Sunday, July 25, 2010

Bikin Sambal telur sedap

Hai korang... apa bikin hari nie? apa aktiviti? aku??? dok rumah lagi.. tak kuar ke mana-mana pun.. tapi malam kang en bob ajak kuar.. pegi beli-belah barang2 keperluan kat umah nie.. kene tunggu dia balik keje kui 8 malam macam tu.. hari nie dia balik awal cket sebab event tu sampai kui 8 malam jer.. bagus2

sunyi gak dok sorang2 nie (alaaa macam tak biasa plak dulu mase bujang dok sorang jugak) pirahhh ngade2 lak aku skarang yer

hikhik tak de maknanya.. dulu lain..sekarang lain.. dulu bujang.. sekarang dah kawen! feel dia lain macam sket kalo dok sensorang neh.. ngeh ngeh ngeh

tak de laa aku saje jer tu buat2 stori.. hurmm nak citer cket ngan korang nie haa.. malam tadi aku tatau nak masak ape.. tetiba dapat sms..

"syg buat pe"
"tak de wat pe ngah tgk tv jer baru pas bangun tido"
"oic syg dah makan"
"dah makan tadi lauk semalam"
"oic syg nak masak ker makan kat luar malam nie"
"erm org masak ler pape jap g"
"kalo camtu syg masak ler nasik goreng ker..hehe"
"k syg"

end

see en bob sudah bagi idea lah! sebenarnya mase dia tanye nak makan kat luar tu.. aku dah rase heppi gilerrr weh.. bestnye makan kat luar dengan suami.. rase cam dah lama tak makan kat luar semenjak kawen nih! hahaha poyo lah baru jer 2 minggu lepas kot makan kat luar :P

tapi bila aku saje cakap nak masak pape terus suami bagi idea.. uwaaaaaaa menyesal cakap nak masak.. eh tak baik lah cakap menyesal.. hihi suka laaa nak masak kat suami ku itu... sebenarnya mood macam malas2 cket nak masak semalam.. tapi rase tak sampai hati plak kalo suami balik tak masak.. rase bersalah beb! kalo dulu aku sorang2 tak pe la makan apa yang ada jer.. sekarang mana bleh.. suami patut di pikirkan.. sian dia g keje balik umah tak de makanan.. huhu tak boleh itu macam maa :P

so dengan semangat yagn berkobar2 aku bersilat kat dapur.. masak nasik goreng cine.. pastu buat sambal telur.. alaa sambal telur biase je uols.. hanya perlu pecahkan telur kat dalam kuali bila sambal dah masak.. see senang kan? cepat pun yer jugak..
gambar: tq en google terlupa nak snap pic semalam daa

balik2 tu suami sakit kepala.. kesian dia.. pas makan nasik goreng aku tu terus makan ubat then zzzzz.... lelap ler apo lagi! huhu tak pe aku paham.. sian laki aku tu banyak keje tu..

pagi tadi kejutkan suami g keje.. hadoiii jenuh kejut asyik delay jer nak bangun.. penat sangat tu rasanya.. sian dia.. aku bangun panaskan nasik goreng semalam elok lagi tu.. panaskan sambal telur yang tak abes semalam.. suami makan laju2..

"sedap la sambal telur yang syg buat nie!"

apa?? aku salah dengar ker??? hahaha tak sangka dia cakap sedap.. padahal malam tadi makan tak de plak cakap sedap maybe sakit pale sangat kot terlupa nak puji hukhuk pagi nie baru cakap sedap... owh apekah??

kembang kempis ler idung acik bile di puji sedap..wakakakaka kembang semangkuk :) bukan senang suami den nak puji2 nie even ko pakai cantik2 pon tak de de dia nak puji2.. kim salam..
hahaha ok itu jer dulu aku ade keje cket nie.. nak gosok baju keje suami isteri stok untuk seminggu.. kang kite stori2 lagi yer..

muaaah :)

7 comments:

iyiana said...

tu puji-pujian untuk terus memasak dan memasak lagi.. cayok!~

JasnIyiana

JIVEBUMZ said...

iyiana,
camni akak kene register utk masuk kelas memasak lah ahahaha

:: p R i n c E s S _ N :: said...

beshnyerrr dpt duduk same2....N pjj...tsiksa jiwa raga...sob..sob..

Cik Wanie said...

wah dpt pujian dr sang suami,
oklah tue,
hihihi:)
cayalah:)

JIVEBUMZ said...

:: p R i n c E s S _ N ::
tak pela N sesekali jumpe BEST ape :) sabar k nanti dpat ler dok sebumbung tu.. banyak2 doa k

Cik Wanie ,
hikhik susah nak puji tu cik wanie weh..sesekali dapat pujian abes la kembang semangkuk!

ChiLaBaey's Spot said...

Kalau dua tiga hari lagi mesti lagi sedap... hehehehe... :)

JIVEBUMZ said...

ChiLaBaey's Spot ,
hikhik tu maknanye dah ade improvement :)

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site