Tuesday, October 20, 2009

sekali harung 3 buah rumah 1 malam

N3 nie dah masuk dalam draf lame dah tapi tak sompek nak publish.. buleh ker pakai alasan macam tu.. haha kire aci la yer

Yang sebenarnya minggu lepas aku berpuasa.. puasa sunat + ganti sekali harung la citenye.. alhamdulillah hari terakhir berpuasa dapat pulak jemputan ke rumah terbuka.. em memang gantung periuk la jadinya kat umah aku tu.. hiks

So ari khamis lepas opismate aku ajak berbuka kat umah dia.. kebetulan plak malam tu ada 3 buah umah terbuka.. sumenye dekat kawasan perumahan yang sama dan ditingkat yang sama.. kire sekali harung la kan.. kalo tak pergi kang terasa ati plak dorang sebab umah dah dekat2..hihi alasan nak pegi sume rumah tu uolss

umah yang pertama ialah umah pia.. menu istimewa yang menawan hatiku yelah nasi ayam.. buka puasa bantai nasi ayam dulu la jawabnya.. pastu ada nasi impit & kuah kacang, kuih raya dan macam2..

orang yang berpuasa memang tak boleh makan banyak.. aku makan cket2 jer dulu kat umh pia sebab simpan perut untuk lagi 2 buah umah..

tapi nafsu makan tu totap ada.. rasa macam nak amek sampai penuh pinggan tapi bila jenguk orang sebelah punye pinggan cket aje nasiknye terasa malu plak..ahaks

ai makan dengan penuh sopan uolss :P

lepas dah siap berbuka melantak ape yang ada kat umah pia.. aku tumpang solat kejap.. oh lupe nak bitau aku g beraya bersama ina gebu my housemate.. time kitorg lepak2 kat umah piah datang plak kawan aku za dan ira.. makan2 sume datang lagi 2 orang opismate.. weols lepak sampai jam 8 malam terus mintak diri nak pegi umah sebelah plak..

heheh umah sebelah kepada umah pia yelah umah blek.. dekat bangat selang sepintu aje umah dorang nih.. amboi sonoknye beraya tak payah jalan jauh2 kan..hiks


blek dan anaknye menyambut kedatangan weols cam tak sabar2 nak suh weols habiskan makanan kat umah dia tu hahah

wife blek sediakan hidangan yang ringkas2 aje sebab dia dah tau weols daripada umah pia dah makan berat2 kan.. walaupon perut aku dah kenyang makan nasi ayam tu tapi aku tetap menjamah bihun goreng tu.. kang kecik ati tuan umah kan kalo kite langsung tak jamah kan..hii

banyak kuih raye kat umah blek yang wife dia buat sendiri.. teringin nak rase tapi apakan daya perut ku dah tak mampu nak menelan.. kenyang sangat plak

agak2 dah kenyang tu weols sembang2 dulu ngan tuan rumah sambil mintak izin nak posing kat umah dia



huuuu jenuh nak habiskan bihun goreng tu walaupon sangat sedap tapi perut dah kenyang tak boleh buat apa2 laa hukhuk

seterusnya weols ke rumah yang ke 3 iaitu umah kak no.. masuk aje depan pintu dah terhidang...

macam2 uolsss

aku amek satey ayam wat rasa2 aje.. tak sampai ati nak amek banyak2 kang tak abes tak kan nak buang plak kan.. kecik ati tuan rumah kalo nampak kite buang makanan dia kan.. hee banyaknye ayat "kecik ati tuan rumah"

amek sket2 untuk rase uols.. jangan sampai tak makan.. jamah walaupon sket!

ops tetiba ada gamba baby ngah isap jari.. haa ini baby kak no yer uols.. kecik lagi baby nie baru 4 bulan rasenye.. cute nengok dia tido sambil isap jari.. apa lagi pantas tangan aku nak snap pic nie kan.. harapnya kak no tak nampak laaa.. kalo idak mau dia pelangkung kapla aku amek shoot anak dia yang macam nie :p

owh itu saja uols.. balik tu kan aku rase nak termuntahhhh sebab makan banyak sangat.. sampai terpaksa bukak cangkuk kain nie ha perut dah moncit... hehe drive pon rase tak selesa uols.. moralnye jangan makan keterlaluan uols kang jadik cam aku..

tetiba aku bagi rumusan plak haha layankan aje uols sebab aku dah penat sangat kursus tadi.. k la aku nak balik umah kang malam kang aku apdet lagi yer uolss :D

7 comments:

ziha said...

kak..makan je..bile nak gemuk?heheh

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh..
akak mcm beraya sakan plak raya kali nih..
manyaknyeeee undangan open house...
sedap2 lak tuh!
adeyhhh...
meleleh-leleh air liur ifa...
ish3....

Hayati said...

FUHHHH...
entry makan lagiiii...

Gieyana said...

Perghh..mesti sendat perut di buatnya kan..:D

JIVEBUMZ said...

ziha,
akak dah makin gemuk nie haaa hukhuk perut dah mula berlipat2 dah dik

cerry berry,
itu la pasal tahun nie memang banyak gilerrrr undangan opis house.. ini ade jugak n3 yang akak terpaksa skip tau haha

makan jgn tak makan!

hayati,
eheheh jangan mare :P

JIVEBUMZ said...

gieyana,
memang sendat sesangat tak muat kain hahaha

:: p R i n c E s S _ N :: said...

mkn smpai lebamz yunk....

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site