Friday, September 11, 2009

Makan beramai-ramai di Flaming Steamboat

Ya ampun uols sume aku janji nak publish n3 makan2 semalam kat steamboat nih tapi sampai ke malam jua akhirnya baru bleh kuar... huhu maafkan aku ye! pagi2 tadi aku bizi bangat.. kat opis aku ada sambutan ihya ramadhan.. pendek kata tak da masa la nak apdet siang tadi..

Ok berbalik kepada tujuan asal.. aku nak cite pasal makan beramai-ramai kat Flaming Steamboat yang terletak di Bandar Sunway, Petaling Jaya, Selangor.. ok meh kita teruskan dengan gambar2 yang sempat aku snap dengan menggunakan kamera hp yg tak secanggih mana nie ha..

inilah dia restoran flaming steamboat tu.. terletak di deretan kedai2.. 2 tingkat ok! first time aku jejakkan kaki ke sini.. biasanya aku lalu aje kat depan bandar sunway tu nak pegi KL.. jalan ke sini agak menyeramkan.. kete banyak uols.. takut aku drive kat cni.. kecut perut beb!

weols bertiga sampai dulu.. aku, za & ratna... yang lain sampai lewat cket... dorang balik umah bersiap2 dulu bagai.. mandi-manda sume dulu kot sebab tu la lewatttt :p

dah sampai dulu tu macam biase posing la wat ape lagi.. sementara tak ramai orang..

weols sampai dalam jam 6 ptg camtu laa.. awal sangat kot.. cam tak de orang lagi la kan.. sebab tu kosong jer.. nasib baik dah booking awal so tak de masalah laa..

dalam jam 6 lebih tu weols nengok dah ramai orang datang ke restoren tu.. masing2 dah sebok amek makanan.. apa lagi weols pon join la sekaki.. time nie kalo bleh aku nak amek gambo makanan dengan lebih jelas lagi tapi susah lak.. ramai sangat orang ngah beratur.. so gambar makanan kat bahagian sini aje la yer.. kat area makanan laut, bebola ikan, air, aiskrim dll tu nan ado gambo nye.. sowiiii

sambil menunggu kawan2 yang lain sampai kami gilir2 amek makanan penuh kan atas meja.. best woooo.. pilih jer apa nak makan.. hangkut letak atas meja... nama pun buffet.. so apa lagi.. :p

bila dah agak2 penuh meja tu baru weols berenti... tu pun dalam ati rase cam tak cukup jer..
cam nak amek lagi.. makan tak makan tu lain kire.. hehehe tamak sungguh la hai perut nie..

korang tengok la tu.. gaya macam konfem makan sampai abes jer kan.. iks iks sume tu nafsu.. padahal sepatutnya amek sket2 dulu kang tambah la lagi..

yang bestnya makan steamboat nie.. makanan nye sume fresh!

ko pilih la ketam ker.. udang lipan ker.. apa ker? makan la apa pun tak de hal.. banyak mana sekalipun bayarannye tetap sama.. RM 20.90 seorang ok!!!!

dah dekat berbuka tu baru la penuh meja.. baru nampak sume muka.. barulah meriah

itu baru 15 orang dah kecoh sekampung kalo ramai lagi tak tau laa.. tp kan restoren nie penuh sangat ngan orang yg nak berbuka.. memang gamat lah.. dua tingkat restoren nie penuh sampai ke luar.. tak sangka ramai yang suka makan steamboat kat sini.. ingatkan weols jer.. heheh mungkin sebab murah kot..

Weols makan.. pastu g cari surau solat maghrib then sambung balik makan.. aku tak de la makan banyak sangat.. ntah kenapa perut aku aritu bleh kontrol plak lahapnye a.. hihi mungkin sebab dalam proses nak diet kot :p

Yang mana suka makan makanan laut tu dorang lantak sampai kenyang.. mana yg nak makan desert like aiskrim, ABC, kuih-muih ke hapa.. silakan amek sendiri.. memang puas ati wa cakap lu..

Bila dah kenyang masing2 dah tersandar.. borak2.. aku jalankan misi amek gambar dorang.. wat kenangan la katakan.. so antara yang hadir aritu yelah..

Blek & ratna.. ini bukan suami isteri yer kawan2 saja

Nurul & Hasben.. weols pakse dorang wat aksi suap menyuap neh

yang tutup muka tu echam dan sebelahnya ehem2.. cikgu wani

Aril & Eka.. pasangan yang akan melangsungkan pernikahan lepas raya nie..

My Bos dan Wife ye..


Ada lagi 3 orang.. gambar terlupa nak upload.. jangan mare yer! sapik, Huda & soleh.. thanxs yer uols kerna sudi menghadirkan diri.. lenkali kalo ada rezeki lebih lagi kita g makan2 cam nie lagi yer.. tak lupa thanxs kepada my bos kerana sudi support majlis nie.. heheh murah rezeki..

Kepada uols yg berminat nak rasa makanan kat sini meh la try! Uols boleh terjah laman web nie http://www.flamingsteamboat.com dan lebih afdal kalo booking 2 hari lebih awal.. sebab aku tengok tempat nie memang ramai orang.. so kalo dah booking awal tu tak de masalah la kan..

memang berbaloiiiii baloiiiiii laaa uols

so amacam???? sile laaa try

7 comments:

cikyah.blogspot said...

burok lantak tol la hangpa semua ni.

Zumairi said...

cam best je..mahal ke...saya ader sepuoh hinggit kat dompet ni ..leh join

JIVEBUMZ said...

cikyah,
hahah tau tak pa macam tak pernah tengok makanan rupanye :p

zumairi,
mana ade mahal..aiyakkk sepuloh hinggit la cukup la incik..hihi

Ishak said...
This comment has been removed by the author.
Hayati said...

wehh..sodapnya nengok gambar..bila nk blanja kami sekeluarga nie..hehehe

JIVEBUMZ said...

hayati,
uikhhh mai la cni kita pi makan ctu :P

ziha said...

uishhh jelesnye dapat makan sedap2 nih..huks...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site