Friday, October 2, 2009

Peristiwa ngeri pagi tadi

Peristiwa ngeri??? aloloooooo idak la ngeri sangat pun cuma cuak sket laaa.. ko bayangkan la bangun tido terus di suruh bukak pintu grill..

Citenya macam nie.. pagi tadi aku bangun cam besa nak mandi g keja.. tetiba housemate aku ketuk pintu nak pinjam kunci umah.. heran jugak napa nak pakai kunci umah aku.. rupa-rupanya mangga kat grill tu tak boleh bukak! jenuh dia housemate aku yang sorang tu dok cuba bukak tapi still tak boleh jugakkkkk

Maksudnya... kitorang dah terperangkap dalam umah sendiri tak boleh kuar!!.. maklum la umah apartmen camtu cuma ada 1 pintu keluar saja.. nak tak nak kene kuar kot pintu depan jugak.. tak kan nak terjun bangunan plak..hihihi

aku pun try sekuat ati.. tak boleh jugak.. abes camno??? dalam pale dah terpk masuk keje lewat laa aku arinie..hurmmmm

Housemate aku nie dah gelabah.. dia keje kat KL nun.. nak kene naik train lagi.. huuuu at last aku terpaksa mintak bantuan abg ipar aku.. suami kak ju la sape lagi.. aku pun kol dia mintak suh dia datang bawak apa2 yang patut untuk bukak mangga tu.. tak kisah la bawak kapak ker hapa ker kan asalkan kami sume bleh kuar rumah..

abg ipar aku datang time tu aku tengah mandi.. housemate aku yang tengok kan apa yang dia buat.. alaaaa senang jer sekali dia pusing dah terbukak mangga kami tu.. alahai senangnya katanya.. alaaa tenaga lelaki mana sama dengan tenaga pompuan.. laki kan kuat :P

abg ipar aku suh kitorang spray kat bawah montot mangga tu..katanya dah ketat tu kene tekan kuat2 cket sampai ke dalam bila nak pulas kunci tu.. huh jari aku sampai sekarang terasa sakitnya tau.. pulas kunci mangga tu punya pasal..hukhukhuk

moralnyaaa balik keje sat lagi aku kena cari mangga baru! gantikan mangga lama tu.. kalo tak tukar jugak alamat tak kuar umah la pasni kalo mangga tu wat hal... huhuhuhu ngeriiii terperangkap dalam umah sendiri loh..

6 comments:

blu4sky said...

huh..bahaya tu...
klu ada emergency..naya...

CuTeMiUt78 said...

mmmaakkk aih tak blh nak bayangkan klu terperangkap dlm umah sendiri..

FIESYAH said...

nasib lah boleh bukak mangga...

NoreLL said...

tukar mangga yg lebih thn lama.
coz mangga cm 2 cpat karat,mebi tukar jenis alloy..be safety ok...
mcm2 hal bla smua girls kann....

ChiLaBaey's said...

Nasib baik boleh buka, kalau tak macamana nak ambil hadiah kat office nanti... hehehe... baik tukar terus.... :)

Hayati said...

udah tuko ke kuncinya...sib baik ada hero sorang kat sana...huhuhu

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site