Saturday, August 22, 2009

Sahur hari pertama puasa

Salam sume.. amacam puase arinie?? bagus ker? adakah keadaan masih lagi terkawal??? kekekeke so far aku menten g nih.. walau pun pagi tadi tak terbangun sahur..huhuhu sedey oh tak dapat bangun pagi tadi.. langsung tak sedar bunyi jam... sedap sangat tido.. huh

Aku terasa rugi sangat2 nih tak bangun sahur pagi tadi!! dah la malam tadi siap2 masak daging kunyit ngan tom yam sayur.. last2 aku tak bangun sahur... uwaaaaa tengok jela makanan dalam periuk tu.. nak makan tak boleh... housemate aku yg sorang tu pun tak bangun jugak.. yang sorang lagi tu tak kejutkan aku...mybe kesian nak kejut kot.. sebab aku kan tido lewat malam tadi gara2 bunyi bising tu.. uwaaaaaaa menangis kejap eh :p

Tak pe tak pe aku kan kuat semangat.. tak de rase pape la tak sahur nie.. cam besa jer.. cewahhh ayat tak boleh blah.. ayat penguat semangat latu..hikhikhik

Erm hari nie tak tau lagi nak buka puasa ngan sape nak makan ape... tapi en bob ada ajak berbuka puase ngan family dia.. uihhhhh takuttttt... kalo korang nak tau aku tak pernah lagi jejak kaki ke umah family dia nie... so aku rase takut sket laa kan.. perangai nak kena behave nie!! kuikuikui

kang kalo aku jadi pegi aku stori kat korang eh.. kalo tak pegi tu aku diam2 ajo la yer..hihi

k la uols bulan puase nie kena banyakkan ibadat yer.. selamat beramal... :)

5 comments:

mknace said...

;) :) :)
len kali masak terus bagi kat saya
banyak pahala LOL

[:: nisa ::] said...

bia btul xnah lg pegi umah beliau..
xpe, nnt2 akn bese g sane gk kn..hee..
slmt berpuasa, n jgn lupe kunci jam..hee..

shiemz said...

wah.... thn nie berpuasa sbg tunang org la yek... hehe

JIVEBUMZ said...

mknace,
hihi banyak sungguh pahalanya yer!

nisa,
yup mmg tak pernah pegi lagi..tu yg menggigil satu badan..hambek ko..hiks

shiemz,
yezzaaaa lebih kurang macam tu la kak ker abg shiemz..hikhik

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. tak pe la dik.. sekali sekala nak kena jengah gak umah bakal mak mertua..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site