Thursday, October 1, 2009

Selesai raya di kampung halaman tercinta

Lebih seminggu aku berada di kampung cukup puas rasanya.. maka tibalah masanya dan hari yang telah ditentukan untuk pulang.. hukhukhuk sedey jugak sebenarnya beb! tapi apakan daya masa yang diperuntukkan untuk berhari raya bersama kuarga di kampung dah tamat!!!! ENOUGH!!!! hihihihi

Oleh itu hari ahad lepas aku bertolak balik ke shah alam bersama adik yat, kak cik, farith, fatin dan farah.. memang tak muat keta la jawabnya.. penumpang dah bertambah.. barang bertambah.. beg2 sume dah gemoks2.. berat badan pun lagi double triple bertambah.. maklum la time raya bantai makan tak henggat donia... macam2 ada .. hihiii

Sebelum balik harusssss posing dulu maaa


balik tu aku konvoi ngn keta abg hafiz.. dia balik ampang..

wajah hepi bila bergambar tapi ati sedey mau balik cni.. paham2 la nak berpisah ngan kuarga lak.. dah sedap2 seminggu tido ngn mak.. alih2 nak kena balik cni..hukhukhuk

tetiba jadi budak kecik plak nak nangeh2.. cehhh aparaaaa tak malu ka?

Janji nak gerak balik kui 8 pagi at last kui 10 lebih camtu baru dapat gerak.. biase la tunggu sana tunggu cni.. borak sana sini dulu ala2 cam nk lenggahkan masa nak gerak balik gitu..hikhik

weols singgah antar adik yat kat ipoh dulu.. pastu berpecah kat ipoh.. abg hafiz dan isterinya nak singgah beraya umah kawan dia kat jelapang dan aku plak nak ke gopeng antar kak cik kat kolej Matrikulasi Perak.. Kolej dia nie kat atas bukit nun... jalan ke kolej sangat la menyeramkan.. jalan berbukit-bukau pastu kat kawasan kelapa sawit plak tu.. jauh gak daripada jalan besar.. cian depa nak kuar pekan sangat la jauhhhhh.. tapi kan bagus jugak la camtu bleh dorang nie belajaaaaa ja 24 jam :P

first time aku pegi kolej kak cik nie.. sian dia jadi anak terbuang tahun nie.. tak dapat pulang beraya kat sarawak.. heheh sebenarnya kak cik nie anak abg pie aku yang dok kat sarawak nun.. dah hampir 6 tahun abg aku bertugas di sana.. oleh kerana raya haji nanti dorang sekeluarga nak balik beraya di sini so raya puasa tak balik laa.. sebab tula dia beraya ngn weols aje.. kalo nak balik pon jenuh jugak la tiket bukannya murah kan.. lagipun bulan nie dia dah start cuti sem 2 minggu lebih.. nak balik lagi.. bangkrap la mak pak dia kalo tiap2 bulan nak balik..hehehe penerangan yang terperinci gitu :P

farah jadi model kolej kak cik kejap yo..

Weols sampai kat kolej kak cik lebih kurang jam 1 lebih camtu.. tak ramai student yang dah balik ke asrama.. teringin gak aku nak masuk asrama kak cik tu nak melawat kawasan..heheh

So kami pon masuk.. kak cik bitau awal2 asrama dia kat tingkat 5 tak de lif lak tu!!! huhuhuu biasa la student kan.. kalo taruk lif kang ngades2 lak.. baik dorang nek tangga kan.. boleh excersice apa :P

yang sebenarnya anak buah aku si farith tu takut2 nak naik asrama kak cik nie..ciap tutup2 muka g time naik tangga tu.. kat bawah asrama tu dah noticed siap2 lelaki tidak dibenarkan masuk.. tapi aku ajak dia naik jugak riso biarkan dia sorang2 kat bawah.. lagi pon tak ramai student yang dah balik kan.. belasah ajela jgn kantoi ngan fellow udah.. tapi kak cik dah jamin 101% selamat punyeee kehkehkeh

jenuh naik tangga hambek ko bilik tingkat 5.. letihhhh naik tangga tinggi sangat daa

masuk dalam bilik kak cik.. nasib baik roomate dia blom balik lagi.. tengok la bilik kak cik nie penuh ngn gambar mamat korea mana ntah.. minat sungguh la minah nie ngan mamat2 korea tu! tak paham aku..

penuh kat meja study gambar mamat korea

kat papan kenyataan dia tuuuu pun ada gak

bukak lemari baju dia pun ada jugakkkkkkkkkkkk tak pala kak cik asalkan ko belajar pandai2 udah.. teruskan lah minat kat mamat2 korea tu hihihi

buku-buku biasalah student kan

ingatan untuk diri sendiri la tu.. student memang suka tampal memo macam nie kan? hikhik teringat zaman aku blaja dulu pun macam tu jugak laa

hohohoo itu saja la yer... letih menaip nie...

amek gambar sume sebelom balik..

bye bye kak cik.. study rajin2 yer.. mana tau nanti bleh jadik doktor ker kan.. :P

ok itu saje laaa cite aku di hari raya... akan datang dah tak de cite raya kat kampung.. cite raya kat shah alam plak.. sambung raya kat sini plak yer..

open house sana sini.... nantikan kemunculannya

3 comments:

*ayu* said...

kalau musim raya.. time balik mmg selalunya drag kan? ahhaha.. but best!

CuTeMiUt78 said...

wah.. tinggi tu.. kolejnya...

Hayati said...

dah sampaii yerk tempat blajar k.chik...org dok ipoh nie pon x sampaii lg wehh...hahha

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site