Tuesday, May 5, 2009

Banana Boat woooo

Uols kalo pi Pangkor jangan lupa try naik Banana Boat itu!! sungguh best ok! jamin.. hihi tapi pada sesapa yg tak reti berenang anda ada pilihan untuk tidak dijatuhkan ke dalam laut.. uols cakap jer tak nak jatuhkan ok..hihi aku bagi tips tu..

Aku dah penah naik benda nie masa first time aku g ngn classmate aku mase study kat ipoh dulu.. pada mulanya aku mmg takut nak naik benda nie.. tapi untuk kali yg kedua nie so far aku tak la gentar sangat.. cewahhhh cuma seriau aja :p

Apapon pastikan anda memakai jaket keselamatan yg disediakan tu.. kot-kot kalo terjatuh bleh lagi terapung kat laut.. tapi kalo jatuh kat tengah laut sendiri mau henggat laa.. betapa dalamnya laut tu..

aku join group dorang nie.. at least ada gak org laki yg boleh selamatkan aku kalo apa2 jadi.. dorang sume nie opismate aku..

mmg semangat abes la.. aku sebenarnya temankan kawan aku si Ratna tu.. dia yg teringin sangat nak naik banana boat nie.. aku dah penah so tak excited sangat la nak naik..

vroom vroom.. masa nie boat dah mula pecuttt kami apa lagi dok terjerit2 kat belakang..kuikui kelako plak rase bila dikenang2 balik.. yela macam2 perasaan ada.. kejap takut kejap berani balik.. bila ombak datang masing2 menjerit tak henggat.. hihi

pepon best la naik banana tu.. kalo pegi lagi aku nak naik lagi menda alah nih..hikhik macam gian pulak rase.. ops lupa nak bitau nak naik banana boat nie kena bayar rm 15 tau! tak de diskaun :(

kemudian kami pegi merayap pulau pulak.. sewa boat untuk 10 org penumpang kena bayar sorang rm10.. abg boat tu bawa g pusing2 pulau tu dan turunkan kami kat satu pulau nie.. muka aku dah mula sun burn la tu..:P

kami mintak 20 minit jer kat cni.. nak rendam2 badan jap.. kat cni ramai sangat orgnye rimas lak rase..

balik tu abg boat tadi bawa kami singgah kt tempat org snokling.. eh betul ka ejaan nih?? muahaha belasah ajela.. tengok tu ramainya umat tak lalu kami nak snokling.. tengok2 ikan kat situ kami pon ajak abg tu belah..

Memandangkan kami nak kena check out tengah hari tu jugak so terpaksa la singgah kejap2 je.. janji puas mandi laut.. Aku pegi 2 hari 1 malam.. masa mmg sangat singkat! so pada uols yg tak pernah ke Pangkor sile-sile la pegi bawak ahli kuarga anda bercuti di sana.. ok la not bad.. hihi

Sekian... :)

8 comments:

honeysour's blog said...

kak ila, nana nk tanya la...
pegi pangkor tu, bape kna bayar sorang...
termasuk ngan makan minum n penginapan...

adenium said...

tak pernah cuba naik pisang nih... sebb takut jatuh..hehehe

JIVEBUMZ said...

honeysour,
murah jer nana seratus lebih dah sampai pangkor tu..hihi tapi ko bajet la lebih2 sket carik hotel or chalet yg menarik gitu :p

adenium,
apa nak takut? hihi yela kalo dia jatuhkan kat laut tu mmg takut gak laa.. kene pandai berenang baru ok cket laa

DrSam said...

ramainya orang bersnorkeling. Ikan pun seriau tengok ramai sangat orang nak skodeng dia ;)

JIVEBUMZ said...

DrSam,
itu la pasai ikan pun takut..muahaha

masviona said...

naik banana boat mmg best....xleh lupa kenangan kat langkawi dulu...best²...tetiba jer rasa nak naik lagi..boleh...hikss

JIVEBUMZ said...

masviona,
ajak ar en prebetsapu pi langkawi g kak.. leh haneymunnn lagikss...hiks

CuTeMiUt78 said...

ish.. cam best je tgk.. tapi bila ckp takut jatuh tgh laut tu.. adddoooii la.. idak la kot

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site