Saturday, August 14, 2010

Puasa hari ke 4 kami bersahur

Muahahaha uols... syukran pagi nie aku diberikan kekuatan untuk bangun menyiapkan juadah bersahur.. almaklum sajalah hari nie kan coti sebab tula aku rajin cket.. kalo hari2 keje mintak maaf laa.. setakat nak bangun minum air kosong dan sebijik dua kurma boleh laa... bukan apa kalo bangun cam tak de selera nak makan (eh betui ker nie? haha) tak delah sebenarnya sayang tido.. malas masak bla bla... haa sendiri mau ingat laa..

aku bukan jenis yang rajin nak masak pepagi nie.. tapi arinie terlebey sudah.. nak tau aku masak ape tadi? heheh ai malu la nak terus terang :P

ok ok mesti bagi tau punye lah... alaa masak mi meggi jer uols! muahahaha tapi series sedapppp.. aku yang kata sedap walaupon en bob tak de puji-pujian.. sebab panas2 ade cili padi cket.. sayo cket.. perghhhh sedapppp

en bob pon makan lajuuuu jer.. mungkin sebab dia blom pernah rasa mi meggi air tangan aku neh.. sebab tula rakus semacam jer kan hahaha

ada yang tanya aku masak apa petang semalam.. ok aku masak ikan kembong sweet sour, sotong + udang goreng kunyit dan juga sayo sawi.. gambar ada tapi ada masalah sket bile nak transfer masuk ke dalam lappy nie dia tak mo detect pulak... kalo buh gambar konpem kecur air liur korang nanti... eheh sori k bulan2 puasa nie jangan tengok makanan sangat :P

*apdet apdetttt haaa jenuh transfer gambar nih akhirnya kluar jugak..haha
kat area umah aku nie tak de PARAM pon! huhu kesian kan.. kalo kat umah lame aku dulu mase bujang ade laa PARAM.. eh tapi bagus jugak kan.. boleh aku asah bakat memasak yang aku ada nie (eh ada ker??&%$#) huhuhu ada la cket2 kot :P

jam dah 5.20 pagi alang2 aku nak tunggu azan nie mau solat subuh sekali.. kalo tido balik konpem terbabas subuh karang.. hurm en bob dah terlelap kat sebelah nie.. aku ambik kesempatan apdet sekejap sambil mata dok menjeling tv3 nie.. eh ada cerita NUR KASIH laa.. berapa kali daa mau tayang? hukhuk layan jer laa...

korang sahur makan apa nie? stori la cket....

petang karang mau balik kajang rumah mertua.. minggu nie berbuka kat sana.. yuhuu best2

ok uols selamat berpuasa hari ini!

4 comments:

amal said...

wuit...rerajin la msk tuk sahur tuh...ekceli suami akan rase lebih suka....wlpon..die tunjuk tk kisah..cuma jibam msk real punyer mask taim sahur...wa....mesti best punyer....

JIVEBUMZ said...

amal ,
hihi jibam nie pemalas orgnye kak oi..insyaallah pelan2 masak sahur nanti yer (ari cuti jelah) haha

mekchu said...

hehehe.. layan maggie masa sahur ye.. sahur mmg tak de selera nak makan kan.. magie gak yg best

JIVEBUMZ said...

mekchu,
haah mekchu sesekali makan meggi best lak tp kalo hari2 tak sanggup lah..ngamuk laki den karang :P

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site