Tuesday, September 29, 2009

Aku memang tak sengaja dan terlupa nak bayar

Nak cite kat uols.. tengah hari semalam aku kuar lunch ngan opismate.. weols g makan kat kedai makan seksyen 2 tu jer.. kat situ banyak gerai2 makan sume.. duduk dan order ja apa yang kita nak makan.. tekak aku teringin nak makan ABC Frado dan jugak koew tiew goreng.. opismate aku masing2 nak makan nasik.. gambar nan ado.. aku malas giler nak snap...

Nak di jadikan cite aku boleh tak sengaja dan terlupa nak bayar makanan aku tu! ABC tu aku bayar plak.. itu pon pak cik abc tu anta kat meja aku dan aku terus bayar.. yang koew tiew goreng tu aku tak bayar lagi sebab aku duduk dekat meja betul2 depan gerai dia.. aku bajet lepas makan nak blah tu terus bayar la kan..

Sekali aku terus blah balik tak ingat apa.. on the way masa tengah drive balik umah tetiba baru aku teringat yang aku konfem TAK BAYAR!! haaaruuuuu

Macam2 perkara yang buruk aku pk kan.. takut perut jadik kembung la makan makanan tak bayar.. hahah tah pape tah aku kan

So tengah hari tadi aku nekad nak g gerai tu nak bayar balik hege makanan aku yang semalam tu.. tapi singgah makan dulu kt pkns bersama dorang nie..

dari kiri kak noni, salmi dan nurul

arinie aku makan nasik putih + sup ayam

sebenarnya aku rasa sangat2 bersalah kat tokei gerai tu sebab terlupa nak bayar.... so pas makan tadi aku terus singgah g seksyen 2.. aku cite balik kat akak yang jaga kaunter gerai tu.. haaa kalo korang nak tau akak tu pon tak ingat yang aku tak bayar semalam..heheh dia cakap tak pe kalo dah terlupa dia halalkan... hihi tapi aku tetap nak bayar jugak la kan.. cover malu beb.. ngeh ngeh ngeh

moral of the stori korang kalo makan kat mana2 kedai makan yang ada banyak gerai tu sile bayar dulu sebelum makan ok! jangan tiru macam aku.. jadi satu hal plak nak g bayar plak kan..hikhik

5 comments:

neezareef said...

hahaha...mmg kita leh terlupa nak2 lak peniaga pn leka

FIESYAH said...

ila nasib gerainye dekat, kalo lupe bayar mkn kat area pantai timur mau jenuh nak g ke sane balik...he..he..

NoreLL said...

xpe le kalau kak tu kata halal.
tp dia wat x halal cmna?
kena bayo gak,xpe bayo aje...a'te kite makan....hehehehe

mAr@ZiEy said...

Sis..smlm pun sy terlupa byr kat kantin kat opis ni..hehe..da smpai umah bru teringat..then pg2 terus jumpe tokey kantin..hehehe..

JIVEBUMZ said...

neezareef,
itu la pasal makan bukan main sedap tp terlupa nak bayo..kikiki

fiesyah,
haaa mamposss akak tak bayar kalo kat kelantan nun.. ngeh ngeh ngeh

norell,
yg penting bayo tetap bayo! kalo dia cakap HALAL sebelum bayo konfem akak tak bayo! hikhik

mar@ziey,
heheh senasib la kita nie yer.. bulan syawal dah jadi pelupa plak mybe sebab banyak makan kot time ari raye tu..hahah

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site