Saturday, October 24, 2009

Rombongan cik milah ke felda keratong satu

Ahad, bersamaan dengan 18 oktober 2009 berlangsungnya majlis perkahwinan opismate aku dengan gadis pilihan hatinya.. majlis beliau berlangsung di felda keratong satu, pahang.. ate berjalan jauh nampaknya cik jibam bersama kawan2 nya.. :P

Alhamdulillah segala perancangan kami untuk ke majlis tersebut dengan menaiki coster jabatan berjalan dengan lancar.. pada mulanya coster tu mengalami sedikit masalah "aircond" risau jugak aku takut planning kami nak g kenduri tu gagal.. yela kan sumenye dah excited nak pegi jalan jauh.. tetiba tadi jadi sure frust punye kan..

Akhirnya pada ari jumaat tu abg driver dah konfem baik punye.. coster ok aircond pon ok.. ari ahad jam 8 pagi kite gerakkk yeahhhh


maka pada pagi hari ahad tu kesemua yang terlibat datang awal.. sumenya takut kene tinggal.. haha kalo lambat kitorg akan tinggalkan orang2 yang lambat tu.. tapi ada jugak yang pada mulanya beria2 nak ikut tak jadi pergi.. ada masalah dan macam2 laa.. ok tak pe aku sangat memahami masalah korang sume.. kita hanya merancang kan.. Allah jua yang menentukan..

daripada 20 lebih orang yang nak pegi hanya 11 orang jer yang betul2 konfem pagi tu.. haha ada jugak kan daripada tak de kan.. yang penting rakan2 seunit wajib tunjuk muke! wajib bawak adiah loh.. hee hadiah bosa tu weols collect duit ramai2.. hadiah best tu uols! nak tau apa dia.. hee kena la rahsia dulu yer :P

masing2 ceria jer nak berjalan jauh

buleh pilih nak duduk mana saje.. tempat banyak kosong tapi aku pilih duk ngan ratna sebab nak borak2 ngan minah nie

perjalanan mengambil masa 4 jam jugak la.. jauh jugak kampung si pengantin tu yer.. lebih kurang jauh perjalanan aku nak balik ke perak..

jalan nak ke keratong nie berbukit2 cket.. pastu lalu kawasan kelapa sawit sume tu laa.. dah nama felda kan mesti la ada kelapa sawit sume tu

suasana dalam coster adalah terkawal.. sebab apa terkawal? hee sumenye layan perasaan masing2.. abg driver plak pasang lagu2 jiwang karat.. memang feelling abes la uolss.. haha siap nyanyi kuat2 lagi haa.. ala2 karaoke pun ada

suasana pemandangan sepanjang perjalanan ke keratong

lebih kurang jam 1 petang rombongan kami pun sampai dengan selamatnya.. alhamdulillah lega bila dapat turun daripada coster.. perut pun dah berbunyi riang.. masing2 tak sabar nak menjamu selera.. dan inilah first time aku jejakkan kaki ke rumah kenduri orang pahang nie.. tak pernah seumur hidup so excited terlebih sket la kan

senang jer nak cari rumah kenduri tu.. sepanjang jalan ada jer signbord nak ke rumah pengantin tu.. pastu siap tampal gamba lagi kat signbord tu.. heheh memang kelasss ar ko

antara kawan2 aku yang turut hadir.. geng laki2 ade kat blakang tu tak sempat nak tunggu dorang jalan same2 dah lapar sangat dah weols time nie :P dah macam singa kelaparan dah

aisey tu saje jer tu nak tayang adiah bosa tu kehkehkeh

sampai aje masing2 terus capai pinggan nak makan dulu.. pengantin blom sampai lagi time nie..

makan sekali jer tak de tambah2.. sebab masing2 taruk banyak lauk dalam pinggan..heheh

elok jer weols settle makan sume rombongan pengantin pon sampai.. nasib kami baik sebab pada mulanya pengantin nak berarak jam 12.30 tengah hari.. tetiba terdelay sampai jam 1 lebih.. so memang rezeki kami sume dapat nengok dorang berarak la kan.. ker pengantin saje nak tunggu weols sampai dulu..hihi

sungguh berseri2 kedua mempelai hari tu.. apatah lagi memakai sepersalinan baju kaler ijau uols.. memang sangat berseri2 laa..

tahniah kepada pengantin....

sama cantik sama padan... ariel & ika

biasanya kalo pegi kenduri belah lelaki nie biase2 jer kan.. tapi kat umah ariel memang meriah uols.. terasa cam g kenduri belah umah pengantin pompuan plak.. siap ada pelamin lagi tu

aku pon sebok nak ambik gamba walaupon pakai kamera henpon saje..hukhukhuk

see cantik kan isteri kawan aku nie.. :d

antara gadis yang kesepiang..hehe tak termasuk aku yer

sambil tu sempat jugak aku snap pic bilik pengantin dorang

curik2 amek gamba kek dorang.. sempat dah tau tak sempat nak merasa jap g kan.. amek gamba pon ok lah

trade mark pengantin.. Qaseh Arieqa

bile dah kenyang sume.. dah puas amek2 gamba weols pon mintak diri untuk pulang.. pulang bukan dengan tangan kosong uols.. pengantin kasi ole2 untuk weols..

ok itu saje.. selamat sudah sahabatku.. semoga beliau akan menjadi suami yang terbaik dan berbahagia selamanya bersama isterinya.. Selamat pengantin baru daripada kami semua..

4 comments:

UnGu VioLet said...

cantik pengantin pompuan tu... nnt turn akak pulak la yer.. akak bile yer majlis nye??

Hayati said...

besttnya pie kenduri ramai2 cam gitu..
cun2 pengantin, sama cantik sama padan...

ziha said...

pngntin ppuan y cntik..

JIVEBUMZ said...

ungu violet,
haah pengantin pompuan cantik kan.. akak setuju! insyaallah sampai mase my turn plak hikhik

majlis nye blom tentu date lagi nanti kalo dah ade akak announce yer hihih

hayati,
yup cun sebab pakai kaler ijo kan? hihi mmg cun bangattt

ziha,
wuihhh mesti laki dia kembang semangkuk baca kenyataan nie kan ekekeke

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site