Monday, September 14, 2009

TAG Persiapan raya



THANXS nana kasi tag raya..
Kad raya nana akak tempek kat blog ijau nie yer..
Cantik kad raya nana! :d
Kreatiffff ok


Baju raya :

Baju raya tahun nie ada 3 pasang.. sepasang aku dah pakai g kenduri member.. lagi sepasang baju batik yang dah siap lama tapi tak terpakai.. kononnye nak wat baju raya la kan.. dan sepasang lagi baru beli malam tadi kat alam sentral.. wahhh kayap aku sekali 3 pasang daa..hihi

tema tahun ni :
raya pertama - hitam + pepel
raya kedua - hijau
raya ketiga - biru

Paling sadis tahun nie tak dapat sedondon baju ngn en bob sebab baju dia tak sempat anto tukang jahit.. uwaaaaa

Tak pe tahun depan kene prepare awal sket..


Kasut raya :

blom beli lagi.. rasanya macam tak beli dah kot.. pakai jer kasut apa yang ada..

Family aku :


Tudung raya untuk mak aku dah belikan.. baju raya untuk mak adik aku yang belikan.. Untuk adik2 aku dorang masing2 dah besar panjang dah ade duit sendiri.. so dorang beli sendiri loh :p

Family Mertua :

Aku blom kawen maaa!! baru bertunang..hihi tapi aku dah belikan sket kuih untuk family tunang aku tu.. dah bagi dah pon.. harapnye bakal mak mertua aku suke la ngn kuih tu :P
Bagi kuih jer dulu untuk amek ati.. baju raye tunggu aku jadik menantu ar..heheh

Kuih raya :

Aku order kat kawan2 kat opis nie aje.. dorang sume masing2 bisnes kuih raya.. aku plak huru hara pk nak order yang mana.. so far kuih raya dah amek bawak balik umah.. tinggal 2 balang kuih jer blom amek lagi order kat bos aku..

Rumah Baru :

Aku tak de umah baru..aku tumpang umah mak aku kat kampung aje..hukhukhuk

Langsir baru :

Langsir tahun lepas nye pon elok lagi.. tak elok membazir..ngeh ngeh ngeh

Duit raya :

Tahun nie aku dah prepare awal untuk duit raya.. alhamdulillah ada.. tak banyak sket pun jadi la kan.. asalkan duit raya namanya..hihi

Untuk mak dan anak2 buah...

Adik2 tak payah la kot..hihih

Bonus :

Alhamdulillah 250 pun jadik laaaa daripada tak de langsung


Balik kampung :

Semestinya raya di kampung aku! kat Parit Buntar, Perak.. sapa sudi datang la beraya ngan aku nanti.. tahun terakhir beraya solo.. tahun depan insyaallah beraya bersama ehem2 aku la..heheh

ok..itu saja...

aku mau tag..

kak cutemiut
kak Atty
Yanie Putrajaya
Kak Shemmi

itu saje sile la jawab tag ini pada sape yang kene tag tu k..

6 comments:

eya said...

slamat hari raye jivebumz..

honeysour's blog said...

tq kak ila...sudi jawab tag..

JIVEBUMZ said...

eya,
selamat ari raye eya :)

honeysour,
sesame nana
bagi la TAG lagi..hikhik

Zumairi said...

siapakah yg kaya raya selepas raya?

JIVEBUMZ said...

zumairi,
jawapannye adalahhhhh

jabatan kerja raya

heheheh

CuTeMiUt78 said...

eh..eh. cutemiut tu.. akak ke... eh.. jap.. eh.. ya la.. hah..hah..hah.. pandai ko ya dik.. mengtag akak plak.. demi mu dik.. akak buat yo..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site