Tuesday, August 10, 2010

Owh AYAM PENYET!

Malam tadi en bob ajak makan kat luar.. yihaaa best2 tak payah masak!

balik keja petang semalam saje sms tanye dia mau makan apa malam karang.. sekali dia balas tak payah masak, kita makan luar jer malam nie sebab besday syg kan... yahuuuu

itu satu tektik yer puan2 :P sms dulu nanti suami mesti cakap jom makan luar sebab besday bini dia kan.. mesti nak belanja punyalah hikhik

en bob suh pilih tempat makan ikut suka ati besday girl.. so ai pilih Restoran Ayam Penyet kat Seksyen 7, sebelah JAKELL tempat jual karpet tu ha (orang2 shah alam kalo tak tau tempat nie memang bukan orang shah alam lah)

aku tak pernah dengar pon nama restoran ayam penyet nih.. sebab nak makan kat situ.. kebetulan time kitorang berbalas sms tu aku dalam keta ngah start kete nak balik umah.. pastu ada member kat sebelah kete aku.. aku tanya la minah nie mana tempat makan yang best kat area shah alam nie.. pastu dia suggestkan restoran nih.. phewww senang2 jer kan terus dapat idea nak makan mana..

kalo tak jenuh gak aku nak pk nak makan mana.. paling penting carik kedai makan yang tak pernah pegi lagi! alang2 suami nak belanja kan... diulangi sekali lagi.. suami yang nak belanja! haha

restoran nie bercirikan makanan indonesia.. daripada jawa timur dan minang.. haa sume makanan pedas2 ok! sapa tak suke pedas terpaksa la order bakso ker sup2 ker.. macam2 ada..

hege boleh runding opsss sasul plak.. hege adalah berpatutan.. tak mahal tak murah.. sedang2 aje.. kira mampu laa

student uitm ramai makan kat sini tau! haa aku amek port kat luar so tenang sket.. kalo masuk dalam restoran tu ramai ngan student so paham2 laa.. ai kan nak celebrate my besday :P malu konon pirahhh

nie antara menu yang kami berkenan nak cuba..

semestinya kena terai Ayam penyet (dah masuk restoran ayam penyet haruslah cuba kan :P)

Udang penyet.. kat sini sume lauk pauk ada perkataan penyet2 belaka haha

dan gulai pucuk ubi lemak.. (yang ini tak de perkataan penyet kat blakang nye)

tak lupa mesti ada air.. aku amek air green apple shake manakala en bob pulak cappucino shake.. phewww sedappp nau air tu.. dalam tu ada jeli2 la uols! rase liat2 bila kita gigit dia sebelum telan.. tak percaya??? cuba teraiiii

erkkk kenyang.. makan dengan penuh khusyuk dan tawadukk.. kitorang makan nasik putih tau dengan lauk pauk tu sume.. gambar nasik terlupa nak amek.. korang tau kan cemana rupa nasik hihi

kesimpulannya makanan kat sini best2 belaka! tapi AWAS kalo ko tak tahan pedas jangan ler makan sambal yang dorang kasik tu! memang pedas gilerrrr berpeluh2 en bob makan.. aku nie pon pedas jugak tapi undercontrol lagik hahaha

pi la teraiii esok kan dah puasa bleh cuba berbuka kat sana k

to syg: tengkiewwww syg belanja makan malam tadi walaupon tak de kek pon tak pe.. yang penting org kenyangg sampai terzzzzzzzzzzzz

6 comments:

CikPuanMiera said...

hadoi hadoi..
masih belom bisa makan pedas.. huhuhu..

tapi mmg da lame teringin nak makan ayam penyet tu..
sob.sob.sob

JIVEBUMZ said...

CikPuanMiera ,
haaa kene tahan dulu lah kalo itu macam.. sabar2 nanti ajak sepet g buke kat sana k

mekchu said...

best tak? dah byk terai ayam penyet totap tak sama rasa ngan swak pya.. bukak puasa kat situ pun mcm best

JIVEBUMZ said...

mekchu ,
best jugak tapi en bob kite tak tahan pedas so rasenye tulah kali terakhir kot :P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

lst week pon N mkn ayam penyet kt joho..tp N skg kureng gn ayam2 ni...suke daging tetibe...hihihi

JIVEBUMZ said...

:: p R i n c E s S _ N ::
haa makan daging best jugak daging blekpaper kan? hihi

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site