Wednesday, April 28, 2010

Begini kisahnya..

Sori uols... petang semalam tak sempat nak kuarkan n3 nie.. balik daripada sabak bernam dah jam 7 petang.. huhu seb baik sempat menyinggah kat sg besar.. haa itu next n3 aku citer yer

Begini kisahnya.. hari isni aku balik keje lewat jam 7 petang baru gerak daripada opis.. biasanya before 7 aku dah kuar daripada opis nie.. tah napa datang angin rajin nak buat keja.. so aku stay back lah..

Masuk highway kesas kak ju kol aku.. dengan nada cemasnya..


"akak hang kat mana tu?"
"dah balik ka blom"

"on the way balik nie dah masuk kesas dah pon"

"kak, abg gee ngan adik farrah excident!"
"hang pi tengok depa sat kat klinik shaik!"

"haaa excident??? ok akak terus pi sana ya"

Menggigil aku beb dapat panggilan cam gitu.. terus berdesup ke klinik.. sampai2 kat klinik terus tanya kat receptionist... dia cakap abg ipar ngan anak buah aku ada kat dalam treatment room.. apa lagi aku terus terjah masuk ke dalam..

Masuk2 jer dalam bilik tu terus aku cari farrah dulu.. time tu farrah tengah nangis teresak2.. aku cek sume badan dia tengok apa yang luka.. alhamdulillah sket jer luka kat tangan ngan peha sumanya kat bahagian badan sebelah kiri.. kesian farrah nangis2 tengok abahnya kena inject ngn doktor time tu..

Doktor tu suh aku anta abg gee ke poliklinik SALAM.. mase tu dorang ngah wat ape tah tak berani nak tengok.. ang gee tengah mengerang kesakitan.. seriauuu aku weh! aku takut tengok orang2 yang excident nie.. ngeriiii

First time weh aku menghadapi situasi begitu.. dipendekkan citer doktor klinik tu suh aku anta abg ipar aku terus ke poliklinik SALAM.. berdesup aku ke sana plak... abg gee kat sebelah pegang air botol... air botol yang dimasukkan ke dalam badan tu laa.. huuuu sambil2 tu abg gee mengerang kesakitan.. aku lagi panikkk

tapi aku cuba untuk tidak panik dan buat2 COOL sambil drive ke SALAM.. sampai2 sana turunkan abg gee kat depan SALAM.. jerit2 kat pak guard depan SALAM tolong pimpim abg gee.. pastu carik parking..

sementara carik parking abg gee dah dimasukkan ke treatment room.. aku ngan farrah menunggu kat luar.. farrah dah tak nangis dah time tu..huh lega.. aklo dia nangis mau aku lagi panik kot :p

memang dah panik pon weh!

sambil tunggu doktor cek apa sume aku amek ler gambo nie.. sebagai kenangan dorang..



luka sket kat bahagian tangan tu ngan kaki.. seb baik sket jer.. tapi menurut citer abg gee masa kat dalam keta tu si farrah melambung daripada moto jatuh jauh kebelakang..huhu kesian anak buah aku mesti sakit kan time tu..huhu

yang abg gee plak jauh ke depan.. moto dia plak kat depan sekali.. camni citernya..(baru teringat nak citer cemana berlakunya kejadian tu! haha) ada sebuah keta nie nak tukar lane kanan.. mulanya kete tu dok lane kiri.. pastu time dia nak tukar lane kanan dalam masa yang sama abg gee pon nak tukar lane kanan.. apo lagi kedabooommmm laaa! abg gee langgar belakang kete tu coz tak sempat dah nak brek bagai...

terpelanting ler kedua2 nya.. seb baik excident kat tempat yang tak banyak keta.. kalo banyak keta ntah apa la yang jadi kat dorang.. nauzubillah

dipendekkan cite amoi yang bawak keta tu (amoi ok!) bawak dorang g klinik yang berdekatan.. farrah naik kete amoi tu.. abg gee bawak moto ke klinik...

dipendekkan cite lagi nie haaa gambo2 dorang kat spital SALAM hihi sempat lagi tu..

abg gee kena masuk air dalam badan sebab dia agak lemah pas excident tu.. pastu nak kena tahan wad.. masuk hari nie dah 2 hari 1 malam kat SALAM.. mybe arinie dah bleh discharge kot..





tangan ngan kaki ada luka.. dah buat x-ray sume.. just tunggu result.. teruk gak ler sebab susah nak jalan.. pastu nak pitam sume.. sebab tu kena tahan wad.. huhu



jam 10 malam lepas settle suma pasal abg gee.. aku mintak diri balik.. kesian si farrah dah lapar mau makan.. aku bawak dia g mamak kat sebelah SALAM tu

time nie farrah dah ok tak nangis maksudnye emosi dia dah stabil.. mase mula2 tu asyik nangis jer.. yela masih trauma agaknya..sian dia

dapat makan roti bakar dapat ler lupa kejap pasal excident tu.. siap bleh pose lagi tu hihi

masa dalam kete on the way balik umah tu aku da pasang cd.. lagu wali band... lagu feeling tulah tetiba dengo suare budak nangis...

"adik nape nangis nie???"

"adik tak sangka abah sayangkan adik.. abah sanggup bangun g kat adik tadi walaupon kaki abah sakit"

"yela dik.. abah sayang kan adik.. mama sayangkan adik.. sume orang sayangkan adik.."

pastu aku bla bla bla

huhu sedeyyy aku pon termenangis sama..

*emosi sekejap

ending camni jela ek.. papai

4 comments:

hajarus said...

Alhamdulillah nasib la xde ape2 yang serious...

sedih plak baca n3 yang last tu.. huhuhu...

JIVEBUMZ said...

hajarus,
saya pon sedihhh sangat! sob sob sob

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wuaa..da ujung2..sebak plak bace...

JIVEBUMZ said...

princess N,
memang sedey huhu

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site