Wednesday, August 11, 2010

Makan malam merangkap sahur

Menu malam tadi.. lain yang dirancang lain pulak yang aku masak haha tetiba bleh bertukarrr

plan nak masak paprik tetiba bertukar menjadi ayam masak kicap! ayam dah seminggu baru nak masak adeiii nasib elok lagi.. beli kat pasar malam selasa lepas :P

so menu makan malam kami malam tadi seperti di bawah..

makan malam kami jam 10.30 merangkap sahur sekali.. en bob bukan jenis yang bangun pagi nak makan nasik ke hapa ker.. dia jenis yang makan siap2 sebelum tido.. phewww lega ok! sebab aku pon jenis yang macam tu...

pagi tadi aku bangun jam 4 minum air kosong jer.. air tu dah siap2 taruk dalam botol letak dekat kepala.. dengar bunyi jam terus capai.. gluk gluk glukkk telan air sudah.. kejutkan en bob dia pon sama minum air jer.. hihi

itulah pengalaman pertama bersahur bersama suami.. sahur air kosong jer uols.. muahahaha

balik kang nak masak untuk suami.. oh alangkah indahnya hari nie.. terasa kelainannya.. mulai ramadhan tahun nie aku dah bleh join golongan ibuk2 kat opis nie balik keje awal.. jam 4 petang ok! tapi dengan syarat weols tak boleh rehat!! ok tarak hal bleh punyo loh hahaha

ok korang.. semoga ramadhan tahun ini lebih bermakna untuk kita semua....

9 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

jeels2...1st ramadhan N xde hubby di sisi...gn family je...

ChiLaBaey's Spot said...

Saya pun sama... Pagi tadi wife call kejutkan utk sahur... tapi tidur balik sebab letih sangat tido lambat... Tapi dah sahur awal2 dah...

Esok nak sahur juga rasanye... :)

JIVEBUMZ said...

:: p R i n c E s S _ N ::
tak pela yg penting ada kuarga d sisi nanti 3g ler ngn ZA :)

ChiLaBaey's Spot ,
oic wife kol?? means tak dok serumah ke hapa nie? hihi tak pe buleh tahan punyaaa lah!!

go go caiyok!

hajarus said...

hajar pun mmg jenis xbersahur tp hubby plak memang bersahur so kene gak bgn tuk sediakan sahur... ;d

dd dudu said...

kelakaaa :))

letak botol air kat kepala, gluk gluk, lepas tu kejut en. bob jugak, gluk gluk


comelll :'D

mekchu said...

untung hasben jenis yg tak bangun sahur.. kena mkn tau sblum tido.. kadang2 kalo dah penat mmg terus tido.. takut x de energy lak for d nexy day..

apa pun, selamat berpuasa & selamat berbuka sbg seorng isteri.. ecehhhh

JIVEBUMZ said...

hajarus ,
tak pe hajar kamu dah dapat banyak pahala tu! yihaaaa

dd dudu ,
hikhik kelakar ker? ok la tu bleh gelak2 cket kan time perut 0 nie :)

mekchu ,
ok tengkieww mekchu.. insyaallah seblom tido mesti mau makan dulu..tak pon minum :)

ChiLaBaey's Spot said...

Saya sekarang berada di kampung dah hampir 3 bulan dah sebab uruskan bapa saya di wad... Hujung minggu baru balik... Ini first time duduk jauh dan berpuasa berjauhan.... Sedih pun ada, tapi tanggungjawab dgn ibubapa pun perlu juga saya tunaikan... :(

JIVEBUMZ said...

ChiLaBaey's Spot ,
oic takpe lah pak ngah tanggungjawab sebagai anak lagi penting kan.. sabar k mudah2an ayah pak ngah cepat sembuh tau! aminnn

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site