..haha

Hayati said...

wah..memang cantik,berseri2 aje kak zeti kai baju pengantin....

Fatehah Fazli said...

ASSALAM NK TNYE PORT OUTDOOR KT FELDA BUKIT BSR TU BELAH MNA YE...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site