Friday, January 30, 2009

Test drive ke ipoh

Jumaat lepas saya gerak ke ipoh sorang2 tau.. Lebih kurang cam "Test drive" jugak la nie. First time balik kampung drive sorang2.. Alhamdulillah perjalanan berjalan lancar..

Nak kongsi pengalaman cket ngn uols.. hari jumaat lepas saya amek half day tiba-tiba rasa mcm nak gerak ke ipoh petang tu jugak.. cadangnya nak gerak pagi sabtu tu ke ipoh amek adik saya then trus balik kampung.. memandangkan dah tak sabo2 saya gerak petang tu jugak.. lalala

Saya balik umah dulu mandi solat siap2 sume.. then gerak dpd cni lebih kurang jam 3 petang. Dalam perjalanan tu kan bleh pulak saya terus masuk highway ke kl nun.. padahal masa tu dah ada selekoh sebelah kiri arah ke subang ipoh.. agak panik jugak la time tu.. jumpa pulak tol.. nasib baik bleh tanya petugas tol tu.. dia cakap saya kena patah balik maknanya kena u-turn lor..

Lepas bayar tol saya follow arahan petugas tol tu.. tp tak berapa paham owh.. saya follow ikut sesedap hati saja.. nasib baik saya jumpa jalan untuk u-turn balik dan jumpa balik tol yg sama.. fuh lega nya.. tanya lagi petugas tol yang lain pulak cemana jalan nak ke ipoh.. buat macam pelancong asing lagak nye.. hihih seb baik lepas tu saya jumpa jugak akhirnya jalan nak ke ipoh.. trus saya hati-hati mandu takut pulak ter exit kt mana2 lak kang naya je.. dah ar sorang2..huh

sebelum memulakan perjalanan.. semangat giles acik wooo tapi kan bosan owh drive sorang2 nie.. cepat ngantukkk..waaaa

perjalanan ke ipoh dpd shah alam.. keta tak banyak sangat laa.. seb baik jugak la tak jem sangat

saya drive pelan2 je uols :P

Lebih kurang kui 6.30 petang saya dah masuk ke ipoh.. tp jalanye jem giles.. manyk pulak trafik light nye.. sambil2 tunggu lampu ijau sempat gak la saya amek gamba sana sini.. almaklumla kan ipoh nie dulu tempat belajar saya.. banyak la memori nye kt cni.. so meh layan gambo plak yer :d

nie istana raja muda perak

kat ipoh nie memang kaya dengan trafik light nya

kejap sangat ijau nye dah kena berenti balik.. seb baik dah nak sampai kalo idak mau saya tetido kt dalam keta tu..

hah nie la tempat belajar saya dulu.. saya budak PUO.. sapa budak2 poli tau la

Lepas PUO tu depan tu je umah sewa adik saya.. sampai2 terus makan hotdog nie.. tetiba rasa lapar sangat.. :P

saya tido semalam kt sini esok pagi2 nya nak gerak balik parit buntar pulakkk..lalala xsaba xsaba

6 comments:

cik miera said...

baru2 bawak kete.. br2 brani bawak kete.. sompek jugak snap pic ea... syabassss =p

Shemmi said...

cenonet je istana raja muda perak ek..

haha..kalo sebut raja je..dok trbayang umah besar2 mcm istana...raja katakan...

tahniah berjaya balik sorg2...pencapaian yg hebat..hehe

apisz said...

drive sorg2 n 1st pon, leh snap gambar dr dalam kete...bahaya tu..kena saman kang!

kalau bosan balik sorg2, roger2 la ye..leh teman..wakakkakaka....

(^_^)

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. kira tahniah la.. berjaya gak balik drive sorang2..

JIVEBUMZ said...

hai cik miera: haha tah cemana leh terberani amek gambo masa ngh drive nie tah.. hihi

hai shemmi: ala kak tu saya amek gambo kt gate istana aje.. kalo amek full suma xdapek ar kak kamera den kocik! hehe

hai apisz: kite saja try amek gambo tu.. masa dekat trafik light bleh ler.. takut jugak kang kene saman.. naya jer!!

ala xpe leh balik sorang2 dah berani dah..hihi

hai cutemiut: time kasih.. syukur alhamdulillah selamat sampai..

Hayati said...

tahniah to kak ila....berjaya drive sorg2 tauu...caya la....pas nie pass kat adik lak yew...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site