Friday, October 30, 2009

Alhamdulillah sihat sudah

Syukur kepada Allah swt en bob sudah kembali pulih daripada kecederaan akibat kemalangan hari isnin tadi.. lega hatiku bila tengok dia sudah boleh berjalan dengan elok.. tak de la capik2 kan.. cuma kesian tengok lengan dia yang calar balar tu..huhu seb baik calar aje tak teruk sangat lah.. alhamdulillah lega!

Rabu, aku cuti nak settlekan insurans dan renew roadtax cik bibah aku tu.. diam tak diam dah setahun rupanya aku bersama cik bibah kesayangan ku.. cik bibah tu kete aku la uols bukan sape2 pon.. hihi jangan kompius plak yer

Aku terpaksa minta tolong ngan en bob untuk settlekan sume tu.. sumpah aku tak reti! kalo dia tak tolong tak tau la cemana nak buat sorang2.. nak amek geran dekat bank la.. nak beli insurans la.. buat roadtax la.. macam2 hal yang baru bagi aku.. bile dah buat sume same2 ngan en bob baru la aku tau cemana selok belok nak renew roadtax kete.. heheh sonang ajo!

kepada blogger yang tak pernah sesekali merenew roadtax kete sendiri tu meh aku ajar sket.. Ist uols kene pegi bank yang simpan geran uols tu.. isi form then amek geran tu... pastu ko pegi la mana2 kedai insurans or bank yang ada jual insurans.. biasanya bank memang ada jual insurans untuk kete.. nak senang beli jer kat bank tu sekali harung macam aku..hehe pastu dah settle bayar sume bawa geran pegi pejabat pos or JPJ untuk buat roadtax.. settle! senang kan? hihiii

Almaklumlah tak pernah buat keje macam tu.. maka hari rabu tadi aku dapat pelajaran baru.. tahun depan insyaallah aku dah boleh g renew roadtax sendiri dah.. hihi tak perlu ajak en bob lagi tau dah boleh berdikari.. cewahhh

Sebelum g KL untuk renew roadtax sume tu aku harus temankan en bob g servis keta dia dulu.. sempat la aku curik2 amek gambar dia.. lalalala

tengok tu bukti tau en bob dah sihat... :P

sebab ape dia cepat sembuh?? hihi sebab doc kasi ubat yang paling power untuk dia.. lalalala

owh korang sume rase tak ape yang aku rasa saat ini???
bile nak dapat gaji nie..huuuuuuuu sesak nafassssss tolong tolonggggg

tetiba ending macam tu kan.. boleh lah yer :P

7 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bibah N renew for da 3rd year nti dkt nk kawen...lg r sesak napas den...

SaifulAda said...

yer cik vivah binti warex da renew roadtax yer..bgus2..yer nmpk dah bukti yg en bob dah sehat dan sehat...bkn power ubt doc bg..ubt tunang bg tu yg power.tu yg baek cpt je tue..hehehehe ubt ksh syg tau.jgn pk laen lak.

ChiLaBaey's said...

Alhamdulillah semuanye ok yer.... renew ni senang jer bila dah tahu.... Tahun depan boleh buat sendirilah ni.... bagus2.... hehehe... :)

♥ladykiki♥ said...

alahmdulillah.. =0p

JIVEBUMZ said...

princess N,
owh dah 3 rd year time nk dekat kawen lak tu..huhuhu sesak napas gak tu N nanti.. tak pe bleh mintak same prince_ZA kikikiki

saifulAda,
hahaha ubat kasih sayang ku yang sangat mujarab gitu.. patut la cepat jerk baiknye kan :P

chilabaey's,
senang sangat2 dah buleh berdikari wat sendiri nanti..heheh

ladykiki,
syukran :D

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. syukur alhamdulilah.. dah sihat en bob tu ya.. eemmm okies la kan..
pasal renew roadtax ni.. akak dulu lagi senang.. salesman yg akak beli keta dulu uruskan.. akak tau siap je.. sekarang ni.. lagi senang guna internet je.. pun dah blh settle semua..

Hayati said...

bila dah renew...
wit2 pon kering daa...
26 hari lagi mau gaji...
sesak2....wooo

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site