Wednesday, September 9, 2009

Ahad berbuka di umah kak simah

Arinie aku bikin n3 makan2 aje la yer.. kasi korang idea nak berbuka makan apa petang karang.. kejadian ahad lepas.. acara berbuka puase bersama keluarga di jenderam hilir.. umah akak aku yang ke 2..






Kita tengok gambar makanan berbuka aritu aje la eh.. aku malas nak cite2 laa (malas berlebih2 plak bulan pose nie :d)

char koew tiew akhirnya menjadi koew tiew goreng.. sebab goreng terlalu banyak kuah nye dah serap..

cekodok itam

kari ikan tenggiri - kak simah bikin memang meletoppp woo!
gambar sebelum - nak bitau nie aku yang sumbatkan sambal kelapa dalam perut ikan tu :p

gambar selepas... ikan cencaru sumbat sambal kelapa - kak ju yang bikin.. lazatttt nyerrrr

sayo campur- tak berapa laku coz budak2 tak suke makan sayo.. orang tua aje yang makan..huh

kuih tart - jiran kak simah yang kasi.. giler sedappppp kuih nie weh! makan kuih raya di bulan puase memang best ok!

betik pencuci mulut

sagu + santan + gula melaka - jiran kak simah yang kasi.. jiran2 kat umah akak aku nie sume baik ati tau.. kalo kat sini jangan harap laa.. jiran pun tak kenal.. g pon jiran rumah ai kan bangla..hikhik

air tembikai fresh blended

air tebu - beli kat pasar ramadhan

Acara berbuka puase pon bermula..



semuanya makan dengan penuh kusyukkkk

itu saja biase la bulan puase nie ada saja acara makan beramai2.. tapi nak kumpulkan kesemua adik beradik memang susah.. ntah bila dapat bersama tak tau la.... ok stop dulu kang sambung lagi n3 sahur plak..hihihi tak abes abes makan..makan makannnnnnnnnnnn

5 comments:

honeysour's blog said...

sedapnya kuih sagu tu...
nak nakkk..

Hayati said...

wahh...bestt gilerr, woooo..dok ipoh jauh ngan sedaroo..x dapek nk singgah berbuka....

JIVEBUMZ said...

honeysour,
nana suke yer?? hihi aritu kan dah mamam kat umah kakak akak mase ari tunang akak kan.. tak cukup yer? :)

hayati,
ape lagi apply mintak tuko ke sini..lalalala

dd dudu said...

aduhhhh tergoda lagiiii, iman ku~~

sedapnyeeee makanan2 niiii

JIVEBUMZ said...

dd dudu,
sabar yer dd.. cobaaannn tu semua :p

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site