Sunday, June 14, 2009

Mimpi???

Salam sume.. hari ahad yang indah nie korang pegi mane?? aku tak kemana-mana tapi kejap lagi aku nk pegi kajang.. check in kat hotel area kajang nun.. isnin - rabu aku berkursus kat Putrajaya.. so aku tak kan apdet blog wat beberapa hari.. sebab ape? sebab aku tengah berkursus la..hihi

Mana nak carik tenet nak apdet blog ok! .. waktu kursus tu aku hanya bleh curik-curik jenguk blog aje sambil baca komen korang sume..eheheh sempat lagik tu :p

Mesti aku rindu kat korang kan..huhu tak pe 3 hari saje doh.. pastu tu nanti aku jadik blogger tegar balik k..

Erm aku sebenarnya nak tanye korang.. sesape yang pandai tafsir mimpi... camni citenye.. malam tadi aku bermimpi.. aku nie jarang mimpi bila tido.. tapi malam tadi aku termimpi yang pelik sangat.. aku mimpi gigi aku patah.. bukan patah satu batang aje tapi banyak batang.. gigi depan, belakang dan geram sume patah.. nape eh?? aku tak tau la ini adalah mainan tido ataupun sesuatu petunjuk ke apa kan.. kalo korang yang tau ape ke makna mimpi aku nie.. sile la bagi tafsiran untuk aku yer.. sebab sampai sekarang aku masih tertanya-tanya ape ke makna mimpi aku tu..

Ok la uols itu saje laa.. aku nak ciap-ciap nie nak gerak g kajang.. nanti balik kursus aku stori mori g ek.. eh aku lupa nak cakap yang aku dah berbaik-baik ngn akak aku neh.. hihi ala salah paham cket aje.. dah majuk hampir 6 bulan jugak la.. lame tuuu.. huhu kemarin aku dah bermaafan ngan akak aku tu.. pepon aku harap kami dah tak majuk-majuk g pas nie eh.. lalala


aku n my sister (kuat majuk gak akak aku neh..adeiiii :p samala cam adik dia kan kan kan)

k la uols
take care tau..
doakan aku selamat sampai ke destinasi yg di tuju..
sebab aku pegi sorang2..uhuhu

17 comments:

aduka said...

selamat berkurusssusss.. =P

atie said...

Erk...mimpi patah gigi macam ada yang hampir dengan kita meninggal, tapi jangan percaya sangat, mimpi tu mainan tidur je....

haruan tasek said...

mimpi mainan tidur.... kekadang ada juga betulnya

AkuSiMisteri said...

Sekadar contoh tafsiran..

1.Mimpi giginya tanggal sendiri (bagian yang atas) :
Akan berduka cita, karena orang tua ditimpa kemalangan.

2.Mimpi gigi bagian bawah tanggal :
Akan berduka cita, karena anak atau istrinya meninggal dunia.


Tapi kata orang tua-tua, kalao mimpi gigi patah, akan ada berlaku kematian dikalangan saudara terdekat. Berlaku juga pada keluarga saya.. Tapi Qada' dan Qadar itu perlu diIMANi.. Ajal-maut, jodoh-pertemuan ketentuan ALLAH..


Wallahualam..

DrSam said...

selamat berkursus. Mimpi memang mainan tidur. Percaya kepada Qada' dan Qadar.

kojah said...

akak betol akak ke??

atty's said...

selamat berkursus..

ninie said...

selamat berkursus.. jgn pikir sangat pasal mimpi tu ye....

░♥si lampu neon♥░ said...

muka same!

CuTeMiUt78 said...

oh..oh.. mimpi gigi patah ya.. emmm selalunya dgr klu mimpi gigi patah ni.. berkaitan ngan meninggal.. tapi jgn percaya sgt.. anggap la mimpi tu mainan tido.. selamat berkursus yo

Luth Textile said...

kak bila nak bali kprt buntaq

Acai said...

bestnyalah kerja byk kursus,hehe..dulu keja mahkamah slalu gi kursus..kat sini 4 tahun adalah 2-3 kali kursus je,huhu..

neezareef said...

slmt berkursus
cuba igt blk mimpi tu agak2 kul bpe..dah pg ke tgh mlm lg..klu dh pg tu mainan tdo je..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kak..
kursus di PUTRAJAYA....?
jomla jumpa....

ubey said...

hehe. slmt berkurus ya~

Penjejak said...

sebelom mimpi tu dah solat semua tak tinggal? dan masih dalam wudhu masa tido tu? .. tu antara faktor untuk menilai mimpi....he.

cikyah.blogspot said...

dah bebelas taun xjumpa makcik Ju... kiem salam kat die.

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site