Wednesday, September 30, 2009

Beraya umah sepupu kat sg bakap

On the way balik daripada Sg Petani kami menyinggah umah sepupu kat sungai bakap.. kalo sesapa yang tak tau itu sungai bakap area seberang perai selatan.. belah penang yer tuan-tuan dan puan-puan..

Kami konvoi 3 biji keta iaitu family aku, family abg cik dan family abg hafiz.. sampai kat umah sepupu aku iaitu kak lela dorang plak wat bihun sup.. perghhhh memang best la kan.. panas2 + pedas lagi tu..kehkehkeh aku kalo pasal bab makan korang jangan tak tau! aku bedal sumanya..hiks

Lepas makan sume dalam kui 7 petang camtu.. weols pon mintak diri nak balik.. perut pon dah kenyang mate pon dah ala2 ngantuk gituuuu


Sempat jugak aku tunjuk skill basuh pinggan mangkuk sume kat umah kak lela tu..hikhikhik

Tetiba sepupu aku abg dee ajak g umah dia plak.. abg dee nie abg kepada kak lela.. umahnya tak jauh ngan umah abg dee.. dia tak bape sihat so dia suh kitorg g umah dia jugak2.. so untuk tidak menghampakan dia sekeluarga kami pon pegi jugak laa umah dia kan..

Sesampainya kami kat umah abg dee.. lepas bagi salam sume masuk jer dalam rumah terus ternampakkkkkkkkkkkkkk


fuyooooooooooooo manyakknye mee gorengggggggggggg

terkezut kami sekuarga.. ini betul2 suh datang umah nie.. sampai siap2 hidang masuk dalam pinggan sume..hikhik bagus betui la depa nie... sampai terlebih2 pinggan nye

Time tu abg dee ngan isteri dia kuar g hospital plak.. yang ada mak mertua dia dan anak2 dia aje kat umah.. rupa-rupanya anak2 abg dee yang hidang sume makanan tu.. perghhhh rajin tui la budak2 tu.. tapi tak heran la anak sulung dia dah form 3.. anak dara lak tu sure pandai wat keje umah sume tu kan..

Untuk tidak menghampakan dorang kami pon makan walaupon perut masih lagi kekenyangan.. makan sket2 jer.. ambik ati..hihiii tapi mee tu sedap laaa teringat2 sampai sekarang :p abg dee bitau anaknya yang sulung tu masak.. pandai dia masak mee yang sedap tu kan

sedang kami dok makan abg dee dan isteri dia pon balik.. weols pon berborak sakan sembang macam2 la kan.. lepas maghrib weols mintak diri nak balik... dah salam2 sume bagai masuk kete siap dah reverse sume tetiba abg dee panggil masuk umah balik.. heran jugak nape nak panggil masuk balik umah.. rupanya abg man adik kepada abg dee datang bawak sate pulak dahhhhh

mak aiiiii camno tu? kete dah reverse sume... tak kan nak masuk balik.. tak ke muka tak malu kalo masuk balik? hiksss

Oleh kerana tak nak menghampakan tuan rumah kami pon masuk balik la ke dalam umah tu.. sambung melantak lagiiii..hikhikhik


tu dia sate ayam + sate daging tah berapa cucuk tak tau laaa.. seratus gamaknya.. habis licin kami sekuarga sebattttt kehkehkeh giler lawak laaaa

padahal perut masing2 bukan main sendat.. ada space nak masuk lagi tu.. bila dah stat makan balik mula la payah nak balik.. budak2 sume sebok dok layan tv.. org tua sebok bersembang...

lebih kurang kui 9 malam baru dapat balik umah... itu pon lepas settle makan sume sampai licin.. masa nak balik tu sempat jugak la aku wat lawak... "abg dee agak2 lepas nie nak panggil kami masuk balik tak?" "kot2 la ada beli makanan lagi" hiks abg dee jawab "tak dak dah pasni dah bleh balik.."

huiiii mekasih la abg dee sekuarga kerna berjaya mengembongkan perut kami sume pada hari tu.. tunggu raya tahun depan kami pi lagi yer :P


dasar muka tak malu..hihihi

6 comments:

FIESYAH said...

he..he...wat lawak lak, nasib x gerak g mau abg dee awak tu bekejar...ape pun kenyang family ika ari tu..

mAr@ZiEy said...

ooohhh..tidak..sate..dr sblm pose lg da ngidam nak mkn sate..smpai skg tak dpt2 mkn lg..huhu

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

hahha...
kak, skill basuh pinggan tu mantap

saya suka basuh pinggan..tp tak pandai masak sangat....hehhehhe

atty's said...

ekekeke.kty pun golak ha..leh dah reverse kete .tuan umah suh masuk balik lak ye..makan sate lak..

leh lak lagi muat tu hah peyut nya ..ekekkeke ..rezeki..jgn ditolak eh..

hajarus said...

hahaha... lawak la abg dee kak ila tu... hehehe...

Hayati said...

adoyaiiii...buruk lantak gak kita yerk time raya 2...itu di namakan rezekiiiii...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site