Wednesday, July 14, 2010

Masakan pertama untuk suami dirumah sendiri :P

Macam poyo jerk tajuk kat atas tu..kihkihkih lantak ler...

Balik keje petang semalam bersemangat nau aku nak masak.. kui 5.10 kuar opis terus pegi pasar seksyen 6.. plan nak masak ikan siakap sweet sour.. sekali carik2 ikan tu tak de.. so amek jela ikan per yang ada.. aku amek ikan bawal hitam jela.. sekor cukup :P

sampai2 umah terus bersilat kat dapur.. en bob belum balik keje lagi.. sedang aku dok sebok2 kat dapur dengar pintu grill berbunyi.. hohoho en bob dah balik daa...


alamak nasik pon tak masak lagi nie! panik haku.. maklum ler first time dok umah dengan suami kelam kelibut rasenye :P jap nak buat itu lah.. nak buat inilah.. serba tak kene jadinya.. pendek kata tak tau nak potong apa dulu nak masak apa dulu.. phewww dasyat weh penangan menjadi isteri mithali nie! wakakaka

en bob sampai jer terus ajak g kedai letrik.. katanya kalo lambat2 kang kedai tu tutup.. so aku terpaksa "hold" memasak dulu.. pegi kedai letrik dulu..

mau beli sesuatu.. ehem-ehem :)

balik daripada kedai letrik sambung bersilat lagi sorang2 kat dapur.. huhu

dan hasilnya seperti diatas.. menu dinner kami malam tadi.... jenuh memikir nak makan ape daripada kat opis lagi tu hahaha

kerang rebus + ikan bawal sweet sour + ulam bendi

errkkkk en bob makan bertambah! suke aku menengoknye.. tapiiii dia tak makan itu bendi lah! huhuhu tak pe2 lenkali aku tak de la nak beli sayo tu lagi..

dah siap makan sume aku mengemas dapur.. cuci pingan.. mop lantai.. cuci baju secara manual.. mandi.. pheww hebat ok! sume settle jam 11 malam..

aku dah terduduk wei penat... walaupon penat tapi aku puas hati beb dapat buat sume tu demi suami tersayang..lalalalala

sambil2 aku bersihkan dapur aku intai2 tengok en bob wat ape.. haaaa korang tengok ler tu suami sape yang rajin sangat tu... aku tak suruh pon taw! ekekekeke

dia lipat kain baju sume.... hahahaha mekasih syg.. tolong lipatkan sume.. tapi kan... syg lipat tak cantik laaa.. hikhikhik

larikssss

14 comments:

aDieyZa said...

en bob buat 3 bnda dlm 1 masa ker kak.. melipat baju, tgk tv,layan internet maybe (sbb zana nmpk laptop tu.. hehehe)..

gud job kak dpt buat semua tu.. zana nnti maybe x masak mlm sbb zana & bakal suami mmg x mkn malam.. tp xtau lak kalau lps kahwin dia ngada2 nak mkn mlm lak kan.. huhu.. kita tunggu & lihat jer lah nnti..

dd dudu said...

en bob tengah gelak ye mase tgk tv tu hihihihihi

Mama Hanim said...

wah2..slmt menjalani kehidupan baru.. skang dh bergelar puan ye..hehe..

JIVEBUMZ said...

aDieyZa,
wahh hebat kamu yer nampak jer sume2 tu hahaha aah tengok tv sambil lipat baju pastu layan Fesbukk :)

dd dudu ,
haah gelak besor sebab tengok citer senario yg kelakar gilerrr tu! adoiyaiii

Mama Hanim,
yup dah jadik puan sekarang wooo.. alhamdulillah :)

atty's said...

shedapnya kerang rebus tu ..
kty suka sayur bendi .org lelaki mmg kurang skit sayur2 nie..

rajin en.bob..

'ainrahimin said...

ain nmpak ada se jug air oyen...waa...nak..!!

JIVEBUMZ said...

atty's,
hikhik apo lagi kak ty balik kang pegi carik kerang kang malam leh dinner kerang rebus :)

'ainrahimin ,
tu air oren twister taw! hihihi amek laa

PUANSTOBERI said...

kerang rebus cecah apa?? dap nyer.. kekda masak bagai2 meriah camtu hanya hari Sabtu or Ahad je. Ari keja..yg simple2 je sudahhh.. hoho

Cik Wanie said...

kerang rebusssssss,
dah x bole mkn,
huk huk huk...

rajin en bob yer,
bertuah akk:)

JIVEBUMZ said...

PUANSTOBERI ,
ala kak tu baru testing intro pasni tak tau g hihihi

terlupa nak buat cecah dia at last cecah ngn ikan bawal masak sweet sour tu jer :P

Cik Wanie ,
pantang ek? tak pela jg kesihatan k
hihi tula dia rajin plak..

honeysour's blog said...

wah wah wah....dahsyat tu masak sweet sour...nana tak pandai lagi nk mask sweet sour tu.. kna blajo ngan kak ila ni hihi...

selamt mnjadi isteri mithali..:)

Hayati said...

uih..rajin betoi abg bob rupenye :P

ChiLaBaey's said...

Itu yang saya katakan kerjasama tu penting dlm hidup bersama... Apa2 pun minta maaf sebab tak dpt hadir ke majlis awak Jibam... Sebab saya masih lagi di Hospital Banting uruskan bapa saya yg tengah kritikal di wad... Sekali lagi Selamat Pengantin Baru moga dimurahkan rezeki dan berkekalan hingga akhir hayat... Saya suka... ;)

JIVEBUMZ said...

honeysour's blog ,
eh boleh bolehh tapi tak ler sesedap mana pon setakat nak kenyangkan perut tu boleh ler :P

Hayati ,
memang rajin pon :)


ChiLaBaey's,
ok tak pe lah ayah pak ngah lagi utama... terima kasih yg penting doa pak ngah mengiringi perjalanan saya... amin

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site