Wednesday, October 7, 2009

Sabtu open house yang tak berkesudahan

Lagi-lagi cite open house kan.. layankan aje la yer uolssss.. ini stori ari sabtu lepas.. sume stori yang lepas2 aku bikin basi punye kehkehkeh

Sabtu tengah hari aku bersama ina gebu, zai dan za dah set time nak g beraya open house umah murni opismate aku jugak.. weols sampai kat umah dia sebelum pukul 12 tengah hari.. awal giler beb! alasannye petang tu aku nak pi umah bakal mak mertua.. haha sebab tu giler semangat nak harung sume open house yang ada pagi tu kan

Sesampainya kami di sana bagi salam sume... jenguk ke dalam umah dorang ngah sebok potong memotong bahan masak sume... ingatkan salah rumah ke hapa kan rupa-rupanya... tuan rumah tengah dok prepare nak masak.. kuang kuang kuang

tuan rumah bitau open house stat pas zohor.. malu gilerrrr owh kami sume time tu... rasa macam nak balikkkk terus time tu jugakkk hihihi

tuan rumah a.k.a murni suh weols masuk dulu.. makan ape2 yang ade dulu before tunggu makanan yang lain siap masak.. huiii malu usah cakap la kan.. nampak beno kami nie tak sabo2 nak datang open house dorang nie :P

maka menu kami tengah hari tu adalah makanan orang india.. mak kepada opismate saya yang masak sendiri tau! dulu masa muda dia pernah dok estet ngan orang india sebab tula pandai wat masakan orang india nie sume..

yang putih tu namanya "IDLI" korang pernah makan tak itu idli??? haaa kat mamak ade jual rasanye.. cecah ngan kuah kari tu.. kari tu memang terbaekkkkk sedap giler bangatttt macam nak mintak resepi kat mak dia ar lepas nie! first time aku makan idli nie tau.. sedap jugak rasanya dalam tu kacang hijau yang direndam selama 8 jam.. tp yang peliknye kaler putih.. camno dia buek jadi kaler putih cam apam tu tak tau laa...

kuah nie sebenarnya untuk cecah ngan idli tu.. tapi aku tak reti nak makan ngan kuah nie sebab ia dibuat daripada kelapa.. cam pelik skit laa rasanya.. aku bantai idli tu ngan kuah kari ayam aje.. sedapppp

weols makan tanpa segan silu

sambil layan astro...hahaha

lepak dekat situ hampir 2 jam uols.. weols pun mintak diri nak pulang... elok-elok nak balik jer mak mertua si murni pun sampai.. dah kena tahan pulakkkk.. mak dia suh makan nasik beriani.. hikhikhik time tu dah salam2 sume nak blah dah pun tau.. terpaksa la masuk balik uolsss... terpaksa ok! :p

aku yang dah kenyang makan idli.. terpaksa makan nasik beriani pulak.. heheh

tetiba aku rase dah tembam cket dah kat gambar bawah nie :p

weols makan sket2 aje nak amek ati tuan rumah kan.. kang kata plak tak nak makan kan.. sebab dah kenyang makan cket jela.. sedap jugak nasik beriani tu.. huhuh sekarang bile teringat balik rase nyesal tak makan banyak2

settle makan sume weols mintak diri untuk ke rumah seterusnya.. umah opismate saya jugak kat bandar putera.. sampai sosat2 weols pegi sana tu tau.. demi semangat open house akhirnya sampai jugak kami kat situ

dari jauh terpandang khemah nie.. wahhh siap ade khemah tu wat open house

akceli opismate aku nie baru aje pindah ke rumah baru.. so dia buat sekali ngan kenduri sempena masuk umah baru dia la kan.. memang cantek lor umah dia.. jelessss aiii

bile la nak beli umah sendiri plak nie?? hurmmm


tuan rumah yang malu2 bile aku nak amek gambar dia

weols daripada kenyang sampai lapar balik la kan time nie kan dah sosat2 tadi kan..heheh

amek2 sume rase2 sumeeee

makan kat khemah tadi tu

sambil perati umah tuan rumah... sambil berangan kot2 dapat umah camtu nanti kan.. sambil tu kawan2 tolong doakan yer :P

sempat amek gambar ngan anak tuan rumah... kecik sangat baby nie.. berat dalam 2 kilo lebih camtu jer.. kurus takut aku nak pegang..


ok ok itu saje la cite ari sabtu....

malamnye aku g beraya umah bakal mak mertua pulak.. tapi tak de gambar laa untuk tatapan uols.. aku tetiba jadi pemalu sesangat la uolssss.. nape tah! pelik plak rase.. ngeh ngeh ngeh almaklum sajelah first time aku g jumpa dorang sekuarga...

ok penutup nye.. aku puase hari yg ke 2 arinie.. heheh sebab tula tak apdet cite terkini.. korang layankan ajela yer

4 comments:

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. takpe la dik.. dah dtg awal kan.. nak buat camne.... apa2 pun... makan tetap mkn kan

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yunk...sdpnyerr mkn..tp N xde selera...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N follow awk yunk...

atty's said...

selalu gak makan idli..sbb mak kty rajin angkut ..g umah kawan india dia...ni nak deepavali..harus ade nanti..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site