Wednesday, September 2, 2009

Soping yang memenatkan di bulan puasa

Jenuh nak pk kan tajuk yang seswai untuk n3 pagi nie.. :p

hihi buleh la yer tajuk tu pong :p hari ahad lepas aku g jalan2 kat pekan parit buntar.. ala kira pekan koboi yang paling hampir ngan kampung aku tu la.. seronok jugak kuar window soping di bulan ramadhan nie.. walau pon sangat memenatkan tapi enjoy ok! yang bestnya semua kedai2 kat area situ dok pasang lagu raya.. hiii semangat tui nak raya kan.. orang yang nak window soping semata-mata pon terbeli barang bila dengar lagu raya tu.. semangat nak raya katakan..

Aku, kak ju n yat kuar seawal tengah hari.. sampai jer kat pekan hujan turun dengan lebatnya.. mak aku cakap mmg skg nie musim hujan kat perak.. hari2 mesti hujan.. tak kira pagi petang siang malam.. kat shah alam pun hujan jugak.. :d kira musim hujan la skg nie yer.. tak kira la negeri mana pun..hikhik


kat pekan nie ada 2 jer supermarket.. iaitu minat dan billion.. kalo ko tak minat pegi la billion..hihi so weols pegi billion.. mak ai ramainya umat kat situ.. masing2 angkut troli ke hulu ke hilir.. sampai sesak napas.. terlampau ramai sangat yang nak bersoping..

Weols carik barang mana yang patut jer kat dalam tu.. kak ju aku nie suka beli baju t-shirt kat situ.. murah2 katanya..

lepas dah bersesak2 kat dalam billion tu weols g merayap kat kedai2 baju area situ.. huiii sioknye tengok baju.. akak aku tu macam2 nak dibelinya.. tapi untuk anak2 dia la.. aku ngn yat layankan ajer..

time nie aku dah tak larat g nak nengok baju ke hapa.. letihhhh wooo jam pun dah dekat kui 2 ptg.. kepala lutut aku dah menggigil ok.. perut pon dah krok krek krok krek

tapi sompat lagi posing tu tak tahan.. muahaha

aku tak de beli ape pong.. beli barang2 umah untuk mak aku jer.. nak beli baju belum sampai feel lagi.. tunggu lagi seminggu nak raya kot baru feel membeli tu mari.. ngeh ngeh ngeh

haa nie pulak dah petang sangat.. kui 4 camtu laaa.. weols masih tak balik2 lagi.. tu ada minah tu nak g kedai pengantin pulak.. apa ke maknanya tu??? hihi tunggu la tuan punya badan umum sendiri yer :p

walaupon letih teramat tapi aku menten bergambo g..hihihi

tunggu dorang dok bincang hege sume aku sebok dok amek gambo dorang.. kan ke blogger tegar..


itu saje cite soping menyoping dari kampung.. weols sampai umah kui 5.30 petang kelam kabut masak untuk berbuka.. hikhikhik soping dari jam 11.30 pagi sampai 5.30 ptg giloooo :p

baru aku perasan aku tak amek gambo ape yg weols soping tu kan.. hahaha
ok la tu itu jer dulu.. kang aku apdet lagi..
zasssstttttt


opsss bile nak pi merayap kat jalan tar plak nie yer? en bob sile paham2 :p

7 comments:

masviona said...

penat sungguh tuh sampai terduduk tuh....ahaksss tp shopping punya psl semangat je ye tak....hiksss

JIVEBUMZ said...

masviona,
betuiii tu kak viona padahal tak de beli ape pong.. tengok2 barang jer..hihi

blom sampai feel gitu!

MaMa aYiN_FaSHa said...

lama x gi Billion..if balik kurau pon non sempat la..terjah tempat makan ajer..wakakak...
Raya ni kita raya kurau meh la dtg umah kat Masjid batu nu..

DrSam said...

kira o.k lah tu, penat-penat soping pun masih sempat memasak untuk berbuka.

JIVEBUMZ said...

mamayin_fasha,
la yeke?? eh buleh sangat tu.. jom jom jumpe raye nie :)

DrSam,
kire hebat la tu DrSam..hihihi

Hayati said...

hahahahaha...
terlepass baca entry nie ropanya...
patot la ada yg tanya....

JIVEBUMZ said...

hayati,
iye? depa tunggu pengumuman hang la tu :p

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site