Wednesday, October 28, 2009

Bergumbira bersama segway

Uit korang bengkel kali nie memang syorgaaa bagi aku.. sebabnya disamping berbengkel kami didedahkan dengan aktiviti sukan.. aktiviti sukan nie sememangnya menjadi kegilaan aku.. heheh dah lame aku tak main bola tampar.. hampir setahun jugak lah.. kat tepi pantai pulak tu.. ko bayangkan lah pasir pantai yang tebal tu nak berlari amek bola.. huh memang sangat meletihkan la uols! berat badan nie dah makin bertambah bila kursus atau bengkel asyik makan makan makan sesaja.. tetiba ada aktiviti cam gini secara tak langsung telah menguji ketahanan fizikal para peserta jugak la yer.. aiseyyy :P

pemain handalan wakil daripada setiap negeri2 tak bersekutu seluruh mesia..wakakaka

sebelum perlawanan bola tampar pantai berlangsung kami diberi peluang untuk mencuba sejenis kenderaan 2 roda.. apa kenamanya " segway " kalo tak salah aku.. terlupa plak nama saintifiknya eheh

aku terlebey excited nak naik itu segway sampai tersalah pakai helmet.. terbalikkk daa nasib ada yang perasan.. hikhik maluuuu

haaa yang ini baru betuiii :P

sambil dibantu oleh teman2.. mana nak pakai jam lagi.. nak amek gambar lagi uols.. hihi jam yang aku pakai tu adalah alat kawalan kepada segway tersebut.. kalo tak pakai segway tak boleh bergerak ok

aku ngan miss nurul penang

halohhalohhh tak abes2 bergambar.. aku ngan nida perlis..

alaaaa gambar kureng menepati citarasa guwe lah.. tak nampak full la uols.. tak pe kang aku roger kengkawan yang ada full muka aku naik segway nie.. pastu aku publish balik hikhikhik

best tau naik segway pusing2 hotel.. hanya 10 minit sahaja dibenarkan untuk naik menatang nie.. kalo lebih2 sile bayar loh.. yang ini pon sebab weols dapat tiket free kalo tak.. kene bayar nie beb bukannya free..

cara naik segway tu senang saje uols.. macam naik basikal jugak cume bezanya segway tak payah kayuh.. tak boleh duduk.. uols hanya perlu berdiri dah menolak badan ke depan untuk menjalankan segway tu.. kalo nak brek plak just kebelakangkan badan uols.. kalo nak kona kona just pusing dah alihkan badan cket jer.. heheh ada paham ka uols! datang la sini bleh try.. susah nak cite kat blog nih uols :P

seperti gambar yang ini.. jurulatih sedang bagi arahan.. silap bawa tak dengar arahan mau tersungkur ke depan.. so bila dah paham sume baru senang nak drive segway nie..hiks

tak puas uols!! 10 minit pusing kat depan hotel saja mana cukup!!!! huh tak pe insyaallah ada rezeki datang lagi la kite yer

dan syukurlah pasukan bola tampar aku menang sipi sipi petang tu.. dah hampir2 kalah tu uols.. almaklum sajalah main hentam kromo saja tak da latihan apapun.. hihi

tahniah sahabat2 ku... korang memang best lahhhh!!!

settle game petang tu aku ngan kawan2 yang lain ke pantai.. kononnye nak turun main air laut.. nak celup2 kaki ke hapa kan.. tapi...

aku hanya mampu bergambar saja.. sebab air laut kat tepi pantai tu sangat kotor..hukhukhuk

hitam pekat macam minyak itam.. mybe minyak kapal2 yang mendarat tu tak.. heee tobat aku tak nak masuk kaki dalam air tu..

akhirnya bergambar tak sudah2..

kat tepi pantai jela

kat depan hotel

kat tepi jeti

kat tepi kolam renang..hihih

haaa itu la dia.. kalo bergambar serah padanye :P sukeee sangat..

cukup2 la tu cik milah oi :P

2 comments:

♥ QaseH ♥ said...

adoiyai kak,,,

excited nk men tu ler sampai helmet pun salh pkai hukhukhuk,,

ptot la tgok cm lucu jerw akk pkai nyer,,,

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahhh...beshnyerr nek natang tuh....msti keco kn...besh2...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site