Thursday, October 1, 2009

Reunion SMK Sungai Acheh

Setelah lebih kurang sebulan menunggu bermula bulan ramadhan yang lepas akhirnya berlangsung jua majlis reunion pelajar sekolah SMK Sungai Acheh di dewan sekolah tersebut... Majlis tersebut berlangsung atas usaha ahli jawatankuasa yang terdiri daripada super senior SMKSA .. yang mana salah sorang daripada AJK tersebut adalah abg cik aku sendiri.. syabas di ucapkan kepada semua AJK yang terlibat menjayakan majlis tersebut dengan jayanya!

Majlis reunion tersebut bermula lebih kurang jam 8.15 malam.. aku pegi bersama adik yat, kak cik, Aziah dan Suhaida bersama anak dan suaminya.. dorang nie member satu sekolah ngan aku dulu.. tak ramai geng aku masa sekolah dulu yang dapat join.. masing2 ada hal plak

Ops lupa nak bagi tau.. nie la first time aku join reunion sekolah tau.. aku sekolah sampai form 3 je kat SMKSA nie after form 4 aku dah pindah sekolah belah Perak.. oleh kerana abg cik jadi urusetia nak tak nak aku rasa perlu join jugak nie..hikhik kena la support abang sendiri :P


sampai kat meja pendaftaran terus weols daftar sama2 sebab nak duduk semeja nye pasal..hehe

amek gambar dulu beb! dari kiri sahabat ku suhaida, Aziah dan aku lerrrr

Dorang berdua adalah geng karib aku masa zaman sekolah rendah sampai la sekolah menengah dulu.. sebenarnya ada lagi 3 orang geng aku tak dapat datang.. masing2 dah berkeluarga dan ada hal peribadi masing2.. paham2 la yer org dah ade suami nie kan..


angkut sekali budak berdua nie untuk memeriahkan suasana..

dan aku memang tak suspek nak dapat jumpa ngan dorang2 nie.. hasil reunion malam tu dapat la aku jumpa balik ngan kawan2 batch aku kat SMKSA dulu iaitu pada tahun 1994-1996.. cam tak cayooo je kan..iks iks iks

itu pon dorang yang datang kat meja kami... bertegur sapa kalo tak jangan harap aku kenal.. langsung tak perasaan muka dorang nie.. masing2 dah berubah

seronok jugak sekali sekala watreunion macam nie.. tak sangka lebih daripada 200 orang bekas pelajar yang join malam tu.. siap ada band nyanyi secara life lagi.. sume tu bekas pelajar sekolah aku.. hebattt la depa suara bleh tahan tapi sound sistem punya la bising nye.. kami yang nak berborak terpaksa cakap kuat2 terpekik-pekik.. sungguh kurang sopan :P

Hasil reunion malam tu dapatla aku jumpa dengan mereka ini.. siap ajak gambar kenangan lagi ko..heheh bese la aku giler gambar

bersama mazura.. dia nie dah kawen dah ada anak sorang.. anak dia dah nak masuk darjah satu tahun depan..huuuuuiiiii terkejut aku.. cepatnya masa berlalu..

mazura bersama anak nya

aku bersama suhaida.. kawan paling kamcing zaman sekolah dulu.. kira macam adik badik jugak la.. dia pon dah kawin dan ada sepasang anak..huhuuu jelessssnyaaa :p

bersama aziah.. seorang nurse di hospital kerajaan kat area peanng dan mempunyai seorang anak lelaki.. dulu minah nie kecik molek aje lepas kawen dah naik badannya.. tak pe hati senang maa

bersama nisak.. kawan aku dari form 1 sampai form 6.. dia nie belom kawin lagi tapi dah bertunang.. tahun depan majlis kawennya.. jangan sama tarikh ngan aku udah la yer :P

dan gambar yang ini aku bersama hazila.. classmate aku dari form 1-form 3 pastu satu kelas masa form 6.. tapi minah nie berenti sekolah sebab dapat tawaran jadi nurse.. dan sekarang dah jadi staff nurse kat GH KL ok! hebatttt

