Tuesday, September 8, 2009

Sabtu keja part time

Hai uols... adakah aku terlambat menghapdet arinie????? ada sesape yang masuk kat blog ijau nie?? hihihi perasan mesti mau lebeyyyy.. aku tau ade yang dok jengok2 blog nie tapi yilex..hihi korang sabar2 ya.. pelan2 aku apdet yer.. kasi can aku tido puas2 dulu :p dah cukup tido baru bleh apdet.. tak gitu?

Ok mari kita mulakan.. sabtu lepas misi aku meneman en bob pergi plaza low yat.. mencari sesuatu untuk sahabat karibnya.. en ake serta isterinya pn zati..

Zaman dan maju.. dunia dah berubah.. tarrraaaaaaaaaaa

agak2 nie bleh lawan kelajuan streamyx aku tak? hihi

Akceli dorang nie order pc ngan en bob.. so petang tu masa tengah waktu berbuka puase aku dan en bob sampai kat plaza imbi.. en bob order 1 set pc dorang kat situ.. weols sampai aje azan dah berkumandang.. hukhukhuk ate kene buke puase dalam kete la jawabnya.. minum air + jajan ajo.. itu jer yg en bob bekalkan.. itu pon nak bagitau ker?? hikhikhik itu cuma menu pembukaan ok :p

so weols janji jumpa kat plaza low yat.. dorang datang ngam ngam jam 9 malam.. kedai pun ala-ala nak tutup gitu tapi terpaksa delay setengah jam coz dapat customer cam weols nie kan..hee

Lepas dengar penjelasan dan cek line sume ok ke tak.. dorang suami isteri decide nak amek p1 Wimax tu haa

dorang dah setuju sain borang bagai.. weols gerak ikut dorang balik umah.. untuk kerja pemasangan pc dan set up itu wimax :d

Sampai kat umah dorang je terus en bob pasang segala pc tu.. aku tolong kuarkan barang dari kotak jer.. hikhik



sambil dok pasang2 tu tuan rumah sempat lagi bikin hidangan untuk kami..

rajin sungguh laaa.. hee

Sangat gigih ok laling aku wat keje time tu..

sonang aje pasang wimax nie haa.. cucuk aje kat mana2 usb.. tgu signal kaler ijau kalo tak salah aku.. daaa ok

masuk connection sume.. set kan..

daa siap! simple..hihi

tuan rumah testing2 bagai.. hihihi bukan ape takut kang kalo kitorang dah balik kang tetiba takde connection ke ape kan..

itu saje la keja part time kitorang malam tu.. hihi sebok nak jaja kat sini kan... :p

4 comments:

iyiana said...

waa.. wat side income.. best yer..

JIVEBUMZ said...

iyiana,
tula pasal sebab tak leh attend majlis reunion aritu...

hukhukhuk

Hayati said...

emm....si ibat ade keje dkt p1wimax niee..katanya kureng ok...tp x pasti la....huhuhu,2 brapa harga pc kat low yat sana 1 set???

JIVEBUMZ said...

hayati,
erm dari segi kelajuan agak kurengggg berbanding broadband kita tu.. hege 1 set pc tu sume rm 1499 camtu la kalo tak salah akak

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site