Saturday, January 31, 2009

Dari Ipoh ke Parit Buntar

Sabtu pagi adalah perjalanan saya bersama adik ke parit buntar.. kampung halaman ku.. cewahh seronok tak terkira nak balik kampung nie.. Pasti anda semua pun begitu kan? Bangun seawal pagi saya dan adik bersarapan ala kadar je.. nak cepat2 sampai kt umah di kampung nun.

kabus masih memenuhi perjalanan kami pagi itu.. sejukkk.. :d keta di jalan pun tak banyak so jalan clear gitu..

we are purple that day..

susur ke luar dari highway nak ke umah saya lor

singgah mengisi minyak dulu.. bukan apa senang kalo nak jalan2 karang minyak dah penuh..hihi

Perjalanan ke parit buntar daripada ipoh hanya mengambil masa 1 jam 30 minit saje.. dekat jer kan? kalo saya dok ipoh mau nya tiap2 minggu balik kampung nie..

Lepas dah isi minyak weols terus ke rumah abg cik saya dulu.. nak anto buah tangan kt dorang.. ala beli buah jambu batu je kt highway tapah tu.. itu jer yg mampu.. xpe kan asalkan kita ikhlas.. :D

Anak2 abg cik.. sampai kt umah abg cik, budak2 nie je yang ada.. akak n abg saya bz kt umah org kenduri.. so saya ngn yat ke dapur dulu belasah apa yang ada.. gambo makan2 kt ctu terlupa nak snap pulak.. lapo sangat sampai terlupa nk snap untuk tayang di sini..ehehe

tengok la nie anak buah saya.. sebok ngn pc.. budak2 nie mmg suka n cinta IT..

sonok owh lik kampung.. sampai saya pon tak tau nak cite ape g dah.. hehe next entry nti saya tunjuk kampung saya yg betul2 eh..

4 comments:

atie said...

wah ila dah makin terror sekarang nih yer....

apisz said...

gaya driver tu tak tahan...hehe...

nnt gi mane2, buat la cite lagi..muahahaha...

(^_^)

Hayati said...

udah kenyang...mata makin sepet time 2..

JIVEBUMZ said...

HAI ATIE: ala kak mana de terror pon.. bawak pelan2 je kak..hihi

HAI APISZ: haha gaya mau ade! ok nti saya tempek g eh..:P

HAI HAYATI: owh bukan ka mata ang mmg dah sepet?? hihih

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site