Wednesday, September 30, 2009

Kenduri di hari raya sempena rumah baru

Jumaat lepas sempena hari raya ke 6 anak buah ku yang sulung mengadakan kenduri kesyukuran sempena berpindah ke rumah baru nya di Merbok, Sungai Petani, Kedah... Berjlan sakan la kami dari Perak sampai ke Kedah nun..heheh

Weols gerak dalam kui 10.30 pagi cam tula.. cadangnya nak gerak seawal pagi dalam kui 8 camtu nak konvoi dengan family abg cik tapi disebabkan malas nak bangun awal.. maka tengah hari jugak la baru weols gerak.. pegi lambat sket.. family abg cik gerak dulu..

sesampainya kami di sana makanan dah sedia terhidang.. memang waktu yang seswaiiii sangat weols sampai tu kan.. ngam ngam orang ngah wat tahlil & baca yassin..


yang pakai tudung pepel sambil wat peace tu anak buah aku namanye salwa alhana selaku tuan rumah.. gambo suaminye tak ambil plak terlupaaaa daa

dah selesai baca yassin sume.. acara makan pun bermula.. kenduri nie hanya di hadiri oleh keluarga dan rakan2 anak buah aku yang terdekat saja.. jiran2 tak nampak plak batang idung.. maklum la kawasan perumahan baru.. rumah pun masih banyak yang kosong lagi.. macam tak de orang gitu hanya sedara mara kami saje..hee

time kaum lelaki pi semayang jumaat kami mengambil kesempatan untuk makan dulu.. kang dorang sume dah balik langsung tak de peluang nak makan lama2 kan..nak tambah2 malu plak kang.. heheh

so weols pulun makan dulu daa...

antara menu hari tu.. ayam masak merah, gulai nenas ikan talang, ikan goreng, ikan masin, ulam-ulaman dan sambal belacan.. gambar close up tak amek plak.. just imaging aje la yer

dan inilah keadaan umah baru anak buah aku tu..

ruang tamu dorang..

dapur dorang..

depan rumah dorang...

jiran sebelah rumah dorang.. nak amek gambo umah dorang full tak dapat sebab ramai sedara mara dok lepak depan umah so aku amek gambar umah sebelah untuk tunjuk pada family yang tak dapat pi kenduri tu..heheh

aku, adik yat & kak cik

itu saje cite kenduri di hari raye.. pas makan lepak2 kejap weols gerak balik petang tu.. plan nak singgah beraya umah sepupu kat sungai bakap plak..

erm next n3 la yer..hihihi

3 comments:

NoreLL said...

taman baru ek?
cm knl je..hehhe...
sy pun org SP...tang mana 2???

JIVEBUMZ said...

Norell,
Taman Lembah Bujang kt area MRSM merbok tula.. taman baru bukak :)

FIESYAH said...

lawa lah umahnye...kat kedah ok lah umah murah2 kalo area2 KL ni mau pikir 2@3 kali nak beli...kadang pikir "nape bkn aku org sane, senang beli umah" he...he...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site