Tuesday, April 20, 2010

HIV TEST DONE!

Ya ampun korangggg maaf ya sebab aku de janji nak apdet petang kan.. kan..kan tapi tak sompat la uols!

Arinie bizi ok! aku tak de kat opis sepanjang hari ini.. aku ke keramat ada urusan kerja di sana.. sampai ler petang tadi baru masuk opis.. masuk kejap jer pastu balik badan rasa penattt sangat.. baik aku cepat2 balik..

Balik mandi basuh baju.. basuh baju manual yer tuan2 dan puan2.. umah den tak de mesin basuh.. miskin owh kitorang nie..huhuhu itu pon nak stowi gak ker? hihi saje nak tambah ayat bagi panjang lebar mukadimahnye...

ok ok straight to the point.. nak cerita pasal cuti semalam buat apa.. pegi mana..heheh

Semalam aku amek cuti rehat pegi klinik seksyen 7, Shah Alam nak buat HIV Test.. Untuk pengetahuan sume yang baru nak kawen macam aku nie kite kena jalani ujian saringan HIV pra perkahwinan ini sebagai syarat2 utama dilampirkan bersama borang permohonan kebenaran berkahwin. Kalo tak de wat ujian nie bermakna borang yang dihantar nanti akan rejected! kalo rejected tu paham2 jelah borang permohonan untuk kebenaran berkahwin kita tak lengkap! ada paham??? heee sape yang nak kawen tu lajuuuu jer paham.. macam aku..lalalalala

Ai pergi berdua... dengan sape lagi.. dengan ehem2 laaa dua2 amek cuti rehat.. mentang2 cuti banyak kan.. gunakan sebaik mungkin untuk settlekan perkara penting saje.. nak saje2 cuti tak dapek la.. nanti lagi banyak nak cuti! lalalala


Pendaftaran untuk ujian HIV TEST di klinik seksyen 7 adalah seperti berikut:-

Jam 2.00 petang
setiap hari isnin - khamis

untuk 40 pasangan terawal.. so 40 x 2 orang = 80 orang jela dorang amek untuk sehari

Weols sampai sana jam 1.50 petang.. awal 10 minit so tunggu ler kat luar dulu.. tepat2 jam 2 petang suma dah berbaris panjang.. weols antara yang terkebelakang huhu

Kalo korang nak tau borang ujian saringan HIV tu tak boleh salah tulis sket pon! kalo salah akan direjected! datang balik besoknya.. awal2 lagi MH tu dah sound weols ok..

Terketar2 aku nak ngisi borang tu.. yelah takut tersalah kang esok kene datang balik.. alhamdulillah borang kami ok tak de salah..yeahhh



dah siap isi borang kena submit kat kaunter yang disediakan... pastu tunggu dorang panggil nama kita..


dah panggil nama pegi kaunter 13 pulak.. haaa kat sini ler dorang akan buat ujian hiv tu.... tungggu ler sampai no ko kuar...


segal
anya settle jam 3.40 petang.. lama tak uols???? haaa sengsara jugak la menunggu kat situ.. buat test jap jer.. dia cucuk dengan jarum jari telunjuk kanan.. tak sakit pun! tapi pedih cket jer.. ayat saiko untuk orang2 yang blom buat hiv test lagi tu..hihi

dan keputusan kami adalah NON REACTIVE!!! yeaaaa dah bleh kawennnn :P

pastu pegi cari kedai makan masing2 dah kebulurrr lapar weh

alhamdulillah selesai sudah... pasni tunggu borang kebenaran berkahwin belah lelaki settle pulak then aku dah bleh submit borang aku kat belah perak plak..

go go caiyok!

10 comments:

honeysour's blog said...

haha..teringat mase nana g buat dulu...

JIVEBUMZ said...

honey,
pasni blog akak plak buat rujukan utk org len yg nak wat hiv test yer hihi

'ainrahimin said...

wah...suke ayat "dah bleh kawin" tuh...ahaks....

ChiLaBaey's said...

Alhamdulillah selesai satu lagi perkara.... Cepat2 Jibam... Tak sabar nak makan nasi kenduri ni.... :)

JIVEBUMZ said...

ainrahimin,
suke yek??? hihi awak pon cepat2 lar

chilabaey's,
ok saya akan cepat2.. hihi

:: p R i n c E s S _ N :: said...

NON REACTIVE TOO..!! AHAHHA..MMG MANE2 KLINIK NK ISI BORG TU SIAP KNE SOUND DLU EKK..N PON KNE...

JIVEBUMZ said...

princess N,
bile dia sound kiter pon terketor2 ler nak isi borang.. nasib sume OK! fuh legaaa u

'ainrahimin said...

alah akak ni...hajat hati dah ada, fulus je y tak kasik...acanne tuh...takpe2...bagi ain keje kumpul duit lu...

JIVEBUMZ said...

ain,
tak pe nanti dah sampai mase cepat jer.. Insyaallah banyak2 doa yer dik

biar lambat asal kawen! hihi

Luth Textile said...

susahnya nak kawin

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site