Thursday, July 22, 2010

Majlis perkahwinan iLAiZAt @ PERAK

Akhirnya hari bahagia telah menjelma.. tanggal 27 Jun 2010 kami di sandingkan dalam satu majlis yang bagi aku simple tapi cukup meriah..

Macam biasa aku make up kat kedai pengantin yang sama dengan hari nikah tu.. kene pegi kedai sebab mak andam tak nak datang make up kat umah.. kat belah kampung aku memang macam tu.. mak andam tak nak make up kat umah dorang lebih prefer kita make up kat kedai.. lebih mudah bagi dorang nak make up kan orang lain plak lepas kita.. camtu agaknya style dorang.. apa2 jelah asalkan ade orang make up aku daripada tak de langsung.. huhu


posing dalam keta adik YAT sebelum sampai rumah..

time nie aku dah dup dap dup dap.. dalam pale dah pk macam2.. kat umah mesti ramai gilerrr orang.. maluuuu :P

yelah nak masuk ke dalam umah mesti sume mata tertumpu kat aku kan.. hurmm aku wat selumberrr jer time tu.. nak kaver2 ape lagi kan.. raja sehari kene lah selumberr.. tak gitu? :P

sampai2 umah terus berdesupp masuk dalam bilik.. ramai saudara-mara dah tunggu aku kat bilik.. sempat la berborak jap.. tak lama lepas tu en bob kol bagitau rombongan dah sampai.. weeee cepatnyeee


dup dap dup dappp ketar aku weh! tah ape yang nak ketarnye tu tatau laaa kan.. hikhik

terus kuar umah untuk mengambil suami.. salam2.. terus bawak masuk umah untuk bersanding.. alaa sama je ngan agenda kenduri orang lain kot :P so tak payah citer lebih2..

meh tengok gambar hihi





berarak tengah panas.. jam 12.30 masa tu.. haaa hambek ko meleleh2 peluh ku huhu

seb baik ade pengapit yang setia di sisi..

terima kasih en dan cik pengapit :)

korang memang best lahhhh!! ayat bodek ke hapa nie? hikhik


acara makan beradap.. weols makan cuit2 jer.. kaver2 maaa.. mana nak senyum lagik.. nak kaver make up lagik..hahaha

1,2,3 senyummmm....... en photog nak amek gambar katekan :P

pastu acara potong kek dan suap menyuap.. gambar nan ado.. kene tunggu my official photog lah yer.. tak pelah korang imaginasi jelah kot hihi

seterusnya pas makan.. acara posing maut.. haaa nie budak2 suke nie! dorang dok tunggu kat depan pelamin nak tengok aksi2 menarik daripada kami haha tak senonoh lah.. tak moo tayang cni :P

haa nie antara aksinya.. sekeping sudah..

petang tu ada karaoke adik beradik woo!! aku tak sempat nak join.. sebab pegi amek gambar outdoor kat sawah padi nun.. balik2 abg dj pun dah tutup kedai..huhuhu sedeyy

enjoy jer aku tengok pic dorang nie.. beshnyeee

hurm itu saja ler citer ringkas di sebalik majlis sanding aku...

8 comments:

hajarus said...

cantik colour baju pengantin akak... tampar terserlah & berseri2 pasangan pengantinnyer... ;d

:: p R i n c E s S _ N :: said...

malatopsss kak..cantik laa..

atty's said...

ila..baju sanding sangat cantik ..
bila tgk ..ila ngn bob..rasa mcm nak bersanding balik hah..

JIVEBUMZ said...

hajarus,
hihi mekasih hajar :)

:: p R i n c E s S _ N ::
thanxs yunk! kamu pon cantek jugak :)

atty's ,
haaa parah tu kak nak sanding lagik!! hikhik

PUANSTOBERI said...

mmg ver da bomb baju mu itu Ila. Dan sgt sker sbb pengantin asik tersenyum. Bagus itu. Akak dulu pun byk nau gmbr tersengehh.. haha

eis said...

sweetnya pengantin.. :)

mekchu said...

fefel.. cantik.. bunga mangga tu nmpk unik la.. mmg style skang ni mcm tu eh??

JIVEBUMZ said...

PUANSTOBERI ,
abeh kalo tak senyum camno kak.. kamera situ sana sini hikhik

eis,
tq eis :)

mekchu,
tak de la bunga manggar tu pesen tah biler rasanya hihi saje gatal2 nak buat cenggitu :P

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site