Monday, October 26, 2009

Kampung terbuka @ bukit sungai putih, ampang

Tak kire aku nak apdet jugakkk walaupon cite lama.. ini adalah n3 penutup bagi acara makan2 sempena bulan syawal aritu yer uols.. banyak sangat makan pas raya aritu kan.. sampai tak sempat aku nak masukkan kesemuanya.. maka dengan kerajinan yang aku ada nie izinkan aku publish n3 penutup open haus sempena raya 2009..ehehe

Sabtu lepas, aku g umah akak aku kat ampang ngan kak ju dan anak2.. abg hafiz bagi tau kat sana ada buat kampung terbuka.. wahhh macam best tu! dah mula terbayang makan secara besar-besaran.. so petang tu lepas g open haus umah kawan kak ju kat area umah kitorg nie.. terus berdesup gerak g ampang..

sampai sana elok2 dah maghrib.. lepas solat sume akak aku yang kat ampang tu iaitu kak leha ajak g kampung terbuka.. dorang buat makan2 kat padang dataran belia.. dekat jer ngan umah akak aku tu..

so dengan muka yang tak malu nye aku, kak ju ngan anak2 pon pegi ler jalan kaki ke sana.. jalan kaki jer uols sebab dekat aje ikut jalan shortcut.. heheh kak leha dah pegi dulu sebab dia jadik ajk majlis makan2 tu kan..

ops lupe nak bagi tau.. kampung terbuka nie adalah majlis sambutan aidilfitri untuk kampung dorang nie.. menurut kak leha dorang setiap tahun akan buat majlis sambutan aidilfitri cam gini secara besar-besaran.. siap jemput artis dan krew MYTV3 datang ke kampung dorang g tu

kami orang2 shah alam yang tak malu nie pon terasa nak join sekali laa.. ate kan raye makan free sume ape nak malu yer tak? :P

sampai aje kat padang weols tercari2 gerai yang kak leha jaga.. terjumpa la ngan akak aku kat gerai mee goreng nie..

akak aku bizi betui sampai tak perasan kami datang ke gerainya.. amboi akak aku pakai baju sedondon ngan geng dia.. heheh

ada banyak gerai2 kat situ.. antaranya.. ada nasik lemak, sate, laksa, mee rebus, ketupat rendang, kuih muih, buah-buahan dan air...

aku tak dela nak amek sume gamba gerai2 tu sebab aku tau gamba kamera hp aku nie tak bape clear kalo malam2 cam gini haa.. so amek yang penting2 sudah hihi

time kami sampai tu dah ramai orang kampung yang dah sampai kat situ.. nasib baik la sempat dapat tempat duduk.. kalo idak mau makan berdiri laa..

majlis bermula jam 9 malam dengan bacaan doa dan ucapan oleh ketua kampung.. pastu ada plak persembahan nyanyian nasyid oleh budak2 kampung.. sedap jugak suara budak2 muda kat kampung dorang nie.. kire suara boleh bikin album la uols.. weols pura2 cam kononnye weols nie orang kampung situ la gayanya.. haha memang selumber je weols nie

pastu datang plak artis & krew mytv3 naik ke atas pentas.. tah sapa aku tak bape kenal orang mytv3 nie.. dorang hanya kenalkan diri sebagai sepupu kepada que haidar dan sorang lagi mamat tu sepupu lan pet pet.. nama sendiri tak pulak dorang bitau.. iks iksss nak glamer kot pakai nama sepupu masing2 heheh

dorang ade wat contest.. sape berani naik pentas dan jawab soklan yang dorang bagi on the spot.. haa tengok sape yang berani naik memang tabik springggg toink toink laaa

aku time nie dah lapo tapi masih dalam keadaan terkawal lagi.. dok tengok dari jauh dorang atas pentas tu dok membebel.. yang aku kenal pun si amir raja lawak tu ngan bell nasri jela.. ala si amir tu pendeknye macam budak darjah 6.. hehe kecik sangat2.. bell pon sama.. dalam ramai2 tu bell yang paling pandai amek hati penonton.. yang lain hampeh.. heheh sori yer aku cakap yang betui apa

tengok tu si farrah dah kyusuk sangat tengok dorang kat atas pentas tu sampai tak perasan aku dok amek gamba dia

tetiba dorang kat atas pentas tu.. yang aku cakap tadi sepupu que haidar ngan lan pet pet tula kan.. lagi sorang tu sape tah.. org mytv3 jugak la.. dorang uffer perempuan dewasa naik ke atas pentas untuk amek adiah.. kak ju selumber jer angkat tangan..huuuu berani giler dia.. nak adiah nye pasal..hahaha

ko tengok la tu.. akak aku kene buli ngan dorang tah pape soklan dorang kasi at last akak aku dapat jawab..hihi dapat la adiah... nak tau adiah apa? hahaha dorang bagi majalah remaja keluaran ogos punye..hahahahah nak tergolak den.. ade ke bagi yang lepas2 punya kan.. iks iks kesian loh

budak2 kat depan pentas tu bukan main ramai.. sume dah excited dok depan tu sebab nak adiah jugak.. dorang selang seli kasi adiah kat budak2 tu sekali ngan orang dewasa.. pastu dorang kat atas pentas tu panggil lagi sape2 yang nak adiah lagi.. orang dewasa la kan.. akak aku bukan main over lagi uols.. selumber dia tunjuk2 aku.. huh tak pasal2 aku kene paksa ngan dorang kat atas pentas tu untuk naik ke atas pentas.. uwaaaaaaaaa

ingat aku takut ke ha??? aku berani ape? cis padahal dah menggigil pale lutut aku nak langkah anak tangga naik atas pentas tu uols.. tak pernah sekali2 aku kene naik pentas dalam keadaan camtu.. tetiba rase cam artis glamer la plak.. muahahaha

gamba aku tu tak bape jelas tah sape yang tolong amek kan.. mybe anak buah aku la kot.. hehe ade jugak kenangan bersama mytv3 yer..kehkehkeh

soklan aku soklan bodoh ok.. ade ke dorang tanye aku sape pengacara melodi yang pertama.. hahaha mampus aku tak tau! aku belasah jer ogy ahmad daud.. lantak ler kalo salah pon.. dorang kenekan aku kaw2 atas pentas tu.. huhuh

at last salah ke betul aku tak tau yang pastinya dorang kasi adiah jugak.. siap suh pilih nak majalah ape.. nak remaja or maskulin.. mestila aku remaja tak kan maskulin plak.. heheh

after acara tu weols bantai makan tak henggat.. satu2 gerai amek makanan.. tapi yang paling sedap dan tak buleh lupa yelah laksa.. memang terbaek! aku sukaaa sampai makan 2 mangkuk share ngan akak aku..hehe

ok lah aku rase itu lah penutup cite open haus aku di hari raya ini.. pasni nan ado n3 open haus lagik yer uols

udah2 ler makan2 tu...
meh kite berdiet!!! :P

2 comments:

*ayu the sun* said...

meriahnya!!!!

KhairuL Suhaimi said...

alamak..tak nampak pun muka aku...rugi lah..hehehe

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site