Thursday, April 9, 2009

Aktiviti balik kampung

Bestnye balik kampung... yeahaaa masih terasa kehangatannya... Pagi Ahad mak saya ajak g dengar ceramah kat masjid.. kebetulan ada kenduri sempena sambutan maulidur rasul.. so sebagai anak yg solehah gitu.. saya kena to'at.. :p lagipun tak da buat apa2 kat umah baik g dengo ceramah..hiks

beginilah suasana di kampung halaman saya.. nyaman segar tak da pencemaran udara tau! :d

sekarang nie musim orang buat padi.. maknanya orang kg tengah bercucuk tanam padi la..

tengok tu sawah padi hijau terbentang...

sebelum gerak g masjid posing la dulu.. saya tak de bawak lik baju kurung lebih so kira belasah baju mak la ni..hihi sib baik la muat2

dah nak gerak pon sompat lagi nk gedik2 amek gambo

mak dah bising time tu... cepat laaaa hish dok sebok nak amek gambaq lagi! hihi

pegi masjid pon dah lewat.. ramai orang dah sampai time tu.. wat selamba jela time tu dah lewat kan

masjid nie kecik ja.. tak macam masjid kat bandar tu

bagi golongan mak-mak jalan depan :p kitorg blakang

sampai aje kami kena duduk kat depan.. tempat kat blakang dah penuh daa.. yg ada arrow itam tula tuan penceramah yg diundang.. sungguh bersemangat sekali beliau berceramah! mmg tak kan ngantuk laa konfem!!!!! ngeh ngeh ngeh

sambil dengar2 ceramah tu sebok jugak nak amik gambo.. tapi caver2 la jugak kang ape org kg kata.. gilo ko apo?? hiks

Pastu ada jamuan makan tengah hari.. ada lauk pauk ala2 kenduri tu.. sedap betul! sampai terlupa nak snap gambar.. makan nye pasal kan

Lepas makan mak ajak g ziarah sedara sakit.. saya ok jer.. dalam kui 2 ptg baru balik umah.. abg cik pulak msg ajak g jalan2 tengok wayang kat JUSCO Seberang perai.. best tu.. apa lagi kami mmg nak pegi laaa...

hihi banyak gambo lagi nak upload nih... sabar eh

11 comments:

nenekrock said...

bestnyaa kampung akk
kg ely sawit jek manjang
temp akk tu kalo pepaghi sure best gilerkan sojukkk berkabuss gitu
=D

neezareef said...

sonotsnya kg jivbum..mcm dlm tv..ade bendang

JIVEBUMZ said...

NENEKROCK,
haah pepagi memang siok.. nyaman gitu ngn bunyi2 burung.. takde pencemaran... ala sawit pon best ape..

NEEZAREEF,
mcm dalam tv eh?? hihi ala kg kite besa2 aje.. umah pon kat tengah sawah nun

atty's said...

mmg anak yang baik..ko jivebumz..kalo ade adik laki ke..kenan nak buek jd adik ipar nie...heheheehehe

JIVEBUMZ said...

ATTY,
muahaha nak kenen2 saya lak yer..tak de la kak saya anak sulung kene bertanggungjawab..hihi

CuTeMiUt78 said...

wah.. siap ada sawah padi lagi tu.. memang bestkan bila blk kg yg suasana cenggitu..

JIVEBUMZ said...

CUTEMIUT,
erm camtu la kak org kg yg hanya ada sawah padi sajork

Along said...

JIVEBUMZ,

kg kat tt serong ek?
senang2 datang la kg perak ek..
tapi time raya je la along balik kg coz mak ayah kat kl.. :D kat kg ade tok ngan opah je..kalo balik parit buntar smayang raya kat masjid green.. :P

JIVEBUMZ said...

ALONG,
saya dok sungai bakau.. masjid yg saya pi tu kat tebok jawa.. wah bestnya jumpa org sekampung nih! tau sangat la kg perak tu kat area kg kedah kan?? hihi kalo tak silap saya laa

boleh jer raya nanti kita kunjung mengunjung :P

Luth Textile said...

ehem, titi serong ek

JIVEBUMZ said...

Luth,
uit tau ke tempat tu?? :d

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site