Sunday, August 22, 2010

Jom pegi bazar kat stadium shah alam!

semalam puasa hari yang ke 11 sepatutnya en bob kene keje tau.. ada promosi hari raya aidilfitri kat kompleks kraf tapi dia MALAS nak pegi.. jenuh aku kejutkan tak mau bangun2 jugak.. adeiii letih weh


tapi kan bagus jugak dia tak g keje! boleh temankan aku berbuka karang :P kalo tak keseorangan laa teman..hukhuk mana biase bah! selalu berdua kan..ahaha

so petang tu weols planning nak pegi bazar ramadan kat stadium shah alam.. antara bazar yang palingggg TERBESAR kat negeri selangor nie.. eh ker ade lagi bazar yang lagi BESAR ar? haha aku agak2 je la..
memandangkan ini adalah first time weols ke sini so haruslah sedikit JAKUN gitu.. tapi kan time nak snap pic tu kene kaver2 sket la... ai kan pemalu gitu! amek gambar pon sorok2 huhu
weols sampai jam 6 petang kete dah bersusun kat tepi2 stadium tu ha! ramai giler umat manusia tak kira melayu, cina dan india.. 1 malaysia lah katakan! hihi
banyak sangat menu2 yang best2 kat sini.. kalo nak beli sume jenuh la sapa nak makan.. weols pon bukannya jenis yang makan banyak sangat.. nak nak pulak bulan puasa nie.. memang perut tak boleh terima makanan yang banyak sekaligus.. kene step by step.. makan sket2 gitu :P

nie dia antara juadah berbuka yang sempat kami beli.. weols round 3 laluan saja dah cukup sesak napas.. dengan asapnya.. orang bersesak2... huuu tu jelah kot menu kami malam tadi..
popia basah 3 ketui = RM 2
kepak ayam madu = RM 1.50 sekepak x 4 kepak
kuih peneram = RM 2

pastu tak cukup lagi beli kebab ayam = RM3 kot rasenya lupa la...
dengan roti boom = RM 1.20 x 2 ketui (roti boom nie sedapppp sangat!)

ai like it!!

dan air tebu se jug RM 3 perghhhh dia punya tebu best!!! meresap ke dalam kerongkong.. phewwww
haaa tu dia... tu yang malas nak pegi bazar tu beli tak ingat dunia..
abes berapa RM ntah la semalam.. sume tu en bob yang bayar.. aku belikan nasik lemak ayam kukus 2 bungkus RM 8 dan jugak serunding daging RM 6.. tu jer

pas isyak baru weols makan nasik lemak tu.. jenuh nak abeskan sebab terlampau kenyang.. so arinie tak nak beli2 kat bazar lagi membazir.. nak masak jer..

nak masak apa yer? ayam ada sket.. ikan ade lagi.. udang pon ade la sket2.. apa yang best yer? bleh bagi idea uols sket tak?

adios :)

4 comments:

sharifah_uda said...

wah2..banyaknya juadah.rindunya nk pi bazar sec 13 ni. tingat zaman stay shah alam dulu. best kan!

JIVEBUMZ said...

sharifah_uda,
haah kat bazar tu penuh ngan student2 jer.. mesti dulu study kat sini kan? eheh

:: p R i n c E s S _ N :: said...

skali skala g param mmg rambang mate...

JIVEBUMZ said...

:: p R i n c E s S _ N ::
haah mmg rambang mate! haha

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site