Monday, September 14, 2009

Booking dulu kalo tak jangan harap la dapat table

Sabtu tadi aku kuar lagi bersama tunang tercayang.. ada janji berbuka puasa bersama best fren en bob.. Ake & zati

Petang tu zati msg aku ajak buke same.. aku la yang decide nak makan kat mane sebab dorang pon tak de idea nak makan ape kan... apa lagi aku ajak dorang pegi ROSDET TOMYAM kat kampung baru tu.. tempat aku bersahur minggu lepaih ngn en bob.. order pun cepat.. hihi nasib baik ada table lagi.. waktu aku kol tu dah pukul 4 petang.. dapat meja paling ujung kat dalam kedai.. tak kisah la janji aku tak buke pose dalam kete!! hihi

Antara menu pilihan aku adalah..ceh suke ati jer order ikut tekak sendiri :p

ikan siakap masak stim.. sedap la jugak tp kalo order ikan siakap sweet sour mesti lagi gempakkk rasenye

Aku dok jeling2 meja sebelah order siakap sweet sour mcm sedap aje.. rasa macam nak tukar menu.. heheh macam boleh jer

sayo kailan

ayam pandan

kerabu mangga

telor bistik

tak lupa juga kurma.. mentang2 table for 4 orang.. dorang bagi kurma sorang sebijik..hihi

waktu azan berkumandang tu aku buka puasa sorang2 tau.. en bob g cari parking.. penuhhh gilerrr ar parking kat situ.. sume sudut penuh

lepas en bob, ake dan zati sampai aku dah lupe nak snap gambar.. makan tak henggat katakan..

itu saje laporan berbuke daripada aku :P

11 comments:

CuTeMiUt78 said...

wah.. dik.. makan dan makan ya

imanshah said...

Makan..makan juga jaga badan tau..kang tak muat baju pengantin

ieyla said...

Salam ziarah....sedapnya menu berbuka....

~ceRRy beRRy~ said...

akak,
ayam pandan tuh camno???
x penah tgk + x penah dgr...

JIVEBUMZ said...

cutemiut,
haha tu la kak bulan pose nie keje makan tak berenti..hiks

imanshah,
oppsss time kasih kerna sudi mengingatkan saya yg kadang2 terlupa pasal diet..huhuhu ok akan ku ingat pasal saiz baju pengantin tu..hiks

ieyla,
heheh sedap yer..sesekali apa salahnya kan

cerry berry,
haaa tu la pasal kat kedai siam yg ade jual..kikikiki

ayam pandan tu ayam yg dibalut dengan daun pandan pastu dibakar sampai masak.. sedap tau dik! jom try :d

DrSam said...

biasanya hujung-hujung Ramadhan memang ramai yang makan kat luar.

Salam Aidil Fitri. Maaf Zahir dan batin.

irwani said...

wahhh!!!
byk entri makanan kat sini
hehehe

JIVEBUMZ said...

DrSam,
Salam Aidil Fitri Maaf Zahir & Batin kepada DrSam dan seisi keluarga

irwani,
haha makan sesado :P

IniLy said...

kalo tak booking....bau pon xdapat..huhu

JIVEBUMZ said...

Inily,
hahah tau takpe! amek bau kat luar kedai jela gamaknye

::ainbutterfly~ said...

waduhh..tak tau plak ade rstoran ni..hehe..mknn tu nmpak sedap gile la..terliur plak..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site