Thursday, September 3, 2009

Berbuka bersama ratna di Auntie Juliet

Kisah hari selasa tadi.. berbuka puasa bersama ratna bekas rakan seopis aku yang kini telah bekerja di tempat lain.. dapat offer baik punya.. terasa macam lama tak jumpa.. padahal rumah kitorg dekat2 aje.. cuma tak berkesempatan nak jumpa.. akhirnya weols deal nak jumpa jugak that day.. yeahhhh best dapat jumpa ratna.. leh borak2 tak henggat donia.. sebab ape aku suka borak ngan minah nie? sebab dia suka gelak cam syaitoooonnnn..kikikiki


weols pilih nak bebuke kat restoren "Auntie Juliet" restoren ala-ala western gitu.. dekat area umah sewa aku jer.. restoren dalam taman.. tengok tu banyak pokok2 bunga sume..

sampai kat situ baru pukul 6 ptg.. sikit punya awal kan.. hiks yang bestnya kedai tu tak ramai orang.. banyak meja kosong.. best! tak payah bersesak.. i likeee

memula rasa nak makan spaghetti at last rasa nak makan nasik plak.. akhirnya aku pilih nasik jugak.. ate tekak orang melayu katakan :p uittt korang perasan tak? tu baju biru tu.. hahaha aku balik keje trus kuar ngan ratna.. tak de maknanya nak tukar baju bagai.. pakai jela uniform tu :p cantik jugakkk apa!

oic kalo uols nak tau.. dulu kan aku penah keja swasta kat area cni.. keja dengan kompeni cine.. bos aku dulu selalu belanja staff dia makan kat cni.. tu yang asyik dok teringat makan kat auntie juliet nie ha..

sementara menantikan waktu berbuka weols borak2 dulu.. gosip2 apa yang patut.. sambil tu aku sebok dok snap sana sini..

cantik tak dekorasi dalam restoren nie? terasa seolah2 berada di rumah plak.. kelas gituuuu

susunan kerusi meja yg cantik dan kreatif

minah nie pakse aku bawak album tunang aku tu dia nak tengok.. so aku terpaksa tayang kat dia la uols..hikhik jangan kata aku nak menunjuk ke hapa.. ini pun atas permintaan cik ratna.. :p

hiks :)

tetiba tekak nak makan nasi goreng thai + chicken wing.. korang tgk la tu chicken wing dia kecik sangat kurus jerrr.. hukhuk nasib baik sedap..

ratna order nasi goreng ayam..disebalik nasi tu ade ayam.. ayam yang menyorok disebalik nasi goreng :p yang ini pun best!

funfries

menunggu detik waktu berbuka dengan penuh kesabaran..

tak sabar nak ngap dah sebenarnya nie..hihih

air epal assam untuk aku.. ratna lak fresh oren memang sedap kaw kaw punyerrrr!

tetiba aku rasa aku dah gemoks cket laaa... huhuhu banyak makan ke banyak minum nie?

lastly desert.. cendol weols kongsi berdua.. itu pun tak terlarat nak makan dah.. tak abes.. kenyang sangat2.. pepon thanxs ratna.. lenkali ade masa kita makan bersama lagi yer :)

4 comments:

honeysour's blog said...

waahhh..tempat ni kenangan sungguh lahaiiii...
first time jumpa kak ila setelah bertahun2 tak jumpa kan...
wuhhuhuhu...
nak tgk balik lah gambar lama...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> cantek tempat ni kak....
makanan pun kelihatan menarik

air liur turun dengan laju nyer di dalam tekak ku

hehehhehe

Hayati said...

wahhh...tempat grand nie..
tp posaaa kee?? hehehe..bocor rahsia.
terliur daaa...nengok makanan ni.

JIVEBUMZ said...

honeysour,
yup mmg kenangan! first time jumpa nana setelah sekian lama berpisah.. dan akak sangat la suspen time tu! teruja nak jumpa nana ok :)

yanie,
hihi jom jom kite berbuka kat situ

hayati,
haha diam diam.. kantoi ar camtu :P

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site