Tuesday, September 1, 2009

Balik Perak yeaahhhhhhhh

Salam ramadan uols.. salam pagi isnin.. opsss tersilap salam hari selasa daa.. hikhik terlupa yang hari nie hari selasa.. so apa cite hari merdeka anda?? ada sesape g celebrate ker? dengar hot fm pagi tadi macam2 hal berlaku malam merdeka tadi kan.. iks iks apa nak jadi ngan remaja sekarang nie kan..

Seperti yang aku war-warkan nak balik perak cuti merdeka tu.. so pagi2 sabtu tu aku dah gerak.. bersama dengan kak ju dan anak2nya.. weols transit kat ipoh amek adik kecik aku... Gerak dari shah alam dalam kui 7.30 pagi dan sampai di ipoh lebih kurang jam 10 pagi.. drive selaju mungkin.. heheh ala paling laju pon 120 km/jam jer :p

Dalam kui 11 pagi weols teruskan perjalanan dari ipoh ke parit buntar.. kui 12.30 tengah hari dah sampai.. transit pulak kat umah abg cik.. gara-gara kak ton wife abg cik nak buat laksa... yareeeevaaaaa angere angere.. laksa tu! memang tak boleh blah la kan.. akceli family aku sumenye "hantu laksa" nyum2 slurrrrppppppp


aku bersama anak buah :p

bala tentera yg kat luar tu anak sedara acik yo

Uihh tetiba close up gambo makan.. ok la dipendekkan cite petang tu weols berbuka puasa kat umah abg cik & kak ton.. atas permintaan dorang.. bebuka di situ memang meriah bila dah ramai2 berkumpul.. petang tu aku balik kg jap amek mak aku sekali join.. memang havoc lah ngan suara budak2 riuh sekampung..hikhik best tau!

aksesori untuk laksa

ini apa? tak tau ker laksa tu lalalala

kuah laksa yg BEST ok! kak ton yang bikin

kuih muih beli kat pasar ramadan sungai acheh

ikan cencaru belah dalam tu taruk sambal... mmg maveles!

pajeri terung kak ton bikin jugak

sambal petai.. mak aku yang bikin.. mmmg meletoooopppp! hingga menjilat jari..hiks

air tembikai fresh blended!kak ju yg blend.. itu saja menu kami berbuka petang sabtu tu.. simple dan ala kadar gitu


inilah tuan rumah "abg cik" lelaki berkain pelikat

sebahagian dpd anak buah aku.. ini baru 2 keluarga.. ada lagi 4 keluarga tak balik.. nanti kalo campur ngan aku punye keluarga (bakal) mesti lagik meriah kan.. :p gataiii

acara makan pun bermula.. bestnyaaa saat itu.. kepada adik badik yg tak balik kg tu sile jeles yer.. hikhikhik

Malam tu aku sakit kepala yg amat sangat.. lepas isyak terus aku terlelap.. langsung tak sedar apa.. terjaga kui 12 lebih en bob sms.. cian dia.. aku penat sangat drive siang tu sampai sakit2 pale..huhuh

So malam tu weols bermalam kat umah abg cik.. sebab kak ton ajak bersahur plak kat sana.. gambar bersahur tak de amek sebab muka masing2 selebet baru bangun tido terus makan..hahah menu adalah sama ok..

itu saje cite kat umah abg cik yer.. kepada abg hafiz ku.. kenapa tak balik? rugi taw!! :d

10 comments:

Shemmi said...

ko ni la..
makan makan makan..xde kerje lain!

ahaks!

*terliur ar...nyesal bukak blog nih!

Shemmi said...

eh aku nk tambah lagi..


"simple dan ala kadar" ko cakap ila?...

wahh..kalo yg meriahnya berbuka pasti lauk pauk tu sampai ke ruang tamu dihidangkan..ye tak?..

kui3

SaifulAda said...

mak aih..lauk dr dapur smpi ruang tamu tu kte ala kadar..hurmmm mcm mne tu.hehehelaksa tu xthn..bru tgk aksosori die.nk g cri laksa la ptg nih.huhu

mAr@ZiEy said...

ya ampun..laksa..faveret sy tu..

shaifulsafar said...

adoi.... sabar ye en. tekak dan encik perut.... huhuhu... baru nak masuk kul 3 nih.... :-)

Nur Mariaminul Amalina said...

oo..kome balik perak ye.
teman blum lg..

atty's said...

dalam byk2 makanan tu ..laksa..gak ..yg kty suka..huhhuuhuh .nak laksa..

~ceRRy beRRy~ said...

air tembikai blended...
perghhhh..
nk g cari r pasni..hik2..

CuTeMiUt78 said...

meriah kan. bila makan beramai2 gitu.. :D

mohd hafiz said...

pehh rase mcm rugi lak x balik nih...tapi apakan daya, wallet ku tiada membenarkan...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site