Monday, August 23, 2010

Korang dah beli baju raya ker?

Hari nie puasa yang ke 13... sekejap jer kan? tak lama dah nak raya... korang mesti dah prepare baju raya kan?

mesti punyalahhhhhhh

aku awal2 dah beli..masa mula2 kawen :P semangat weh! beli kain kat JAKEL pakai duit salam keruk hahaha

korang tau ke apa itu salam keruk? alaa duit orang salam ngan pengantin tula.. ada la sket2 aku dapat.. nak bagi nampak hasilnye aku beli la kain pasang sehelai dua.. boleh la jugak buat pakai hari raya nanti..

lepas kenduri kat kajang aritu weols anak beranak (ngn family baru) pegi jalan2 KL.. dapat la merembet kain pasang kat jakel.. kebetulan mak mertua aku pandai tawar menawar.. kain pasang hege RM 125 sepasang dapat la RM 70. Haa apo lagi??? kasi angkat 2 pasang laaa wei!!

kenalkan.. my mother in law yang pakai tudung putih tu.. sebelah dia akak ipar aku.. weols bertiga jer pompuan dalam family nie tau! so seronok ler dapat kuar bersama2.. sebelum nie kesian kan mak mertua aku kuar soping ngan sume laki2.. yelah anak2 nye sumenye lelaki..

so 2 pasang jela baju raya setakat ini.. baju sedondon ngan suami blom ade lagi.. en bob kata dia nak pakai baju nikah aritu jer.. jimat katanya.. alahai kesiannya laki aku..huhu

tak pe sayang nanti kite cari baju melayu kat masjid india ek :)
hihi

7 comments:

PUANSTOBERI said...

Hi hi. Kata Ila je semangat. Kekda ni masa Hari Kraf Kebangsaan da beli kain buat baju raya. Pephm je la bila Hari Kraf tu kan? ngeh ngeh. Dan Jumaat retu beli lagi sepasang. Dah. Cukup la tu. Lelain beli t-shirt n jeans jer.

~ceRRy beRRy~ said...

1st time raya suami isteri pakaila sedondon kak..
mst cantik!

hajarus said...

baju raye... huhuhu.. hajar xcari lagi... sedihnyerr.....

JIVEBUMZ said...

PUANSTOBERI ,
wah kekda kemain semangat lagik! yela kak time hari kraf tu kan banyak giler jual baju cantik2 kan.. elok jugak dah beli awal2 tak de la rambang mate nanti mase kat promosi raye kraf hihi

dah lama tak beli jeans laa..huhu

~ceRRy beRRy~
hurm tula akak pon ingat nak sedondon ngan suami nanti :)

hajarus,
alaa hajar sempat lagi laa lambat g :)

Amni said...

saya pon tahun ni sedondon dengan encik hubby... hehe.. suka!

ijan said...

wah3.. seronok ye.. smpat ke tidak kak siti awak tu menjahit ye.. maklumlah dkt2 nk raya ni tmpahan berlambak2..kekeke.. apapn dik, akak d kejauhan ni nk mohon ampun maap ye dik sbb thn ni tk dpt kt bjumpa.. slmt berpuasa, bt ibadah bebyk & jd isteri solehah.. cheewah.. ;)

JIVEBUMZ said...

Amni,
yeahhh suke kan.. kemain meriah mengalahkan budak2 hihi

kak ijan,
i miss u kak!!!
ingatkan kak ijan opis saya yg komen tadi nih ropenye org jauh laaa... kak kite pon sama nak mintak ampun n maap banyak2 kat akak! kalo senang2 datang la raye kat umah saya nanti yer :)

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site