Wednesday, July 28, 2010

Guest book ilaizat

Hari nie pepagi dah terpk nak publish entry nie.. pasal wedding aku aritu la apo lagi.. tak habes2 lagi kan biar pon dah sebulan masa berlalu..

sebenarnya aku sekadar nak berkongsi pengalaman dengan korang.. sama ada cerita gembira, sedih, kelakar, marah dll

ok sekarang nie aku nak cerita sket pasal "Guest Book" ataupun dalam bahasa melayu bermaksud "buku tetamu"

ilham nak adakan buku nie masa wedding aku aritu aku dapat melalui pembacaan daripada satu belog nie.. saje lah blok walking pastu terbaca satu artikel pasal guest book.. apo lagi acik terblink2 nak adakan jugak buku nie..

bukan ape uols sekadar menjadi kenangan untuk kami suami isteri.. sambil2 tengok tv ke borak2 ke boleh baca coretan hasil nukilan saudara-mara dan juga kawan-kawan yang sempat wat autograft kat sini..

inilah dia hasilnya.. guest book nie spesel sket.. kawan baik aku masa belajar kat PUO yang buatkan.. itu pon aku saje gatai2 tipon dia.. tanya dia nak beli kat mana.. then dia cakap nak buatkan untuk aku.. yihaaaaa mak suke nyah!

buku nie ada 2 version kaler.. kulit muka depan kaler pink iaitu mengikut tema kaler sebelah aku..

manakala kulit belakang nye pulak berwarna silver ikut tema sebelah en bob

buku nie dipakai di kedua2 majlis iaitu belah aku dan jugak en bob.. masa kat belah aku tu buku tu ada kat dalam bilik.. aku terlupa sangat nak keluarkan letak kat luar.. maklum ler pengantin memang ler tak kaningat benda2 tu sume! alih2 anak2 buah aku jelah yang conteng buku tu..

manakala yang dekat umah en bob buku tu letak kat abg dj.. so dengan kerjasama abg dj tu dapatlah aku penuhkan buku tu dengan kata2 nasihat dan tandatangan tetamu yang hadir..

jimat kan???.. satu buku dalam 2 majlis.. tapi korang lebihkan sket ler helaian nye tu..hihi

macam2 kata2 ada.. majoriti yang kelakar la... hihi nak gelak aku membacanye..

pepon aku sangattt sayang buku tu! terima kasih kepada sume yang sempat mencoret serba sedikit kata2 untuk kami.. insyaallah kami akan ingat sampai bila2..

dan pada ecah.. terima kasih yang tak terhingga kerana sudi membuat buku tetamu nie serta menghadiahkan pada kami! thanxs a lot!!

pada sape2 yang bakal mengakhiri zaman bujang tu haaa amek lah idea nie.. mudah-mudahan berguna dan korang dapat hasilkan buku tetamu yang lebih baik daripada aku k!

8 comments:

atty's said...

tingat dulu masa g umah ceera pun ade guestbook nie.

JIVEBUMZ said...

atty's ,
iye? dah jadik trend kan kak :)

~ceRRy beRRy~ said...

sayangnya ifa xleh nk conteng2 kat buku tuh!

mekchu said...

nape mekchu tawin dulu tak penah tepikir nak wat guest book.. mmg idea yg bernas.. tp sayang satu tu buat conteng je.. simpan elok2

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ritu tlintas gk nk buat...tp da ujung2 tu mcm mls plaks..huhu..bgs2..wat kenangn..

JIVEBUMZ said...

~ceRRy beRRy~
tulaaa sape suh tak datang hukhuk

mekchu ,
tak pe nanti mekchu wat untuk najmi eh ngn cica hihi

:: p R i n c E s S _ N ::
tak pelah dah lepaih nak cemana.. hihi

therosputih said...

wah...nice idea lah...nnti nak kawin nak buat mcm tu gak lah...

ps : bila nak kawin nih...hihihi

JIVEBUMZ said...

therosputih,
insyaallah ain bile jodoh tu dah sampai kejappp jer akan berlalu :)

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site