Wednesday, November 12, 2008

Tragedi November - part three

Setelah menunggu bantuan yg mmg la lembap nye.. (yg terlibat aje paham kan.. :P) kami terus menuju ke balai polis yg berhampiran.. nasib la ada kawan echam iaitu en yus yg follow kami ke sana.. kalo x xtau la masing2 xtau jalan.. jenuh huru-hara..

Sampai aje di balai pihak yg berkenaan (mamat & bini nya) tu tengah wat repot jugak.. dan kami pon trus wat repot kat sebelah dorang.. kami cerita keadaan yg sebenarnya siap lukis2 peta lagi.. hah xpaham lagi xtau la kan.. masa nie nk cakap marah pun idak takut pun idak xtau la bercampur baur perasaan.. nie la first time kami menghadapi keadaan nie.. fuhhh terasa begitu beratnya dugaan yg saya hadapi ketika itu..

pak polisi sedang menaip laporan kami

setelah siap laporan tu weols kena masuk ke dalam bilik khas untuk siasatan.. pegawai polis nie agak kelakar jugak orangnya.. bleh lak dok wat2 lawak ngn weols.. hurm saya mmg xda mood langsung time tuh.. mcm2 dah pk nie lantak dia la nk wat lawak apa pun.. kakak saya layankan aje.. huh

siap bagi penerangan ngn keta mainan nie lagi.. dah la pulak keta saya wane itam.. mamat tu pulak merah.. mmg kena la ngn cite saya nie!.. adoyaaiiii

dan seperti yg tidak dijangkakan kami pulak telah di dapati bersalah.. naya betui la kan.. polis nie cakap langgar tepi.. tp weols tetap cakap langgar belakang..

undang2 tetap undang2.. manusia yg cipta.. dan kami telah di dapati bersalah.. apa lagi kena saman la.. huhu (driver je kena saman k nti uols kate suma pulak)

dengan muka yg bluurrr nya saya dan yg lain2 pon blah dpd bilik tuh.. weols nk g print report polis tp time tu pulak pejabat dah tutup.. naya lagi.. tutup jam 3 petang.. fuhhh dugaan dugaan.. mmg kesabaran la jugak weols time nie.. polis tu suruh datang esoknya amek repot..

lepas settle amek gambar keta suma ngn polis tu kami sume gerak balik.. dah penat sangat dan bluurrr sangat.. tp mungkinkah inikah yg di namakan dugaan?? huhu sabarla..

3 comments:

honeysour's blog said...

alahaiaaa..ciannya kak ila...

sabar yer kak...

Eita said...

laaa cian akak..
hmm sabar eh..
tp polis tu mmg ada kereta mainan eh?
mcm pelik lakk

JIVEBUMZ said...

honeysour: insyaallah akak sabar yer..

eita: aah polis tu ade kete mainan cam wane kete akak gak la..huhu dia wat demo la tu kan..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site