Monday, September 28, 2009

Hari raya bersama keluarga ku

Salam uols... kabare sume??? waraskah???? hahaha sumenya masih mood raya kan? same jugak aku sekarang nih.. otak dah kemana-mana ntah laa... keje pon malas nie! aduyaiiii

Walau apepon apdet tetap apdet!!! kehkehkeh pepagi lagi akak aku dah sound suh apdet.. tak sabar2 betui la dorang sume nih... adeiiii

Uit korang aku ade banyak sangat gambar2 raye.. tapi idak la rajin nau nak apdet sumenya.. kalo sesapa yang tak de gambonye dalam blog aku nih jangan kecik ati yer! terutamanya kepada adik badik aku tu la

harap maklum :p

ok kita mulakan dengan raya pertama..

Raya pertama biasala uols.. weols sekeluarga pegi semayang raya kat masjid.. tahun nie akak2 n abang2 aku tak balik.. dorang sume raya umah mertua, umah sendiri, umah nenek.. hanya aku bersama adik2 dan mak aku saja yang beraya di kampung.. yang penting raya totap raya!

Gambar bermaaf-maafan tak sempat nak snap la plak.. tetiba kemalasan melanda... gambo yang kat atas nie aku snap kat umah mak teh (kakak mak aku) waktu pegi beraya.. memakai baju raya pertama... :p so petang raya pertama tu aku g beraya umah jiran2 terdekat dan umah mak sedara aku yang sorang tu jela.. tak sempat beb! masa berlalu begitu pantas kan.. tak puas beraya hari raya pertama..kehkehkeh

Raya ke dua tu aku dan keluarga tak ke mana.. weols sebok kat dapur.. ramai plak tetamu yang datang.. esoknye plak ade majlis tut tut tut... kang aku stori kat uols ek.. next entry yer!

Raya ke empat baru la dapat berjalan raya balik.. di kesempatan yang ada tu dapat la aku pegi ke rumah sedara mara belah mak dan arwah ayah.. best wehhhh jumpa sedara mara.. dapat makan lagikkk bermaafan sumenya gitu


Masa nie kat umah pak cik aku adik kepada mak aku.. aku yang pakai baju raya ke 2 tula.. heheheh poyo jer kan.. itu pun nak bagi tau..hahaa


mak, kak cik (anak buah aku) dan kak ju

seterusnya kami ke rumah sepupu belah arwah ayah aku namanya kak puziah.. kat area permatang pauh.. dah lama tak datang umah dorang nie.. dah dekat 5 ke 6 tahun aku rase tak jumpa dorang nie..

dah banyak perubahan rumah dorang nie... dulu biase2 aje owh

sekali masuk ke dapur

mak aiiiii lawa giler... dah deco-deco sume rupanya

terpegun aku seketika tengok hall dorang.. tantekkkk

dapur dorangggg wallawehhhhh bestnyeee

kaler ijo lak tu..uikhhhh geramnye nengok

dulu lain sekarang lain.. risik punye risik.. rupanya anak kak puziah yang design renovation untuk rumah dorang nie.. haa nampak tak yang tengah memasak tu kak puziah aku.. yang baju putih tu anaknye sara.. dia la yang wat design nie.. kalo uols rase gambo nie tak jelas paham2 jela eh aku pakai kamera henpon cap ayam jer..kehkehkeh amek gambo belakang plak tu..iks iks sungguh tak sopan :p

bekenan sungguh aku nengok singki depa yang ciut miut nie tau..

lampu dapur... sengaja aku suh kak cik posing ala2 jakun gitu..hihi

bilik air depa

toilet... dah macam dalam hotel plak rasanya

bahagian nie yang paling aku suka..heheh sebab tu aku publish gambar nie 2x :p

tingkap depa...

uittt aku dah melalut apa dah nie.. cita pasal raya ke pasal umah orang nie.. haha tak kisah la uols kan.. yang penting aku dah jatuh cinta dengan umah depa! sambil berangan bila la nak buat umah yang macam nie.. :P

biasa la hari raya.. mesti kuih raya.. apa yang orang hidangkan itulah yang kami makan.. bedal ajo!

oh lupa nak bitau kami sekeluarga konvoi beraya beramai2.. 4 biji keta.. time nie adik badik aku dah berkumpul kat umah sedara-mara..

mentang2 pi beraya kat area penang so depa hidang char koew tiew penang.. sedapppp uols!! panas panasss lagi ko

ok la tu saje dulu.. nie pon aku curik2 apdet tau! heheh tak sempat laaa banyak lagi nak cite nie.. tu aku bagi intro dulu.. tapi dah macam kelam kabut daaa... zasssttt jela eh

5 comments:

CuTeMiUt78 said...

emmm sama la dik.. akak pun masih dlm mood raya ni.. malas nak keja..

wah.. sakan la raya thn ni ya :D

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

wah....
chantek nyer umah nih.....

menarik...memang chantek...

deko deko deko.....hehe

~ceRRy beRRy~ said...

perghhh...
cantik gilosss umah dorang kak..
dah mcm ala2 hotel gituhhh..
dorang wat open house x???
nk dtg nak dtg..
mst dpt duit raya manyak!!!
hehehehe...

FIESYAH said...

sungguh lah lawo toilet diorg ala2 hotel gitu...

SALAM KENALAN & SELAMAT HARI RAYE...

JIVEBUMZ said...

cutemiut,
hikhikhik sakan kak.. last raye single nie kak oi..:p

yanie putrajaya,
haaa tu la pasai sangat teruja akak ngn umah nie.. dah mula pasang angan2 nak renovate umah mak macam nie pulak dah..hihi

cerry berry,
duit raye? dah beso panjang mmg tak dapat la duit raye..hihihi

fiesyah,
haaa tula toilet pon dah macam tu rupe.. mau 24 jam dok dalam toilet aje..heheh

salam kenalan jugekkk eh bagi la link awak.. saya bukak tak dapat pong :)

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site