Hebat la kawan2 aku..sume keja bagus2.. lelaki gambar kat bawah nie.. yang tinggi tu Kuyen nama glamernya (pakai baju kaler pink tu).. keja sebagai lecturer kolej nursing kat KL.. lelaki yang rendah cket tu namanya Helmi.. dia jadik cikgu matematik kat sekolah rendah area kampung aku.. ok la sume keja bagus2.. alhamdulillah tak sia2 belajar kat sekolah nie dulu kan..


last sekali tak sabar nak ending.. kami ambil gambar beramai2 sebagai kenangan.. bukan senang nak jumpa ngan dorang nie.. ntah tahun bila plak dapat jumpa balik.. sempat la aku mintak no henfon dorang nie sume supaya hubungan kami tak terputus sampai di situ saja.. nanti bleh la jemput dorang sume nie pi majlis aku plak.. ngeh ngeh ngeh

secara keseluruhannya, majlis reunion malam tu berjaya menemukan kami semua.. kalo tak da majlis macam nie tak berpeluang la nak jumpa balik kawan2 lama kan.. tapi kan aku tak kenal dah sume cikgu2 sekolah tu..heee sebab tula tak de satu pon gambar cikgu.. ampun ya cikgu!

malam tu kami pulang dengan tangan kosong tapi dengan perut yang kekenyangan.. tangan kosong sebab tak dapat adiah cabutan bertuah..cehhh tak bertuah langsung meja aku tu..hikhik tapi perut kenyang makan.. alhamdulillah

haa lepas nie ada lagi tak yer reunion macam tu ar? kalo ade aku mau join lagi :P

12 comments:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

best kan...jumpa balik member skolah...

(^_^) bnyk citer leh di gosip kan
hehhehe

FIESYAH said...

sok ar jumpe member2 sekolah dulu bnyk kenangan kan! ni nanti dah pas kawen masing2 de lah yg last contat...cbuk ngan umah tangga...

BintangHati said...

ehhh..eh..kuyen tu dh besau skrg...dulu kecik2 selalu meronda lalu depan umah akak...helmi tu cikgu sek ren sg acheh rasanya..dak 2 org ni org kampungku...sg chenaam....ila umo berapa?

JIVEBUMZ said...

yanie putrajaya,
haaaa best la sangat.. dapat jumpa dan sembang pasal kenangan lama! siyokkkk

fiesyah,
itu pasal aritu ila amek sume no henfon kawan2 harapnye tak terputus hubungan la pasni kan...

bintang hati,
uikh akak org sg chenaam ka? eiiii tak sangka jumpa kat sini yer.. saya umo dah 28 dah

MaMa aYiN_FaSHa said...

ila, aziah tu ieda cam kenaila..pernah kerja kilang kat parit buntar sementara nk tunggu result spm..tp ieda keja x sampai 2 minggu ..heheheh..letih...

JIVEBUMZ said...

mama ayin_fasha,
haaaa betui latu dia pernah keje kilang apa tah kat parit buntar tu! lepas tu dia berenti dapat offer jadi nurse... bestnya bila ada blogger yang saling mengenali kawan2 ila..hikhik

CuTeMiUt78 said...

seronok gitu... jumpa kawan2 lama

atty's said...

seronok sekali sekala buat reunion..dpt jumpa kawan2 lama..mcm2 citer..

BintangHati said...

aa org chenaam..kak nurul member yat...juruteknik kat smk tengku menteri....saja follow blog ila...semua member ila kak nurul kenal....kita beza setahun jer...hazila tu kenal..nisak kenal yg len perasan cm tu la..kn sek ren kami sekali......

JIVEBUMZ said...

cutemiut,
mmg seronok sangat la kak oiii lama tak jumpa kan

atty,
itu la kak saye rase kalo reunion nie buat tiap2 tahun pon bagus kan kak..hiks

bintang hati,
oic org chenaam rupanya.. ala dokek jela ngan sg bakau kan kak? hee bleh pi beraya la kalo camni.. eh akak nape saya tak boleh nak komen kat blog akak yer?

Hayati said...

huhuhu.....ropanya kak nurul kenaii yerk???
akak sek sana ka dulu.....
aah blog k.nurul x bleh nk komen la.

JIVEBUMZ said...

hayati,
blog nie dah jadi blog jejak kasih lak pasni..hihihi

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site