Friday, August 20, 2010

Masih berbelah bahagi

Tajuk kat atas tu mengambarkan status aku sekarang nie.. haaa saje la kan nak jugak masuk belog.. walau apapun nie adalah satu pengalaman hidup aku.. tak salah untuk kita kongsikan bersama ye tak?

semalam waktu rehat jam 1 ptg cepat2 aku keluar opis mau pegi kuartes.. kali nie aku bawak kamera yang elok sket la daripada kamera henpon tu.. tujuan nak amek gambar umah yang mana ada problem tu.. pastu nak repot pada pihak berkenaan supaya dorang dapat betulkan balik sume2 problem tu..

wajah terkini tuan rumah yang skg nie dah jadik tamak (sebab ada 2 rumah) hahahaha

beberapa keping gambar yang telah ditapis terlebih dahulu..

kesan contengan yang sangat ler banyak kat bilik utama.. nie tak pe bleh suh dorang cat balik kot

toilet no 2 yang macam tak pernah guna jer.. toilet no 1 tu lagi teruk ada tuttttttttt eii geli pulak nak tulis kat sini.. tu malas nak amek gambar..

singki dapur yang macam nak runtuh tak berapa lama lagi..hoho

cermin tingkap yang telah tertanggal.. vandalisme ke apa nie? aku pon tak paham napa penghuni lama buat macam nie? huh

dan last sekali pintu grill tak de kunci.. terbukak macam tu jer..


so agak2 berapa lama dorang bleh repair yer? aku baru nak hantar repot nie.. tu pon hati nie macam 50-50 nak masuk ke tak.. esok ingat nak bawak en bob pegi sana tengok sendiri.. selama nie aku yang dok pok pek pok pek kat telinga dia.. dia follow jer.. kali nie aku nak dia yang buat KEPUTUSAN! huhu

sebab.. hati aku masih berbelah bahagi..

10 comments:

mekchu said...

buat sementara ni dok je kat umah skang.. nak repair tu bukan sekejap tuh.. confirmkn balik ngan admin.. nnti sia2 je dia tolak elaun rumah & cola nnti..

JIVEBUMZ said...

mekchu ,
haaa itu ler pasal bukan boleh percaya dorang nie biasanya lambat jer

kojah said...

eee, klu sy tak duduk dh kak...gelikkkk

kak, jom datingsss~

JIVEBUMZ said...

kojah,
haha

jommmmmmmm kat mane?

amal said...

tp..kalo da make over blk...cantik...cam kwn akk dpt kt 24 tuh...sedey gak sbb lg kecik..tp,hubby dia tk sabar..suk tgh wat reno bln nih..derang da tk sabar nk tggu..sewa luar...ermm...kalo jibam jadik masuk..ok gak..leh akk dtg umh lpk2 ngan ammar..he..he..he..musti hidup mu tidak kesunyian..ha..ha..ha..

JIVEBUMZ said...

kak amal,
rasanyaaa sy terima umh tu kot tapiii kene renovate sampai sy puas ati! hahahaha

insyaallah dtg ler bawak makanan sekali leh kita makan2 sambil tgk tv! ekekekeke

Iyiana said...

kalo akak nak tunggu umah tu renovate sampai habis. elaun rumah dan cola akan ditolak. pada masa yang sama akak kena bayar sewa umah pada umah yang akak tinggal sekarang.
betul x?

JIVEBUMZ said...

Iyiana,
haaah akak dah mintak pihak SUK extend potongan elaun umah ngn COLA akak tu... sebab nie salah dorang! ikutkan bulan depan dah start potong tapi dah jadik camni memang dorang kene renovate dulu la..

riso jugak duk menyewa nie skg sewa RM500 akan datang tak tau lagi brapa naik.. kalo dok kuartes hege sama tak naik2..tu yg macam nak terima jer..hurmm

amal said...

ha...okla tuh..mmg senang n jimat...cuma brsabar dulu..ada hikmahnya... :)

JIVEBUMZ said...

kak amal,
mudah2an begitulah hendaknya kak...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site