Wednesday, June 3, 2009

Akhirnya kene tukar jugak la tombol pintu tu

Hah amek ko tajuk panjang lebar " Akhirnya kene tukar jugak la tombol pintu" tu... gara-gara si pencuri bedebah yang masuk umah aku ari isnin tadi.. petang kemarin kitorg suh cine ke rumah kami tukar tombol pintu depan ngn pintu bilik aku tu.. uishhh riso aku kalo lambat2 tukar kang jadik benda lain plak..

Selama nie pintu bilik aku tombolnye dah rosak.. tak de pulak aku rasa takut ke apa tapi bila dah jadi benda mcm nie langsung la aku rasa takut wehhh riso je kalo time tido dia datang kan.. mintak simpang la aiiii.. takut!!!!


aku harap sangat dengan adanya tombol baru nie si pencuri tu tak ingin masuk umah aku lagi kan.. boleh camtu?? eh pencuri ade bace blog ker??? muahaha sebab dia dah curik laptop member aku kire dia tau guna la tu kan.. haha tah2 dah selamat dia jual kat tokei cina yg jual pc tu kan..

erm pepon aku masih terasa fobia lagi kat umah nie.. aku tengah dok pk pk nie sama ada mau pindah atau tidak.... pening jugak pk.. dah 2 thn aku dok cni dah selesa kat cni tapi bila dah jadi camni rasa seram semacam la plak..

Pepon aku sentiasa doa supaya tak jadi lagi benda2 yg macam nie.. mudah-mudahan laaa kan.. thanxs pada korang suma yg sudi bagi komen membina kat aku.. segala nasihat dan petua daripada korang amat-amatlah aku hargai!!!!

sayang koranggggg suma :)

20 comments:

kojah said...

saya dok uma sy pun jd fobia kak...sebab penah org masuk...tp wat solat hajat + baca yasin byk2 laaa...

najwa hazirah halmi said...

byk2 doa supayer xjadik lagi...aminn...

mummYaeesh said...

hape??masuk pencuri..adeh tak dan nak baca lagi n3 uols..bz la lately!pasni baca!

Luth Textile said...

rumah kak ada grill tak? kalau tadak, pg la pasang

ninie said...

ye betul pasang grill pastu kasik mangga beso... risau korang ni anak dara takut di apa2kan...

yanizan said...

perrrrggghhh!!! berkilat tombol baru...hehehe...

neezareef said...

besinar2 ha tombol baru

JIVEBUMZ said...

kojah,
oic kojah pon penah gak yer?? iks iks tak sangka yer kita senasib.. tula banyak2 la kita berdoa pada ALLAH mudah-mudahan dijauhkan dari segala bentuk cobaan yg macam nie kan!


najwa,
insyaallah tak kan lupa benda tu.. sentiasa berdoa!


mummy,
hurm camtu la kisahnya kak oiii huhu


luth,
ade grill tapi pencuri tu lagi pandai dia potong solex tu..uhuhu akak dah tuka mangga beso tau


ninie,
dah ciap pasang tapi still rase takooottt g so camne?? uhuh


yanizan,
mahal nie kak oi.. 1 dah rm45 hengget.. beli 2 dah bape..uwaaaaa

JIVEBUMZ said...

neezareef,
tu yg paling murah cket dan ada warranty 1 year..uhuhu

mamazana said...

wow... bersinar2 la tombol tu... hihihi...

pasni ila & friends kena lebih hati2 tau. dok shah alam ke? mama follow ila ya...

JIVEBUMZ said...

mamazana,
haha tombol emas tu mama wehhhh

insyaallah kene lebeh berhati2 la kalo dah jadik cam gitu.. wokeyyy i follow

aduka said...

kne psg extra.. psg mangga.. bkn buah mangga tau.. mangga.. kunci mangga.. bkn manga.. kunci mangga!

hee.. =P

JIVEBUMZ said...

aduka,
mangga dah pasang kat luar umah.. tapi tak tau la dpt bertahan ke idak.. kalo dah dasar pencurik tu mcm2 boleh jadi.. yg gambo nie kat pintu bilik sy daaa :)

mamazana said...

kat shah alam jua.... tp la ni dok kat jakarta for temporary... follow husband...hihihi...

::ainbutterfly~ said...

ain lagi takut tido kt depan nun...tiap malam jampi2 dulu...uwaaaa...

JIVEBUMZ said...

mamazana,
hohoho jauhnye jakarta... dekat2 la kite yer kalo kat shah alam :)

JIVEBUMZ said...

ain butterfly,
tula akak pon riso kat ain tido sowang2 kat depan tu.. kalo masuk tido dlm bilik lagi safety.. bilik akak kecik nk ajak ain tak muat lak.. cube ain discuss ngn k.ina tido same ngn dia..

CuTeMiUt78 said...

harap2 tak de lagi la kejadian seumpama tu berulang kan dik.. ish.. minta dijauhkan la hendaknya..

JIVEBUMZ said...

cutemiut,
mudah-mudahan kak saya mohon pada Allah moga dijauhkan dpd benda2 camtu lagiiii huhu

adenium said...

hati2 ye....

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site