Thursday, August 12, 2010

First time berbuka bersama sebagai suami isteri

Hai uols!!! selamat berpose.. pose tak arinie? hihi kalo tak pose tu paham2 la yer nanti kene ganti balik taw!.. eh apa aku merepek nie??!!@@###$%%^^^&* dush dush dushhh

erkkk nak cerita pasal menu semalam la.. almaklum sajelah first time berpuasa bersama suami.. keterujaan dia tu subhanallah hanya Allah saja yang tau!

jam 4 petang sharp cabuttt balik.. for ur information kat opis aku nie kaum isteri bleh balik awal tau.. balik untuk masak kepada suami :) tapi kene balik secara bergilir-gilir.. kat unit aku nie spesel sket la kan sebab ada 2 orang ferempuan jer yagn dah berkahwin so tak payah la gilir-gilir.. yang laki2 tu ramai lagi boleh kaver haha (mati aku kalo bos aku baca n3 nie!)

ok petang semalam sampai umah jam 4.30 petang.. lepak2 depan tv jap sembahyang asar sume terus ke dapur bersilat... menu yang bermain di dalam kepala otak aku semalam yelah..

1. masak paprik ayam + udang

2. tempe goreng tepung (mula2 nak masak yang nie) at last termasak tempe goreng bilis.. haha ai kan cepat bertukarrr pikiran

3. sayo kangkung goreng udang kering (selalu org buat goreng belacan kan tp aku tukar ngan udang kering.. tak suke sangat belacan hoho org putih katekan..erkkk perasan)

tarra inilah dia hasilnya selepas berhempas pulas bersilat kat dapur selama sejam setengah uols!

siap masak sume jam 6.30 petang!! fuhhh lega ngam2 boleh tengok cerita EPILOG SYURGA CINTA kat tv 3 tu... besttt!!!

en bob kate sedap ke tak ar aku pon tak berapa dengar sangat dia cakap apa mase makan tu.. haha nampakla aku sangat kebulur hikhik

alaa konpemmm dalam ati dia cakap SEDAPPPNYEE YANG hahahaha

hurm so far menu malam tadi bisa membuat en bob makan sampai lebam! eh makan sampai kekenyangan la.. apa lebam2 nie hihi

arinie mau bikin apa plak yer???
hehe en goggle plz help me!!!

12 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

seronoknya dpt masak utk suami...rindu za...wuaaa..

JIVEBUMZ said...

:: p R i n c E s S _ N ::
alooo jgn ler camtu.. yg penting family sentiasa dicc k

~♥ iella ♥~ said...

sedapnya...sy firts time puasa sbg suami pun tak masak cmtue...mna taknya...balik keja pkl5.30,smpai umah dah pkl6.30...x sempat wat apa pun..

nasib bek duk umh mak lg..leh mak masak..hikhik...

JIVEBUMZ said...

~♥ iella ♥~
kalo tak sempat saya pon same jugak tapau jer kat kedai ker pasar ramadan ker.. tak per ari minggu bleh masak k :)

Iyiana said...

haha..
jangan bos kantoi sudah..
yana pon teruja fes time bukak pose bersama suami.
insya Allah sampai habes ramadhan x makan luar.
jadi si suami ley la sentiasa merasa air tangan yana.
sedap tak sedap belakang citer..
haha..

JIVEBUMZ said...

Iyiana,
haha yg penting kite yg tak reti masak sangat nie konpem leh jadik terer pas sebulan berpuasa nie! hikhik perasannnn

Iyiana said...

Bukan perasan kak, tapi realiti.
Makin sayang suami kat kita tau. Sebab kita jaga perut suami supaya tak boroi kerana asyik makan luar. :p

JIVEBUMZ said...

Iyiana ,
hahah setuju tp kalo perut suami dah memang boroi apa nak buat? erkk matiaku kalo en bob bace...

ampunnnn syg! ai guro2 jerk!

therosputih said...

huhu...cite worang kawen...tumpang gumbira...ehehehe

JIVEBUMZ said...

therosputih ,
hikhik ai malu yu!

CuTeMiUt78 said...

dah jd isteri ni kena fikir kan menu2 yg blh menarik daya makan somi kan

JIVEBUMZ said...

CuTeMiUt78,
haah kak kadang2 tu failed jugak! nasik goreng sebagai penyelamat haha

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site